28 °C Rethymno, GR
23/05/2022

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το ζίου-ζίτσου στο… αίμα των Ρεθεμνιωτών

Σπουδαίες στιγμές ζει το ζίου-ζίτσου στο Ρέθυμνο αφού οι 4 σύλλογοι του νομού που έλαβαν μέρος, τόσο στο α’ μέρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Αθήνα όσο και στο β’ που έλαβε χώρα στα Χανιά, επέστρεψαν έχοντας πολλά κιλά χρυσάφι στις αποσκευές τους!
Ο ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου, ο ΑΣΜΤ Ρεθύμνου «ο Πολυδάμας», ο ΣΜΤ Ρεθύμνου και η Ακαδημία ΜΤ Ρεθύμνου έχουν να υπερηφανεύονται για τα παιδιά τους που χάρισαν στους συλλόγους τους, στις οικογένειές τους αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό συνολικά 24 χρυσά, 19 ασημένια, 40 χάλκινα μετάλλια, πολλές συμμετοχές σε μικρούς τελικούς, πολλά καλά πλασαρίσματα και φυσικά προκρίσεις στο ευρωπαίκό πρωτάθλημα ζίου-ζίτσου που έρχεται…
Τί άλλο να ζητήσει κανείς…; Ο δε ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου έλαβε τη μερίδα του λέοντος με 46 μετάλλια στο σύνολο καταλαμβάνοντας και την 3η θέση στη γενική κατάταξη.
Τα χαμόγελα ήταν πλατιά για τους προπονητές-εκπαιδευτές, για τους πρωταγωνιστές που στην πλειοψηφία τους ήταν παιδιά και φυσικά για τους γονείς τους που κομπάζουν και με το δίκιο τους γι’ αυτές τις επιτυχίες.
Οι αγώνες ήταν πολύ καλοί οργανωτικά καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο τηρήθηκε από την διοργανώτρια αρχή, την Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ).
Ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα μεγάλος καθώς το α’ μέρος στην Αθήνα διεξήχθη στις κατηγορίες -21 & +21 ετών Fighting System και στο Jiu Jitsu Newaza System για όλες τις ηλικίες, με τη συμμετοχή περίπου 500 αθλητών από 52 συλλόγους.
Το Β’ μέρος που πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του «Κλαδισού» Χανίων για τις ηλικιακές κατηγορίες -8 -10 -12 -14 -16 -18 ετών στο Fighting System, είχε συμμετοχή περίπου 800 αθλητές από 43 συλλόγους.
Ας δούμε τί κατάφεραν οι σύλλογοι του Ρεθύμνου:

ΑΣΜΤ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ (11 χρυσά, 10 ασημένια, 25 χάλκινα)
Δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο ο ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου που έλαβε την 3η θέση στη γενική κατάταξη με 46 μετάλλια από τους αθλητές-τριες του.

Οι κατατάξεις (Α’ μέρος)
1η θέση – Χρυσό Μετάλλιο
Φουρναράκης Μάρκος
2η θέση – Ασημένιο Μετάλλιο
Λιονής Κωνσταντίνος
3η θέση – Χάλκινο Μετάλλιο
Παπατζανής Ευάγγελος, Καραβασίλη Αλεξάνδρα, Κομπιτσάκη Μαρία, Κομπιτσάκη Μαρία
5η θέση
Λαντζουράκη Ραφαέλα, Μοράκης Γεώργιος

Β’ μέρος
1η θέση Χρυσό μετάλλιο
Φουρναράκης Μάρκος, Παπαργυρίου Σταματίνα, Τζιράκη Ραφαέλα, Ατσαλάκη Αλεξάνδρα, Βανταράκης Μιχάλης , Σεισάκης Στέλιος , Τσιμπούρης Δημήτρης, Κορακάκης Γεώργιος, Δαμανάκης Ιωάννης, Σελιανάκης Νικόλαος.
2η θέση Ασημένιο μετάλλιο
Καραβασίλη Αλεξάνδρα, Βλαστού Βιργινία, Ατσαλάκη Μαριάννα, Χριστοφορίδη Ζωή, Ηλιάκη Σμαράγδη, Βουρβαχάκη Άννα, Καραμπούλης Δημήτριος, Θωμαδάκης Ευάγγελος, Γαγάνης Ευάγγελος.
3η θέση Χάλκινο μετάλλιο
Κομπιτσάκη Μαρία, Λιονής Κωνσταντίνος, Παπατζανής Ευάγγελος, Λελεδάκη Εμμανουέλλα, Φραγκιουδάκη Ζωή, Θεοφανάκη Αντωνία, Γεωργιουδάκη Πετρούλα, Φαζού Μαριάννα, Βουρβαχάκη Ελευθερία, Χριστοδουλάκη Καλλιόπη, Νικολακάκη Μαρία, Αποστολάκης Εμμανουήλ, Γκρίλλο Μίσα, Ζάκκας Ορέστης, Ανυφαντάκης Αλέξανδρος, Φέρτι Τζαφέρ-Τζοι, Πολομαρκάκης Οδυσσέας, Ρεντινόπουλος Μάριος, Μπουσπρένι Πρεντ, Φέρτι Ανουέλιο, Δημητρακάκης Εμμανουήλ.

Τοποθέτηση της διοίκηση: «Ο πρόεδρος του συλλόγου Ποθητός Βενάρδος και το Δ.Σ. συγχαίρουν τους αθλητές και αθλήτριες για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις τους, τους προπονητές Ιωάννη και Δημήτρη Δημητρόπουλο για την επιτυχία των αθλητών, τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη στο έργο του συλλόγου και τους αθλητές/τριες Φουρναράκη Μάρκο, Νικολακάκη Πέτρο, Λαντζουράκη Ραφαέλλα, Λελεδάκη Εμμανουέλα και Πεδιώτη Χαραυγή που βοήθησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Επίσης ευχαριστούμε την ANEK LINES Οfficial Blue Star Ferries για την υποστήριξη και έκπτωση που έχουμε στις μετακινήσεις μας.
Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για την επιτυχία του Συλλόγου μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το αποτέλεσμα αυτού του Πρωταθλήματος, αλλά και όλων των αγώνων, που έχουμε περάσει είναι αποτέλεσμα προσπάθειας χρόνων. Οι αθλητές μας αγωνίστηκαν και οι κόποι τους ανταμείφθηκαν. Επόμενος στόχος μας είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο στις αρχές Απριλίου».

ΑΣΜΤ ΡΕΘΥΜΝΟΥ «Ο ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ» (3 χρυσά, 3 ασημένια, 3 χάλκινα)
Πως να μην νιώθει υπερηφάνεια ο ΑΣΜΤ » ο Πολυδάμας» ο οποίος έδωσε το «παρών» με 16 αθλητές-τριες κατακτώντας 9 μετάλλια; Εξαιρετικός ήταν και ο Μανόλης Βαρότσης που αγωνίστηκε σε ανώτερη ηλικιακά κατηγορία καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

Τα αποτελέσματα (συνολικά α΄ και β’ μέρους)
1η θέση – Χρυσό μετάλλιο
Τραϊτοράκης Γιώργος, Τραϊτοράκη Πελαγία, Φραγκάκης Κυριάκος.
2η θέση – Ασημένιο μετάλλιο
Φραγκάκη Αγγελική, Κόνδυλα Σωτηρία (πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζιου-Ζιτσου 2022), Τραϊτοράκης Μιχαήλ-Άγγελος (πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζιου-Ζιτσου 2022)
3η θέση – Χάλκινο μετάλλιο
Χατζηκωνσταντίνου Σπύρος, Αρχοντάκη Εμμανουέλα, Αρχοντάκη Στέλλα.
5η θέση
Μπαλάση Γιωργία, Φραγκάκη Μαρία.
7η θέση
Κόνδυλα Αμαλία, Μπαλάσης Σταύρος, Βαρότσης Μανώλης, Φραγκάκης Δημήτρης.
9η θέση
Αραμπατζόγλου Κωνσταντίνος

Η τοποθέτηση της διοίκησης: «Θερμά συγχαρητήρια στον δάσκαλό μας Κόνδυλα Νεκτάριο, ο οποίος είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της επιτυχίας, στους αθλητές μας για την συμμετοχή τους, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, αλλά και στους γονείς τους για τον δύσκολο αγώνα που δίνουν αυτές τις εποχές για να μπορούν να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους.
Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά την βοηθό προπονητή του συλλόγου μας Χρύσα Ευστρατίου για την βοήθεια της στο κοουτσάρισμα των αθλητών όποτε ήταν απαραίτητο και να πούμε κι ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΦΕΟΖ-Ζ και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους για την άψογη διοργάνωση!».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (4 χρυσά, 4 ασημένια, 9 χάλκινα)
Με 35 αθλητές-τριες συμμετείχε ο ΣΜΤ Ρεθύμνου και τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν να καλύτερα γιατί εκτός από τα παραπάνω μετάλλια, οι αθλητές-τριες είχαν 5 συμμετοχές στον μικρό τελικό όπου δεν έγινε εφικτό να πάρουν κάποιο μετάλλιο.

Οι κατατάξεις (Α’ μέρος)
2η θέση – Ασημένιο μετάλλιο
Καλλιτσουνάκη Εβίτα
3η θέση – Χάλκινο μετάλλιο
Μαγκουτάς Λευτέρης
4η θέση
Φωτόπουλος Δημήτρης

Β’ Μέρος
1η θέση – Χρυσό μετάλλιο
Κακλαμάνος Χαράλαμπος, Καλλιτσουνάκη Ειρήνη, Δαμανάκης Παρασκευάς, Δαμανάκη Σοφία.
2η θέση – Ασημένιο μετάλλιο
Γιατάκη Χριστίνα, Κασιμάτη Σύλβια, Βαγιωνάκη Αναστασία.
3η θέση – Χάλκινο μετάλλιο
Μιχελιουδάκης Μάριος, Μανωλάκη Ζαμπία, Παπαδάκη Κατερίνα, Τζανάκης Μάνος, Ψαθάκη Μαρία, Παναγιωτόπουλος Μιχάλης, Ριτζάκης Γιάννης, Σκοτιδάκης Γιάννης.
5η θέση
Χαμογεωργάκης Ματθαίος, Ψαθάκη Ειρήνη, Δασκαλάκη Ελένη, Βελονάκης Ζαχαρίας.
7η θέση
Ζερβουδάκης Οδυσσέας
9η θέση
Παπαδάκης Κωνσταντίνος, Μανωλάκη Χρυσούλα.
Επίσης συμμετείχαν: Ροδινός Γιώργος, Ζαφείρη Κάτια, Κεραμιανάκης Τηλέμαχος, Ιερωνυμάκη Γεωργία, Δελήμπασης Γιώργος, Βαμιαδάκης Απόστολος, Παπαδάκης Νίκος , Δαμανάκης Σπύρος, Ιγνατιάδης Γιάννης, Δημητρακάκης Στέλιος, Τριπολιτάκης Γιώργος, Δάρδαλης Σπύρος, Μανωλάκη Κατερίνα.

Π. Κανακαράκης (προπονητής του συλλόγου): «Οι αγώνες ήταν εξαιρετικοί, άριστα οργανωμένοι με ακριβέστατο χρονοδιάγραμμα, πράγμα δύσκολο αν συνυπολογίσεις τις συνθήκες λόγο πανδημίας, αλλά και την πολύ μεγάλη συμμετοχή περίπου 900 άτομα, αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία Ζ-Ζ αλλά και στους Χανιώτες συναδέλφους Μπιτσαξή Δημήτρη και Μαρινάκη Δημήτρη που ήταν οργανωτική επιτροπή.
Σχετικά με την απόδοση μας επίσης είμαι ευχαριστημένος και αυτό φαίνεται και από τις θέσεις που φέραμε και ήταν σχεδόν σε όλες τις ηλικίες -18 και -16 ετών, ενώ μπήκαν 4 άτομα εθνική ομάδα ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον Απρίλιο!
Ακόμη να πω συγχαρητήρια στον Μάνο Κωστογιάννη που δουλεύει κυρίως με την αγωνιστική ομάδα των νέων του Συλλόγου, εκ του αποτελέσματος πρέπει και εκείνος να είναι πολύ ευχαριστημένος.
Ευχαριστούμε θερμά την ΑΝΕΚ για την βοήθεια της στις μετακινήσεις μας».

 

ΑΜΤ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (6 χρυσά, 2 ασημένια, 3 χάλκινα)
Τέλος, η Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου κατετάγη 10η αφού εκτός από τα μετάλλια που έφεραν οι αθλητές-τριες της, είχε πολύ καλά πλασαρίσματα σχεδόν απ’ όλους.

Οι κατατάξεις (συνολικά Α’ και β’ μέρους)
1η θέση – Χρυσό μετάλλιο
Πελτέκης Γιώργος, Δασκαλάκης Γιάννης, Καβαδάκη Ιωσηφίνα, Μαμαλάκης Εμμανουήλ, Πετράκης Ιωάννης, Συνολάκη Έλια.
2η θέση – Ασημένιο μετάλλιο
Μαμαλάκη Μαρία, Αποστολάκης Θεόδωρος.
3η θέση – Χάλκινο μετάλλιο
Σκανδαλάκη Αναστασία, Συνολάκης Βαγγέλης, Συνολάκη Μαρία.
4η θέση
Αντωνάκη Αιμιλία, Παπουτσιδάκη Χριστίνα.
5η θέση
Καυκαλά Ελένη, Τζαγκαράκης Ευάγγελος, Δασκαλάκη Χαρά, Φρυσούλης Γιώργος, Μπαροτσάκης Γιώργος.
7η θέση
Διαλεκτός Εμμανουήλ, Μπαροτσάκης Φίλιππος, Σφακιανάκης Βασίλης.
9η θέση
Λουλούδη Παυλίνα, Συνολάκης Μιχάλης, Σκουλούδη Άννα – Μαρία, Λουλούδης Ιωάννης, Διαλεκτός Στέλιος.
13η θέση
Γερογιάννης Χαράλαμπος

Το Δ.Σ. της Ακαδημίας ΜΤ Ρεθύμνου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτέλεσε πλήρη επιβεβαίωση ότι το Ζίου Ζϊτσου στην Ελλάδα έχει πολύ υψηλό επίπεδο τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Η Ομοσπονδία μας προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους αθλητές και στους συλλόγους, δίνοντας μεγάλη ώθηση στο άθλημα.
Η Ακαδημία Ρεθύμνου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Δεν έχει σημασία μόνο η διάκριση, αλλά και η συμμετοχή, η διάθεση και η εμπειρία.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από όλα τα παιδιά.
Από τους αθλητές που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια και οι οποίοι κλήθηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις νέων, μεγαλύτερων ηλικιακά και δύσκολων κατηγοριών.
Από τα παιδιά που κέρδισαν ένα μετάλλιο, από τους αθλητές που έφτασαν μια ανάσα από το μετάλλιο, καθώς και από τους προπονητές και όλους όσους βοήθησαν την ομάδα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους Συλλόγους.
Συγχαρητήρια στην Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ και σε όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, στα Χανιά και στην Αθήνα.
Ευχαριστούμε την Anek Lines – Blue Star Ferries που αποτελεί τον ακτοπλοϊκό χορηγό της Ακαδημίας μας τα τελευταία χρόνια».