«Το Ρέθυμνο στην εποποιία του ’40» είναι το θέμα της εκδήλωσης για να τιμηθεί η επέτειος του «Όχι». Πρόκειται για ένα οδοιπορικό μνήμης σε συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης «Οι 35 Εθνομάρτυρες» και Πολιτιστικής Αναγέννησης.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ανώτερος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. ε.α, κ. Βασίλης Αποστολάκης, παραθέτοντας άγνωστα στοιχεία από την πορεία των Ρεθεμνιωτών στο Μέτωπο και την ηρωική δράση του 44ου Σ.Π.
Η εκδήλωση διανθίζεται με λόγο και μουσική, καθώς και προβολή βίντεο μικρής διάρκειας που μας βάζουν στο κλίμα της εποχής.
Τραγουδούν: Εύα Πολιτάκη, Μαριλένα Καλησπεράκη και Βασίλης Πελαντάκης.
Μουσική και τραγούδια: Μπάμπη Πραματευτάκη, Γιώργου Κατσαρού και Μίκη Θεοδωράκη.
Το πρόγραμμα συντονίζει και παρουσιάζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης κ. Αντώνης Μανουσάκης.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ελεγεία Ηρώων -Κρύα Βρύση» της Εύας Λαδιά.
Με την ευκαιρία ο σύλλογος Κρύας Βρύσης «Οι 35 Εθνομάρτυρες» θα τιμήσει τον συνθέτη Μπάμπη Πραματευτάκη για τη συμβολή του στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, μέσα από τα συμφωνικά του έργα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Σπίτι του Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη.