14 °C Rethymno, GR
24/03/2023

Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ "ΑΓΟΡΕΣ"

Το «ψάχνουν» από τη Λαμία ως τη Βραζιλία…

Το σαφάρι των μεταγραφών δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Παρ’ όλο που βρισκόμαστε στα μέσα του Αυγούστου, όλα κινούνται στη μετά κορονοϊού εποχή και μάλλον νωχελικά. Κι επειδή η λίκα είναι αυτή που ορίζει το πότε θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα και πότε θα ολοκληρωθεί, δικαίως και οι ομάδες βαδίζουν σχετικά με τον ανάλογο ρυθμό.
Στην Επισκοπή δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού όπως σε άλλα σωματεία που ήθελαν να ξεκινήσουν στις 20 ή στις 25 Ιουλίου, άρα να έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους και άρα να μπουν στα έξοδα πριν γνωρίσουν ποια θα είναι τα έσοδά τους…
Σε κάθε περίπτωση όμως και ξέχωρα από τα παραπάνω, αυτή είναι εποχή επιλογής ποδοσφαιριστών. Και οι επιλογές θα πρέπει να γίνουν στοχευμένα.
Στην Επισκοπή φερ’ ειπείν, έχουν στοχεύσει στον Βασίλειο Κωστίκα, τον 22χρονο επιθετικό ο οποίος ανήκει στην ΠΑΕ Λαμίας. Πρόκειται για έναν βραχύσωμο στράικερ ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης, είτε δεξιά, είτε αριστερά. Μεγάλο του προσόν είναι η ταχύτητα αλλά και το γεγονός ότι επιδιώκει «το ένας εναντίον ενός».
Ο Κωστίκας έχει γεννηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου του 1999 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομάδα της Φθιώτιδας. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει δοθεί μια φορά δανεικός στην Ατλαντίδα και πέρυσι επέστρεψε στη Λαμία.
Ο Γ. Βέλιτς έχει τσεκάρει τον ποδοσφαιριστή και θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της Επισκοπής έστω και με τη μορφή δανεισμού.
Ο Κωστίκας βέβαια δεν είναι ο μόνος από τη Λαμία… Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα γραφεία της Επισκοπής έχει πέσει και το όνομα του Ανέστη Βλαχομήτρου, του σέντερ φορ (1.86μ.) από τη Λαμία επίσης όμως καλό είναι να περιμένουμε λίγο να περάσουν ένα με δύο 24ωρα γιατί, αλήθεια είναι ότι η ονοματολογία δίνει και παίρνει…

Το μικροσκόπιο παντού

Στην κυανόλευκη ΠΑΕ όπως είναι λογικό ψάχνουν παντού για παίκτες προκειμένου να συμπληρώσουν σχεδόν το άλλο 50% του ρόστερ της. Μην ξεχνάμε ότι διαθέτουν για την ώρα 9 ποδοσφαιριστές και εφόσον κλείσουν τα παραπάνω δύο παιδιά πάνε στους 11.
Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 16 Αυγούστου κι όπως σας έχουν ενημερώσει τα «ΡΝ» είναι βέβαιο ότι αυτή θα λάβει χώρα στο ΔΑΚ Γάλλου, δίχως το ρόστερ να είναι συμπληρωμένο. Ο λόγος γιατί πολύ απλά, ο Γ. Βέλιτς θέλει να κάνει τις τελευταίους 5-6 κινήσεις βλέποντας τους υποψήφιους «Πισκοπιανούς» παίκτες από «απόσταση μέτρου».
Με εξαίρεση τον ομογενή Γιάννη Όρκα όπου οι διαπραγματεύσεις μαζί του συνεχίζονται σε καλό επίπεδο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, οι Ρεθεμνιώτες θα κινηθούν για την απόκτηση ξένων ποδοσφαιριστών. Η αγορά της Βραζιλίας αυτή τη στιγμή είναι προσιτή, όπως προσιτή από κάθε άποψη μάλιστα αυτή της Πορτογαλίας.

Δεν έλαβαν την αδειοδότηση 9 ΠΑΕ από την ΕΕΑ

Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε τόσο τους διοικούντες της Επισκοπής όσο και των από τις ομάδες που προέρχονται από το πρωτάθλημα της Football League, ήταν η μη αδειοδότηση που ως απόφαση τους κοινοποιήθηκε από την ΕΠΟ. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι όλες οι ομάδες προέρχονται από τη FL πράγμα που σημαίνει ότι λείπουν ακόμα κάποια απαραίτητα έγγραφα να προσκομίσουν προκειμένου να είναι καθ’ όλα εντάξει.
Τόσο στην Επισκοπή όσο και στους υπόλοιπους έγινε γνωστό από τα μέλη της ΕΠΟ σε ποιές κινήσεις θα πρέπει να προβούν προκειμένου ο φάκελος σε δευτεροβάθμια πράξη πια, αρχικά να παρουσιαστεί και εν συνεχεία κριθεί, άρτιος. Η τελευταία ανακοίνωση: «Το πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 9 Αυγούστου 2021 εξέτασε τους φακέλους 9 ΠΑΕ της Football League και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις: Δεν χορηγεί άδεια Super League2 για την περίοδο 2021-22 στις ακόλουθες ΠΑΕ Αιγάλεω ΑΟ 1931, ΓΣ Καλλιθέα, ΑΕΠ Κοζάνης, Αλμωπός, Αριδαίας, ΑΟ Επισκοπή, Ηγουμεντίσα ΑΣ «Ο Θεσπρωτός 2019″, Ιάλυσος ΓΑΣ, Σαντορίνης ΑΣ 2020 και ΣΦΚ ο Πιερικός 1961.»
Κατά τα ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών για την κοινοποίησή τους».