18 °C Rethymno, GR
28/11/2021

ΝΕΑ ΚΕΡΚΙΔΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΣΙΙΡΙΩΝ - ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ - ΤΟ ΝΕΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΣΤΟ ΔΑΚ ΓΑΛΛΟΥ

Τρία έργα αισιοδοξίας

Οι εργασίες σε αθλητικές υποδομές που γίνονται ή που ήδη πραγματώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης δεν είναι για λόγους εντυπωσιασμού. Τουναντίον, η ανάγκη για μια κερκίδα σ» ένα γήπεδο που φιλοξενεί 3 ομάδες (Άρης, Δόξα, Παναρκαδικό) και κάτι παραπάνω από 250 παιδιά ημερησίως ή η δημιουργία ενός γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα (μόλις το δεύτερο σε όλο τον νομό) είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Στο γήπεδο Μισιρίων, η κερκίδα που στήθηκε ήταν κάτι που «έλαμπε» δια της απουσίας της όλα αυτά τα χρόνια. Η κερκίδα με σιδηροκατασκευή πλέον έχει πάρει… θέση στην βορειοδυτική πλευρά του γηπέδου και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 300 φιλάθλους που θέλουν να παρακολουθήσουν αγώνες ή προπονήσεις της αγαπημένης τους ομάδας.

Το «ευχαριστώ» του Άρη
Οι διοικούντες τον Άρη Ρεθύμνου (εκείνοι πρωτοστάτησαν για να έχει την εικόνα που έχει σήμερα αυτό το γήπεδο) με μια περιεκτική ανακοίνωση ευχαριστούν όλους όσοι συνεισέφεραν για τη δημιουργία αυτή της κερκίδας.
«Ένα όνειρο δέκα ετών έγινε πραγματικότητα. Το περασμένο Σάββατο 2 Οκτωβρίου και στον αγώνα Άρης-Λιβάδια οι φίλαθλοι απόλαυσαν το παιχνίδι από την πανέμορφη και ασφαλή κερκίδα του δημοτικού γηπέδου Μισιρίων.Αξίζει να αναφερθεί ότι η σκέψη για δημιουργία κερκίδας στην βόρεια πλευρά του γηπέδου υπήρχε ήδη από το 2011 όταν η τωρινή διοίκηση ανέλαβε τα καθήκοντά της. Το 2013-14 ξεκίνησαν οι προσπάθειες στον κ. Περιφερειάρχη για τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα που τελικά ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση τον Φεβρουάριο του 2018.
Στα εγκαίνια του γηπέδου (στις 03.03.2018) μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Άρη Ρεθύμνου κ. Μπάμπη Χατζηδάκη ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης ανακοίνωσε την χρηματοδότηση για την κατασκευή κερκίδας κάτι που υλοποιήθηκε φέτος. Η οικογένεια του Άρη Ρεθύμνου (διοίκηση-προπονητές-γονείς Ακαδημιών-φίλαθλοι) ευχαριστούν θερμά:
Τον άξιο Περιφερειάρχη και λάτρη του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα κ. Σταύρο Αρναουτάκη.
Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου (Υπευθυνο Αθλητισμού) κ. Νίκο Συριγωνάκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Παρασύρη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Άγγελο Μαλά, την προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πόπη Τζαγκαράκη, τον μελετητή του έργου κ. Βασίλη Ποθητό, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο (Τομέας Αθλητισμού) κ. Δημήτρη Λαχνιδάκη για τις συντονισμένες προσπάθειες των ενεργειών του για την ολοκλήρωση του έργου.
Τέλος ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Γεωργαλή (πρώην Παιδείας) και την Δ/ντρια του 4ου Γυμνασίου κ. Συκιώτη Φλώρα για την κατανόηση και διάθεση των απαραίτητων χώρων.»

Σε πολύ καλό δρόμο το γήπεδο του Τσεσμέ…
Την ίδια ώρα στο γήπεδο του Τσεσμέ οι εργασίες βαδίζουν σε καλό ρυθμό. Όλες αυτές τις μέρες, εκτός από τις φορτοεκφορτώσεις χωμάτων στον αγωνιστικό χώρο, είχαμε την τοποθέτηση ενός μεγάλου τοιχίου που ορθώθηκε κοντά στην είσοδο του χώρου (στο όριο όπου θα δημιουργηθεί το πάργκινγκ).
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε για την αντιμετώπιση των ομβρίων. Αυτό ήταν ένα μέρος του έργου που ανέλαβε η τεχνική υπηρεσία του δήμου το οποίο πήρε λίγο -αναγκαίο- χρόνο, ωστόσο αποδεικνύεται πολύ σημαντικό όσο και ουσιαστικό ούτως ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο εγγύς ή απώτερο μέλλον να προκληθούν πλημμύρες.
Η επόμενη φάση της εργολαβίας αφορά τους συλλόγους (Επισκοπή και Δόξα Πλατανιά) που είναι, να απλωθούν οι τόνοι χώματος και να τοποθετηθεί στο υπέδαφος η «κροκάλα» όπως χαρακτηριστικά λέγεται (πέτρες δίχως γωνίες) για την καλύτερη και ταχύτερη απορροή των υδάτων.
Από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης έγινε γνωστό ότι, η Περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε ένα ποσό, κοντά ή και λίγο παραπάνω, στα 50.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την αγορά και άμεση τοποθέτηση του χλοοτάπητα.
Αρχικά, στο σχέδιο των συλλόγων ήταν να σπείρουν τον αγωνιστικό χώρο όμως επειδή η Επισκοπή (εκείνη θα το χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο) ξεκινάει σε 10 μέρες το πρωτάθλημα στη SL2, τέθηκε το ζήτημα της άμεσης τοποθέτησης έτοιμου χλοοτάπητα.
Με την τελευταία επίσκεψη του κ. Σταύρου Αρναουτάκη στην κα Μαρία Λιονή στο περιφερειακό μέγαρο, εγκρίθηκε αυτή η κίνηση. Μάλιστα οι κουλούρες του έτοιμου χλοοτάπητα βρίσκονται ήδη στο Ηράκλειο οπότε, η χρονοβόρος διαδικασία της παραγγελίας δεν υφίσταται.
Από τα δύο σωματεία υπολογίζεται ότι το έργο μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και σε 30-40 μέρες! Μένει να δούμε όμως να δούμε τα γραφειοκρατικά που ομολογουμένως θέλουν τον χρόνο τους.
Τέλος, το γήπεδο του Γάλλου έχει μια σαφέστατα καλύτερη εικόνα σε σχέση με αυτή των προηγούμενων ημερών. Δεν συζητάμε βέβαια ποια ήταν η εικόνα αυτού τον περασμένο Αύγουστο. Το πράσινο έχει απλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη.


Οργασμός εργασιών πλέον και στο ΔΑΚ Γάλλου

Ταυτόχρονα ξεκινούν και οι εργασίες σχετικά τον καλλωπισμό του γηπέδου στις εξωτερικές αλλά και στις εσωτερικές επιφάνειες του κτιρίου. Η ΠΑΕ Επισκοπή σε συνεργασία με τον δήμο θα τελέσει εργασίες εντός των επόμενων 24ωρων (θα ξηθούν, θα σπατουλαριστούν οι τοίχοι, τα σκαλοπάτια και είσοδοι προς τις κερκίδες) και το βόρειο πλαϊνό τοιχίο της εξέδρας το οποίο έχει υποστεί φθορές) ούτως ώστε το γήπεδο να δείχνει πιο φιλόξενο.