22 °C Rethymno, GR
27/09/2021

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Υψηλές βαθμολογίες για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων του Ρεθύμνου

-Τρεις αριστούχοι μιλούν στα «Ρ.Ν.»

Χαμόγελα ικανοποίησης, ανακούφισης και δικαίωσης αλλά και δάκρυα απογοήτευσης και πικρίας έφερε η χθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογίων των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Από τις 12:00 το μεσημέρι, αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες για τα Γενικά Λύκεια του νομού και για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ομάδα Β’), στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων https://results.it.minedu.gov.gr και στα σχολεία. Οι καταστάσεις στα λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Φέτος, ωστόσο όσοι υποψήφιοι το είχαν αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr. έλαβαν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Αρκετοί ήταν φέτος οι αριστούχοι στον Νομό Ρεθύμνου, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ ψηλές βαθμολογίες. Κάποιοι από αυτούς μίλησαν στην εφημερίδα μας για τους κόπους τους που δικαιώθηκαν και την προσπάθεια που απέδωσε καρπούς, σε μια δύσκολη συγκυρία, στη χρονιά του κορονοϊού, όπου ήταν αντιμέτωποι με νέες διαφορετικές και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Ο Δημήτρης Καμπανάκης, μαθητής του 1ου Λυκείου κατάφερε και συγκέντρωσε 19.485 μόρια, βαθμολογία που του ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για το Πολυτεχνείο και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών που είναι και το όνειρό του.

Ο Δημήτρης εμφανώς ικανοποιημένος από τη βαθμολογία που συγκέντρωσε μίλησε στα «Ρ.Ν.» για την δύσκολη χρονιά που πέρασε, για το διάβασμα σε συνθήκες πανδημίας και πως κατάφερε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά για να επιτύχει το στόχο του: «Ήμουν στο 2ο πεδίο με μαθηματικά δηλαδή και θέλω να εισαχθώ στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Πιστεύω ότι αφού οι βαθμοί είναι υψηλοί μπορώ να πετύχω στην Αθήνα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις απαιτούν μια δύσκολη προσπάθεια για όλους όπως και για μένα. Έγινε πιο δύσκολη με την καραντίνα, καθώς έπρεπε να μείνουμε μέσα, δεν μπορούσαμε να πάμε στο σχολείο, στο φροντιστήριο, δεν μπορούσαμε να δούμε συμμαθητές. Ήμασταν απομονωμένοι. Από την άλλη αυτό λειτούργησε και θετικά, επειδή μπορούσαμε να διαβάσουμε περισσότερο, πιο εύκολα. Ήταν όμως μια δύσκολη χρονιά. Πιστεύω όμως όσοι προσπαθήσανε μπορούσαν να ανταμειφθούν. Προσωπικά πιστεύω ότι με βοήθησε λίγο, ώστε να έχω ένα οργανωμένο διάβασμα και να μην χάνω χρόνο στις μετακινήσεις. Πλέον με την ανακοίνωση της βαθμολογίας νιώθω παρά πολύ χαρούμενος. Αισθάνομαι ευχαριστημένος γιατί αποδείχθηκε ότι έκανα μια καλή προσπάθεια αυτή την χρονιά και κυρίως γιατί κατάφερα να πετύχω αυτό που ήθελα από την αρχή. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και όλη αυτή η προσπάθεια. Είναι μια λύτρωση τους κόπους όλων των χρόνων, κυρίως όμως του λυκείου» μας είπε.

Η Μαρία Κουιμτζόγλου, μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου συγκέντρωσε 19.323 μόρια. Ήταν στη θεωρητική κατεύθυνση και όπως μας είπε δεν έχει ακόμα αποφασίσει για τη Σχολή που θα επιλέξει. Η ανακοίνωση της βαθμολογίας της τη γέμισε χαρά και ικανοποίηση μετά από μια χρονιά με πολλές δυσκολίες. «Η αλήθεια είναι με την πανδημία του κορονοϊού οι συνθήκες ήταν αντίξοες. Πολύ μεγάλη πίεση, καθώς για πάρα πολλούς μήνες ήμασταν σε καραντίνα. Όμως παρόλα αυτά θεωρώ πως ένας μαθητής με μεθοδικότητα και προγραμματισμό που είχε έναν στόχο και επιθυμούσε να τον υλοποιήσει μπορούσε να τα καταφέρει και ευτυχώς τα κατάφερα και εγώ να φτάσω τον δικό μου στόχο. Εν μέρει δηλαδή λειτούργησε θετικά ο κορονοϊός, γιατί είχαμε για παράδειγμα την μείωση της ύλης και σε κάποια σημεία είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο για να διαβάσουμε, αλλά από την άλλη ήταν πάρα πολύ δύσκολη η όλη κατάσταση, γιατί στερηθήκαμε εκδρομές, χοροεσπερίδες, τους φίλους μας, οπότε γενικά το πρόσημο θα το έβαζα πιο πολύ στο αρνητικό. Πλέον, νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη και θα ήθελα πάρα πολύ να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους καθηγητές του σχολείου και των φροντιστηρίων μου και τους γονείς μου φυσικά, που στάθηκαν δίπλα μου σε όλο αυτό τον αγώνα και με στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου και το περιβάλλον. Δυστυχώς έχασα μέσα στην χρονιά και ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, τον παππού μου, ο οποίος γενικά πίστευε πάρα πολύ σε μένα, οπότε θεωρώ πως η επιτυχία μου είναι σαν να δικαιώθηκε και ο παππούς μου, που με αγαπούσε πάρα πολύ. Θα ήθελα να αφιερώσω την επιτυχία μου σ’ αυτόν. Του είχα πάρα πολύ αδυναμία, γιατί ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε πολύ σε μένα, οπότε νιώθω τώρα μ’ αυτή την επιτυχία ότι θα του πρόσφερε κι αυτού την χαρά».

Ο Φώτης Τσάκωνας από το Πειραματικό Λύκειο, συγκέντρωσε 19.075 μόρια και στόχος του είναι η Νομική Σχολή. Ο Φώτης εμφανώς ικανοποιημένος από την υψηλή του βαθμολόγια αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο στόχος που είχε θέσει επιτεύχθηκε και η προσπάθειά του απέδωσε καρπούς:

«Αν όχι δύσκολη θα τη χαρακτήριζα πρωτόγνωρη τη χρονιά που πέρασε. Τα εμπόδια ήταν αρκετά, άλλαξαν οι καταστάσεις με την τηλεκπαίδευση και την ελάχιστη φυσική παρουσία στο σχολείο. Επίσης το να ακούμε ότι οι συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, ταλαιπωριόντουσαν κλπ., οπωσδήποτε αυτά επηρεάζουν έναν μαθητή. Γενικώς ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και μακάρι τα γεγονότα να μας επιτρέψουν να χαμογελάσουμε ξανά όπως πριν. Ευτυχώς απ’ ό,τι ακούω τα καταφέραμε αρκετοί από εμάς και οπωσδήποτε ήταν μια τεράστια προσπάθεια για όλους μας. Η λέξη που θα χρησιμοποιήσω είναι ικανοποίηση, διότι αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου και είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου, καθώς αισθάνομαι ότι προσπάθησα όσο έπρεπε, έκανα ότι μπορούσα οπότε η ικανοποίηση είναι δεδομένη, αναπόφευκτη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν και ήταν στο πλευρό μου όλο αυτό το διάστημα, όλους τους καθηγητές μου και φυσικά την οικογένειά μου».

«Συγχαρητήρια» έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών για την προσπάθειά τους, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και «στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που στέκονται δίπλα σας σε κάθε βήμα». «Το μέλλον σας ανήκει», αναφέρει η κ. Κεραμέως και προσθέτει: «ξεκινά μία νέα σελίδα στη ζωή σας, εύχομαι να τη γράψετε όπως την έχετε ονειρευτεί». Η ανάρτηση της κ. Κεραμέως καταλήγει με ευχές για «καλή πρόοδο» και «καλό καλοκαίρι».