7 °C Rethymno, GR
26/01/2022

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του Ογκολογικού Τμήματος του ΠΑΓΝΗ

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και χαράς διεξήχθη η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά της κλινικής Αιματολογίας-Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ. Με την ενθάρρυνση της Διευθύντριας της κλινικής, Καθηγήτριας Ευτυχίας Στειακάκη, και με την πολύτιμη συνεργασία του ψυχολόγου, κ. Τσιούλου Παναγιώτη, πλέον των 45 παιδιών δέχτηκαν δώρα από τις νεράιδες και τα ξωτικά του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Στη γιορτή συμμετείχε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, γονείς των νοσηλευόμενων παιδιών, καθώς και όσα παιδιά είναι σε θεραπείες αυτή την περίοδο. Σε ένα εορταστικό κλίμα προβλήθηκε η ταινία «ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ», ενώ το ξωτικό του Άγιου Βασίλη εμφανίστηκε ως πρώιμος εκπρόσωπος για να μοιράσει τα… πρώτα δώρα των Χριστουγέννων.

Το Make-A-Wish Ελλάδος πιστό στις αξίες του, βρέθηκε κοντά στα παιδιά της κλινικής, ώστε να στηρίξει εκείνα και τις οικογένειές τους, αυτές τις όμορφες Χριστουγεννιάτικες ημέρες και να πάρουν δύναμη για τον καθημερινό τους αγώνα. Στο πλευρό του, σύμμαχοι, τα Supermarket Χαλκιαδάκης που προσέφερε όλα τα δώρα των παιδιών.

Η Καθηγήτρια Ευτυχία Στειακάκη, Διευθύντρια της Κλινικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων ΠαΓΝΗ, δήλωσε στο τέλος της γιορτής: «Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένη για τη χαρά και τη συμμετοχή των παιδιών στη μαγική αυτή εκδήλωση».

Οι νεράιδες και τα ξωτικά του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος παρέμειναν για περισσότερες από 2 ώρες με τα παιδιά του τμήματος και αποχώρησαν με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Η γιορτή έλαβε χώρα στον παιδότοπο της κλινικής με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για τον COVID-19 και ολοκληρώθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη φίλων του Οργανισμού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας: την εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ που προσέφερε τα δώρα των παιδιών, το catering ΚΑΛΑΘΑΚΗΣ και τη σχολή Kappa Studies για τα lunch bags με το ειδικό μενού για τους μικρούς μας ήρωες, τα οπτικοακουστικά που ήταν μία ευγενική χορηγία της εταιρείας INPUT OUTPUT. Οι νεράιδες του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος και ψυχολόγοι του οργανισμού, ταξίδεψαν με τα φτερά του πολύτιμου χορηγού τους, AEGEAN, και τη φιλοξενία τους ανέλαβε το υπέροχο ξενοδοχείο, Ibis Styles Heraklion Central Ξενοδοχείο.

Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί.  Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να  εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήριά μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.750 ευχές, 202 εκ των οποίων εκπληρώθηκαν το 2020 παρά τους περιορισμούς λόγω Covid -19. Παράλληλα, καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, παρέμενε σταθερός ο αριθμός των εκκρεμών ευχών, καθώς ο Οργανισμός δεν έπαυσε την εκμαίευση ευχών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας επισκεφθείτε το www.makeawish.gr