15 °C Rethymno, GR
07/12/2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Χ. Καστανίδης: «Υπάρχει ανάγκη να ξαναγνωριστούμε ιδεολογικά»

«Υπάρχει η ανάγκη να ξαναγνωριστούμε ιδεολογικά και πολιτικά, έχουμε ανάγκη μιας νέας ιδεολογικής ταυτότητας από την οποία να καταλαβαίνει ο κόσμος τι πρέπει να περιμένει από μας, τι σημαίνει να είναι κανείς εκπρόσωπος των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού τον 21ο αιώνα», δήλωσε χθες από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε ο Χάρης Καστανίδης, υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Καστανίδης συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή και τον δήμαρχο, Γιώργη Μαρινάκη και συζήτησε μαζί τους πολιτικές εξελίξεις και θέματα του ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε, εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο και τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα «οι νεοφιλελεύθερες ιδέες με την αποθέωση της αρχής της αυτορρύθμισης της αγοράς, δημιούργησαν τεράστιες ανισότητες πλούτου και φτώχειας και αρχίζουν να ξαναγίνονται επίκαιρες οι ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης, μιας δημοκρατίας που δεν είναι αποστεωμένη, είναι βαθιά στη λειτουργία της με παρόντα τον λαό και όχι απόντα. Αυτές τις αρχές που πιστεύει ο δημοκρατικός σοσιαλισμός και η μεγάλη οικογένεια της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που πρέπει ξανά φέρουμε στην επιφάνεια, να ξαναδείξουμε τις διαφορές ανάμεσα στο προοδευτικό και στο συντηρητικό και έτσι να γνωρίσουμε την ταυτότητα, πολιτική και ιδεολογική, του ΠΑΣΟΚ, ώστε να ξέρει ο κόσμος τι θα περιμένει πια από μας. Όπως και το τι περίμενε στο παρελθόν από μας και που συνέβη, δηλαδή το καλό στη ζωή του. Αυτή είναι η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε, αυτή είναι μία νέα διακήρυξη αρχών που πρέπει να έχει κατά την άποψή μου την ίδια ιστορική βαρύτητα με τη διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου».

Σε ό,τι αφορά την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο Χάρης Καστανίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να συμβιβαστώ ούτε εγώ ούτε μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ με την ιδέα ότι απλώς θα ζούμε οριακά ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στην καχεξία του παρόντος. Είναι τώρα η ευκαιρία μας να ξανακάνουμε τη δημοκρατική παράταξη της χώρας μεγάλη, όχι γιατί την αγαπάμε, αλλά διότι ιστορικά αποδείχτηκε ότι η χώρα και οι Έλληνες προόδευσαν και ευημέρησαν κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ». Τόνισε δε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και της ανεύρεσης συμμαχιών, σημειώνοντας ωστόσο, ότι αυτό δεν θα το κάνει «ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας» και γι’ αυτό έχει «μεγάλη σημασία να κατανοήσει ο ελληνικός λαός πόσο σπουδαίο είναι να ανασυνταχθεί η δημοκρατική παράταξη και σε αυτό θα βοηθήσει η μαζική συμμετοχή στις εκλογές, 5 και 12 Δεκεμβρίου».

Ο κ. Καστανίδης βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, συνομίλησε με πολίτες, φίλους και μέλη του κόμματος, και μίλησε για τις ανάγκες των πολιτών των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επισημαίνοντας την επεκτατική ανάγκη της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να βοηθηθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Τέλος ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε στην κρίση που επικρατεί στα Δυτικά Βαλκάνια και κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, να συγκαλέσουν το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής και Ασφάλειας, να συνεδριάσουν από κοινού τα πολιτικά κόμματα και «να καταλήξουμε σε μία εθνική γραμμή για την αντιμετώπιση των αρνητικών εξελίξεων στα δυτικά Βαλκάνια, πριν βρεθούμε μπροστά σε τετελεσμένα, τα οποία θα είναι δύσκολο μετά να αντιμετωπίσουμε» όπως είπε χαρακτηριστικά.