13 °C Rethymno, GR
22/03/2023

KAΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανωγείων

Να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα καλεί με ψήφισμα του τους βουλευτές, το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων. Ειδικότερα στο ψήφισμα αναφέρεται:

«Την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012 η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει σειρά επώδυνων μέτρων όπως:

– Νέα μείωση των  κονδυλίων που απορροφούν οι ΟΤΑ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), παρά το γεγονός ότι οι μειώσεις στα έσοδα αυτά των ΟΤΑ έχουν ήδη ξεπεράσει το 60% κατά την τελευταία τριετία.

– Μείωση μισθολογικού κόστους των ΟΤΑ κατά 75 εκ. ευρώ από 01.01.2013

– Επιβολή οριζόντιας και καθολικής απαγόρευσης προσλήψεων και διορισμών μονίμου προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των ΟΤΑ α΄  και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ μέχρι την 31.12.2016, χωρίς καμία εξαίρεση για τους ορεινούς δήμους, η οποία θα συμβάλει στην σημαντική υποβάθμιση της λειτουργικότητας του Δήμου μας και κατά συνέπεια της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους δημότες.

– Μείωση των επενδυτικών κεφαλαίων που προορίζονται για τους ΟΤΑ.

– Επιβολή επιτροπείας σε όλους τους ΟΤΑ, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, η ενδεχόμενη εφαρμογή της οποίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, της λαϊκής κυριαρχίας, αλλά και της αυτονομίας οδηγώντας στην πλήρη κατάργηση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Αυτοδιοίκηση δεν αρνήθηκε ούτε πρόκειται να αρνηθεί οποιοδήποτε έλεγχο της λειτουργίας της, όμως άλλο η διαφάνεια και άλλο η κατάργηση των ίδιων των θεσμών.

– Έλλειψη οποιασδήποτε μορφής πρόνοιας για τους ορεινούς Δήμους

– Νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ βοηθήματα.

– Κατάργηση δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ.

– Μείωση κατά 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ και παράλληλη αύξηση 77% στις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ.

– Μείωση επιστροφής ΦΠΑ προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους από το 11 στο 6%.

– Μείωση 80% της επιστροφής ειδικού φόρου πετρελαίου για τους αγρότες

– Μείωση στις δαπάνες του τομέα υγείας (περικοπή γιατρών και νοσηλευτών από το ΕΣΥ, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Κ.Υ. , αύξηση συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων κ.α. )

– Μείωση δαπανών για την Παιδεία με συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων και δεκάδων τμημάτων ΑΕΙ/ΤΕΙ, μείωση δαπανών για δωρεάν βιβλία, περιορισμό αριθμού καθηγητών μέσω αύξησης ωρών διδασκαλίας, επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης.

– Πλήρης αποσάθρωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων είχαν απομείνει από την  εφαρμογή των προηγούμενων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μεταβολή ισχύοντος καθεστώτος απολύσεων προς το χειρότερο με μείωση του χρόνου προειδοποίησης απόλυσης και περικοπή των ποσών της καταβαλλόμενης αποζημίωσης απόλυσης, «νέου τύπου»εφεδρεία με διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων στα επόμενα 2 χρόνια).

– Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, από τα 65 στα 67.

– Αύξηση στα 20 από τα 15 έτη που  απαιτούνται για συνταξιοδότηση.

– Αύξηση ορίου ηλικίας καταβολής επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) από το 60ο στο 64ο  έτος.

– Καταβολή κοινωνικών επιδομάτων (πολυτεκνικά, αναπηρικά κ.α.) με εισοδηματικά κριτήρια.

– Κατάργηση αφορολογήτων ορίων και παράλληλη φορολόγηση ελευθέρων επαγγελματιών με ενιαίο συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ.

– Αύξηση της παρακράτησης φόρου στα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερα επαγγέλματα στο 20-25%.

– Φορολόγηση αγροτών και κτηνοτρόφων με λογιστικό τρόπο (τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων).

– Φορολόγηση αγροτεμαχίων, αγροτικών καλλιεργειών και βοσκοτόπων.

Επειδή η ενδεχόμενη ψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο τέτοιων μέτρων, όπως αυτά που ενδεικτικά αναφέρονται παραπάνω, θα βυθίσει την Χώρα σε ακόμα μεγαλύτερο τέλμα από αυτό που βρίσκεται σήμερα, συμπαρασύροντας στον κατήφορο αυτό όχι μόνο τον Δήμο μας, τον οποίο καταδικάζει σε ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό μαρασμό, καθιστώντας αμφίβολη την μελλοντική βιωσιμότητα του, αλλά και την τοπική μας κοινωνία και το ανθρώπινο δυναμικό της, οδηγώντας την στην πλήρη εξαθλίωση και την καταρράκωση της προσωπικής μας αξιοπρέπειας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανωγείων  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ:

για το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται καθημερινά η Χώρα μας και ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Έλληνες Βουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα επώδυνα μέτρα βάζοντας επιτέλους ένα τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας, στο οποίο υποβάλλεται βασανιστικά ο ελληνικός λαός την τελευταία τριετία και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να ανασάνει ο ελληνικός λαός».