19 °C Rethymno, GR
08/12/2022

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Όλα παίζονται σήμερα στη SL2

Σήμερα (Παρασκευή 10/9) είναι μια σημαντική μέρα για τη Super League2 αλλά και το τί πρόκειται να γίνει στο πρωτάθλημα που αλλάζει όψη, μέλη αλλά και προκήρυξη.
Από τις 12 ομάδες ανεβαίνουμε στις 30 και… να δούμε καθώς τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Βλέπετε, άλλες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι άλλες πάλι νομικού είδους θέματα.
Ήδη στα Τρίκαλα έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου με τους φιλάθλους να ζητούν να μάθουν τί ακριβώς συμβαίνει σε μια ομάδα που υπάρχει υπηρεσιακός προπονητής, που δεν υπάρχει προπονητικό τιμ αλλά και που πολλοί από τους ποδοσφαιριστές βρίσκονται υπ’ ατμόν βλέποντας αυτή την κατάσταση.
Είναι ήδη γνωστό τί συνέβη με τον ΑΣ Σαντορίνης που εγκαίρως αποχώρησε. Επίσης υπάρχει και η περίπτωση του Αστέρα Βλαχιώτη. Μιας ομάδας που πέρυσι, βάσει προκήρυξης υποβιβάστηκε αλλά και ελλείψει άλλων ομάδων παρέμεινε και αυτόματα (με την αλλαγή των δεδομένων στη SL2) ανέβηκε στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.
Με την περίπτωση του Αστέρα, ασχολούνται πολλοί, όχι τόσο γιατί ανήλθε στη SL2 αλλά με ποιόν τρόπο κάνει τις μεταγραφές καθώς θεωρούν ότι είναι εκπρόθεσμες ή παράτυπες… Τουλάχιστον με όσα εκείνοι υποστηρίζουν. Ήδη 6 ομάδες, ανάμεσα σε αυτές και η Επισκοπή, καταγγέλλουν το νομότυπο των μεταγραφικών κινήσεων της ομάδας της Σπάρτης. Συγκεκριμένα, το Αιγάλεω, η Ρόδος, ο Διαγόρας, η Καλαμάτα, η Επισκοπή, ο ΟΦ Ιεράπετρας, έχουν κάνει καταγγελία κοινοποιώντας την πράξη στην ΕΠΟ, στον πρόεδρο της Sl2 αλλά και σε άλλους φορείς ή νομικά πρόσωπα. Η καταγγελία όπως αναγράφεται… «αφορά τις διαδικασίες τις οποίες έχει ακολουθήσει η ΠΑΕ Αστέρας Βλαχιώτη για την απόκτηση ποδοσφαιριστών οι οποίοι παράτυπα αποκτήθηκαν.»
Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι η ΠΑΕ Αιγάλεω έχει προσφύγει στη FIFA προκειμένου να λάβουν όλες οι ομάδες (ερχόμενες από την FL) άδεια και πως, η ΕΠΟ δεν μπορεί να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δεν έλαβε αδειοδότηση – Μικρό το κακό…
Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι η Επισκοπή δεν έλαβε την αδειοδότηση για τις ελεύθερες μεταγραφές της όπως άλλωστε και ο Πιερικός.. Η εν λόγω ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πρωτοβάθμιο όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του εξέασε τους φακέλους 2 ΠΑΕ της Football League και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
Δεν χορηγεί άδεια Super League2 για την περίοδο 2021-22 στις ΠΑΕ Επισκοπή και Πιερικός.
Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολιγιακών ημερών από την κοινοποίησή τους.»

Το φοβερό σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι ο φάκελος της Επισκοπής δεν απορρίφθηκε για οικονομικούς λόγους αλλά για κάποια τυπικά έγγραφα. Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι «γυπαετοί» θα προσφύγουν σε έφεση βάσει του δικαιώματος που έχουν να ασκήσουν. Σήμερα στη ΓΣ, θα δώσει κανονικά το «παρών» ο πρόεδρος της Επισκοπής, Μιχάλης Νικολιδάκης και εκεί θα γνωστοποιήσει τις κινήσεις του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Επισκοπή έχει κάνει τέτοιες μεταγραφικές κινήσεις που η παραπάνω απόφαση δεν την επηρεάζει και τόσο (και οι 14 μεταγραφές είναι κάτω των 23 ετών).