Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Ειδήσεις Ρεπορτάζ

Άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στις εστίες του Γάλλου και αποζημίωση στους φοιτητές

Newsroom Από Newsroom
14/01/2019 - 10:00 μμ
στην κατηγορία Ειδήσεις Ρεπορτάζ
Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες στις εστίες του Γάλλου, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα φοιτητές, αλλά και αποζημίωση των εστιακών φοιτητών, ζητά ο Σύλλογος Φοιτητικών Εστιών Ρεθύμνου.
Σε σχετική ανακοίνωση του χαρακτηριστικά τονίζει: «Λίγους μήνες μετά από την πυρκαγιά στις φοιτητικές κατοικίες στο Ηράκλειο και μετά από «διαβεβαιώσεις» της πρυτανείας ότι στις εστίες του Ρεθύμνου έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης για τους φοιτητές γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές!
Με την πρώτη εμφάνιση κακών καιρικών φαινομένων ήρθαμε πάλι αντιμέτωποι με τα προβλήματα που προκύπτουν στις εστίες στο Ρέθυμνο, και που πολλές φορές σαν εστιακοί έχουμε αναδείξει. Από την προηγούμενη βδομάδα με τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες ένας κεραυνός κατέστρεψε και το αλεξικέραυνο (!) που υποτίθεται προφυλάσσει τα κτήρια των εστιών με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των φοιτητικών εστιών στον Γάλλο και πολλοί φοιτητές εδώ και μέρες να μην έχουν θέρμανση και ιντερνέτ εν μέσω εξεταστικής. Προβλήματα προέκυψαν ξανά και με το ζεστό νερό καθώς και με ηλεκτρικές συσκευές εστιακών, όπως λάπτοπ, που λόγω των συχνών και απότομων διακοπών ρεύματος και εναλλαγών στην τάση χάλασαν.
Όλα αυτά δημιουργούν συνθήκες που είναι ανυπόφορες! Δεν γίνεται μέσα στον χειμώνα να μένουν χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό, αλλά και μέσα στην εξεταστική περίοδο χωρίς σύνδεση Internet. Από την πλευρά του το ίδρυμα είπε ότι αυτές οι «τεχνικές δυσκολίες» -όπως τις αποκάλεσε- θα λυθούν άμεσα, όμως έχουν μείνει στα λόγια! Παρά τις καιρικές συνθήκες αρκετά δωμάτια στις εστίες παραμένουν χωρίς θέρμανση, αφού οι βλάβες σε κάποια δωμάτια θα διορθωθούν τον… Μάρτη!.
Η ευθύνη της κυβέρνησης και της πρυτανείας είναι μεγάλη. Σαν συνέχεια δε της προκλητικής στάσης της κυβέρνησης και της πρυτανείας μετά την πυρκαγιά στο Ηράκλειο ότι «όλα είναι υπό έλεγχο» και «δουλεύουμε για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις εστίες της Κρήτης», συνεχίζεται η κατάσταση της συνεχούς υποχρηματοδότησης της μέριμνας, των «δηλώσεων συμπόνιας» αλλά όχι πράξεις από το ΙΝΕΒΙΔΙΜ, και συνεχίζεται η προσπάθεια να μας πείσουν ότι όλα αυτά είναι λογικά τον 21ο αιώνα φτάνοντας στο σημείο να μας πουν πως «θα πρέπει να κάνουμε την προσευχή μας να μην συμβούν χειρότερα»!
Δεν πάμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι στον 21ο αι. είναι λογικό οι εστιακοί φοιτητές να μην έχουν θέρμανση ή ζεστό νερό, πράγματα τόσο απαραίτητα. Απορρίπτουμε τη λογική της υπηρεσίας μέριμνας που κάλεσε τους φοιτητές να βρουν μόνοι τους τρόπο να θερμαίνονται μέχρι το καλοκαίρι ενώ για τις συσκευές των φοιτητών ότι δεν τίθεται καν θέμα για αποζημίωση αφού όπως μας είπε δεν έχει καμία ευθύνη! Είναι ντροπή!
Ο Σύλλογος Εστιών Ρεθύμνου έχει πρωτοστατήσει τους προηγούμενος μήνες μέσα από τη δράση του για ζητήματα συντήρησης και ανανέωσης των φοιτητικών εστιών. Μπροστά και στα γεγονότα που προέκυψαν τώρα, είναι ανάγκη όλοι οι εστιακοί φοιτητές να συσπειρωθούμε στον σύλλογό μας, να παλέψουμε μαζί, αφού μαζί βιώνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται, να μην δεχτούμε να βάλουμε ξανά το χέρι στην τσέπη και να απαιτήσουμε:
Να επιδιορθωθούν τώρα όλες οι βλάβες στις φοιτητικές κατοικίες του Γάλλου! Ούτε μέρα παραπάνω χωρίς θέρμανση, ζεστό νερό, ρεύμα και internet.
Να δοθεί τώρα έκτακτο κονδύλι για την άμεση επιδιόρθωση όλων των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στις εστίες.
Άμεση λήψη μέτρων πρόληψης για την ολόπλευρη προστασία των φοιτητών στις φοιτητικές κατοικίες (αντισεισμική, αντιπυρική θωράκιση, προστασία από τα καιρικά φαινόμενα) και πρόσληψη σταθερού τεχνικού προσωπικού που θα φροντίζει την επιδιόρθωση οποιωνδήποτε προβλημάτων προκύπτουν άμεσα».
Share234Tweet146Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

«Λαμπάδιασε» αυτοκίνητο τα ξημερώματα σε περιοχή του δήμου Αμαρίου

«Λαμπάδιασε» αυτοκίνητο τα ξημερώματα σε περιοχή του δήμου Αμαρίου

04/06/2025 - 9:29 πμ
Δευτεραθλητής ο Άρης στη YL2 – Τριταθλήτρια η Ένωση ΕΑΠ/Αστέρας

Δευτεραθλητής ο Άρης στη YL2 – Τριταθλήτρια η Ένωση ΕΑΠ/Αστέρας

04/06/2025 - 9:01 πμ
Ο N.ΟΠΕΡ προχώρησε στην 6η ανανέωση (Αλ. Τζουγκαράκης)

Ο N.ΟΠΕΡ προχώρησε στην 6η ανανέωση (Αλ. Τζουγκαράκης)

04/06/2025 - 9:01 πμ
Ανανέωσαν Καραδάκης – Τσαχάκης στον πάγκο της Δόξας Πλατανέ

Ανανέωσαν Καραδάκης – Τσαχάκης στον πάγκο της Δόξας Πλατανέ

04/06/2025 - 9:01 πμ
Επόμενο άρθρο

Δίμηνη πρακτική άσκηση στη «Μηχανική Πετρελαίου» για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές

«Λαμπάδιασε» αυτοκίνητο τα ξημερώματα σε περιοχή του δήμου Αμαρίου

«Λαμπάδιασε» αυτοκίνητο τα ξημερώματα σε περιοχή του δήμου Αμαρίου

04/06/2025 - 9:29 πμ
ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ

Τίθεται σε άμεση εφαρμογή η κανονιστική απόφαση που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο για την παλιά πόλη

04/06/2025 - 8:57 πμ
5135962269797757 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου: Καμία ανοχή στην κακοποιητική συμπεριφορά

03/06/2025 - 11:19 μμ
koutsaledaki - Rethymno Nea 1747147511

Ρ. Κουτσαλεδάκη: «Απαιτούμε την άμεση, πλήρη και διαφανή διερεύνηση των καταγγελιών»

03/06/2025 - 6:35 μμ
5114595040011770-adedy-rethymno-nea-1741879336-750x394 - Rethymno Nea 1742220335

Η ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου για τη δίκη στο ΣτΕ σχετικά με την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

03/06/2025 - 4:16 μμ
Αφι?σα Ειρη?νη

Η θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα

03/06/2025 - 2:06 μμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr