Ανατροπή στα δεδομένα της Γ’ Εθνικής για 5η, 6η φορά (έχουμε χάσει το μέτρημα) μέσα σε μια τρελή σεζόν!
Ε, και τώρα που τα κρούσματα αυξάνονται, είναι κρίμα να μην ακολουθήσουμε τις επιταγές των αρμοδίων… Έτσι λοιπόν, μπρος στον φόβο να μείνουν απ’ έξω σωματεία που είχαν επενδύσει το προηγούμενο καλοκαίρι, αποφάσισαν ότι θα το διακινδυνέψουν!
Οι δυο και τρεις που έγιναν χίλιοι δεκατρείς!
Στην δεύτερη τηλεδιάσκεψη ήταν ο Πόρος και ο Αλμυρός τα σωματεία αυτά που ήθελαν να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα. Στην τρίτη τηλεδιάσκεψη οι “2” απέκτησαν άλλους 10 συμμάχους.
Τελικά, εκτός από το ότι, όπως όλα δείχνουν, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή ενός γύρου (άκουσον άκουσον), στη σέντρα της 4ης Απριλίου αν και εφόσον ξεκινήσει τότε, θα δούμε, όχι 12 αλλά 14 ομάδες στον κρητικό όμιλο!
Ο λόγος γιατί, Νεάπολη και Άρης (φωτό) μοιάζουν να το ξανασκέφτονται και να αποφασίζουν εξαναγκασμένοι από πολλές παραμέτρους εν τέλει να κατέβουν στους 11 εναπομείναντες αγώνες.
Καταποντίστηκε ο συνασπισμός
Αυτή η απότομη στροφή των “δύο” έχει να κάνει προφανώς με το γεγονός ότι, ουδείς βγήκε κερδισμένος από τον αρχικό συνασπισμό που είχαν προτείνει. Η ιδέα αυτή καταποντίστηκε πανηγυρικά!
Ακόμη κι αυτοί οι “4” που διάλεξαν την αποχή όμως (Άρης, Γιούχτας, Δαμάστα και Νεάπολη) βλέπουν, πέραν όλων των υπολοίπων ότι, θα χάσουν τη χρονιά πέφτοντας κατηγορία ενώ πολλές ομάδες είναι λογικό να λεηλατήσουν τα ρόστερ τους από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές έχουν εκφράσει την ανάγκη να αγωνιστούν.
“Μπακαλίστικα” αλλά δεν βαριέσαι…
… Και να, που με δυόμισι και τρεις εβδομάδες προετοιμασίας οι ομάδες “δηλώνουν πανέτοιμες” για ένα αξέχαστο (απ’ όλες τις απόψεις) πρωτάθλημα. Τί…; Δεν είναι αρκετές οι δυόμισι εβδομάδες προετοιμασίας έπειτα από 4 μήνες αποχή; Ελάτε τώρα!
Κάπου είχε πάρει το αυτί μας ότι οι αθλητές, προκειμένου να είναι έτοιμοι για αγώνες θα πρέπει να διπλασιάζουν τον αριθμό προπονήσεων σε σχέση με τον αριθμό ημερών αποχής τους από την ενεργό δράση. Τα δεδομένα όμως είναι διαφορετικά. “Πρέπει να παίξουμε” τονίζουν οι αρμόδιοι. Μοιραία λοιπόν και οι προπονητές με τους γυμναστές αλλά και τους εργοφυσιολόγους αναθεωρούν ό,τι ξέρουν, σκίζουν για λίγο τα πτυχία τους και ευελπιστούν στην καλή δουλειά αλλά και στην… γερή κράση των ποδοσφαιριστών τους.
Βέβαια, όπως τόνισε στην προ ημερών ανακοίνωσή της η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ο αθλητισμός βοηθάει, εκτός από σωματικά και την ανάταση της ψυχολογίας.
Ουδεμία αμφιβολία επ’ αυτού. Ο σκοπός είναι να γίνει όλο αυτό με τη δέουσα προσοχή και με εγγυήσεις-προϋποθέσεις (σ.σ. αυτές τις λέξεις χρησιμοποιούσαν οι παράγοντες των ομάδων προ ημερών) για ασφάλεια της δημόσιας υγείας.
Τώρα, τί είδους ασφάλεια θα είναι αυτή όταν, α) θα πρέπει να ζουν καθημερινά 30 άτομα σ’ ένα σωματείο έχοντας κάνει άπαντες μόλις ένα τεστ την εβοδμάδα β) το πως αυτοί οι άνθρωποι θα συναθροίζονται στα αποδυτήρια και, γ) το πως θα πράτουν το ίδιο σε ένα λεωφορείο ή σ’ ένα κατάστημα εστίασης στους εκτός έδρας αγώνες, είναι ένα μείζον ζήτημα.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του. “Σταυρώνουμε” δάχτυλα για καλή τύχη γιατί εν τέλει, με αυτή την χαοτική καθοδήγηση που υπάρχει, δεν μπορεί παρά να προκαλεί γέλιο σε όλους.
… Γιατί ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
Έναν χρόνο τώρα, ζητείται απ’ όλους να τηρούμε τους κανόνες απαρέγκλιτα. Τώρα, στο 3ο κύμα της πανδημίας, αναιρούνται σχεδόν τα πάντα μπρος στο φάσμα της ύφεσης της οικονομίας ή μιας αλληλουχίας ποδοσφαιρικών δεδομένων (Γ’ Εθνική, άνοδος, κάθοδος) που δεν γίνεται να κάνουμε αλλιώς….