Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για 13η χρονιά να καλωσορίσουν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου 2020, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.
Το φετινό πρόγραμμα της έκθεσης, είναι πιο πλούσιο από ποτέ! Οι Κρήτες οινοποιοί και η ομάδα του Wines of Crete έχουν ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν την έκθεση όπου θα συμμετάσχουν 32 οινοποιεία του νησιού. Στα ΟιΝοτικά θα παρευρεθούν επίσης μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόοων, καθώς και ο φετινός Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος, που θα παρουσιάσουν 3 πολύ ενδιαφέροντα οινικά σεμινάρια. Φέτος, τα σεμινάρια που θα παρουσιάσει η Οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη θα εστιάσουν σε δύο ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Κρήτη: το Λιάτικο και το Ασύρτικο.
Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ο καλεσμένος του Wines of Crete και αγαπητός σε όλους Ηλίας Μαμαλάκης μαζί με τον γνωστό σεφ Χρήστο Λάπα, θα ταξιδέψουν το κοινό γευστικά 4.000 χρόνια πριν, μιας και θα ετοιμάσουν 2 συνταγές από το καινούργιο βιβλίο του Χρήστου Λάπα «4.000 χρόνια γεύσεις». Δυναμικό «παρόν» και φέτος, θα δώσουν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής δύναμης στον χώρο των Επισιτιστικών και Τουριστικών επαγγελμάτων.
Στην έκθεση θα λειτουργεί και οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού όπου οι φιάλες θα πωλούνται σε συμβολική τιμή και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ Κρήτης.
Το ωράριο της έκθεσης:
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου: 17:00-21:00, για όλους τους οινόφιλους
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου: 11:00-20:00, για όλους τους οινόφιλους
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου: 12:00-18:00, για επαγγελματίες
Παράλληλες εκδηλώσεις
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
17:30 – 18:30 «Λιάτικο, η μεγάλη ερυθρή ποικιλία της Κρήτης» με την Οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη.
19:30 – 20:30 Wine Tasting – με τον Sommelier Άρη Σκλαβενίτη από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων (Παραλληλισμός και σύγκριση κρητικών ποικιλιών με διεθνείς ποικιλίες).
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
11:30 – 12:30 «Το Ασύρτικο της Κρήτης!» με την Οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη.
13:00 – 14:00 Netmechanics: e-commerce Κρασί και ηλεκτρονικό εμπόριο | Ευκαιρίες ανάπτυξης.
14:00 Γαστρονομική εκδήλωση με τον γνωστό σεφ Χρήστο Λάπα και τον αγαπητό σε όλους Ηλία Μαμαλάκη.
18:00 -19:00 The Perfect Service – με τον Sommelier Αλέξανδρο Μπουζίκα από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων (Εστιασμένο στον κρητικό αμπελώνα – Πρακτική Εξάσκηση).
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου
19:00 – 21:00 Food & Wine Pairing – με τους Sommeliers Ελευθέριο Χανιαλίδη και Γεώργιο Λούκα – μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (Συνδυασμός Kρητικών ποικιλιών με Διεθνή κουζίνα).