Ένα ταξίδι στην ιστορία της τέχνης έκανε το Δημιουργικό Πολιτιστικό Εργαστήρι «Παιχνιδοκαμώματα», θέλοντας να μυήσει τους μαθητές του στην τέχνη μεγάλων ζωγράφων, Ελλήνων και ξένων.
Έτσι, υπό την καθοδήγηση και με τη βοήθεια της παιδαγωγού τους, κυρίας Μάγδας Παπαδοπετράκη, οι μαθητές του παιδικού τμήματος του Εργαστηρίου, που στη διάρκεια του χειμώνα είχαν παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια για την τέχνη της ζωγραφικής, χθες το απόγευμα παρουσίασαν τα έργα που είχαν δημιουργήσει.
Τα έργα των παιδιών ήταν βασισμένα σε αναφορές στη ζωή των καλλιτεχνών στο ιστορικό πλαίσιο στο οποίο υπήρξαν, στο ρεύμα στο οποίο ανήκαν, ενώ μέσα από τις δημιουργίες τους τα παιδιά ανέδειξαν τα όσα έμαθαν για τους ζωγράφους που εδραίωσαν ρεύματα στην ιστορία της τέχνης, μελετώντας καλλιτέχνες κυρίως του 19ου και 20ου αιώνα.
Τα έργα τους εκτίθενται στην αίθουσα του πυροβολικού στο φρούριο της Φορτέτζας. Από Πάμπλο Πικάσσο μέχρι Χατζηκυριάκο Γκίκα, από Κλωντ Μονέ μέχρι Αλέκο Φασιανό, από Βαν Γκογκ μέχρι Ζουάν Μιρό, έργα ζωγραφισμένα ξανά από μικρά παιδιά ηλικίας από 3 έως 11 ετών και επηρεασμένα από τον ιμπρεσιονισμό, από τον εξπρεσιονισμό, από τον κυβισμό. Στην έκθεση επίσης υπάρχουν έργα του τμήματος των εφήβων-ενηλίκων ηλικίας από 13-65, στο οποίο υπεύθυνη είναι η κυρία Χρυσούλα Σκεπετζή.
Για την έκθεση του Εργαστηρίου μίλησε στα «Ρ.Ν.» η Μάγδα Παπαδοπετράκη, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αυτή είναι η τρίτη έκθεση του εργαστηρίου μας. Σημασία για εμένα έχει το ταξίδι που κάνουν τα παιδιά, το ότι έχουν αναπτύξει τις δεξιότητές τους, την αυτοεκτίμησή τους. Η χαρά της δημιουργίας είναι το πιο μεγάλο κομμάτι της έκθεσής μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Γινόμαστε ζωγράφοι και εκθέτουμε τα έργα μας σε μια πινακοθήκη, έτσι τα παιδιά νιώθουν «ολοκληρωμένοι καλλιτέχνες».