Νέα τμήματα Τυροκομίας λειτουργούν στο ΙΙΕΚ Grant, με στόχο την τέλεια κατάρτιση του σπουδαστή σε έναν περιζήτητο και συνάμα απαιτητικό κλάδο, μέσα σε πέντε μήνες. Ο τεχνικός τυροκόμος, χρησιμοποιεί ειδικές μεθόδους και μηχανήματα για την παραγωγή κάθε είδους τυριού, όπως μαλακά ή σκληρά τυριά, κεφαλογραβιέρα, μυζήθρα, παγωτό, γιαούρτι, βούτυρο και πολλά ακόμα.
Η παραγωγή τυριού έχει βιομηχανοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλων εργοστασίων παραγωγής τυριού και γαλακτοκομικών προϊόντων και κατά συνέπεια την αναζήτηση άρτια καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού. Την ανάγκη αυτή, σε ανθρώπινο δυναμικό έρχεται να καλύψει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να εργαστεί στο χώρο της Τυροκομίας ως επαγγελματίας, καθώς και σε κτηνοτρόφους, αγρότες και εμπειρικούς τυροκόμους που επιθυμούν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους και να πιστοποιηθούν στο επάγγελμά τους. Για την παρακολούθηση του προγράμματος δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία.
Η διδακτική ομάδα απαρτίζεται από προσεκτικά επιλεγμένους εισηγητές με πολλά χρόνια εμπειρίας.
Ο διδάκτωρ κτηνιατρικής Αλέξανδρος Στεφανάκης διδάσκει υγιεινή, HACCP & ISO, μικροβιολογία, ποιοτικό έλεγχο και είναι υπεύθυνος των επισκέψεων σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις τυροκομίας.
O χημικός Θεόδωρος Μαρκάκης, διδάσκει Γενική και Ειδική Τυροκομία και είναι υπεύθυνος της πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών εντός των εργαστηρίων της Grant.
Ο Chef Ζαχαροπλαστικής Γεώργιος Κατσαβίδης, διδάσκει παρασκευή παγωτού και άλλων ζαχαροπλαστικών προϊόντων με τη χρήση γάλακτος και είναι υπεύθυνος της πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών στον τομέα αυτό.
Σε συνεργασία με την ACTA, Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης οι συμμετέχοντες μπορούν να πιστοποιηθούν στις σπουδές Τυροκομίας.