«Αν η ιατρική οφείλει εις τον Ιπποκράτην την ύπαρξιν της, ως καθαράς επιστήμης, τούτο οφείλεται ότι ούτος εμελέτησε επισταμένως την Φύσιν, ανεύρε εις αυτήν και εφήρμοσε τους αιώνιους φυσικούς νόμους και εδίδαξε ότι η παρατήρησις, το πείραμα και η πείρα είναι οι αληθείς του ιατρού διδάσκαλοι» Σκεύος Ζερβός, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών. – Συγγραφέας».
Οι πρώτες επιστημονικές μελέτες φυτών εκπονήθηκαν από τον Αριστοτέλη. Ο μαθητής του Θεόφραστος, ο οποίος ξεπέρασε το δάσκαλό του, μας κατέλειπε δύο βοτανικά συγγράμματα, στα οποία περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια πάνω από 500 είδη φυτών, ώστε να αναγνωρίζεται σήμερα ως ο πατέρας της βοτανικής.
Εκατοντάδες φυτών, τα οποία έχουν ιαματικές ιδιότητες, αναφέρονται στη φαρμακευτική ως δρόγες και χρησιμεύουν ως πρώτη ύλη στην παρασκευή φαρμάκων. Εξάλλου είναι γνωστό, ότι η Κρήτη ανέκαθεν είχε το προνόμιο μεγάλης ποικιλίας βοτάνων και οι γιαγιάδες στα χωριά μας ξέρανε πάντοτε να παρασκευάζουνε από αυτά διάφορα θεραπευτικά μαντζούνια.
Ο ευσυνείδητος και καταξιωμένος επιστήμονας Χρήστος Λιόνης, της φίλης οικογένειας, μας αιφνιδίασε πρόσφατα ευχάριστα με τη μεγαλοφυή επινόηση ενός νέου αποτελεσματικού φαρμάκου.
Ο προικισμένος καθηγητής της Ιατρικής επιστήμης εμπιστεύθηκε τη θεραπευτική αξία των βοτάνων της Κρήτης, επισήμανε, εντόπισε τα συγκεκριμένα και συνέγραψε σχετική πρωτότυπη μελέτη. Μετά από πολυετή επιστημονική έρευνα και πειράματα, τα οποία διεξήγαγε κατέληξε σε συμπεράσματα, τα οποία οδήγησαν αυτόν και δύο άλλους συνεργάτες στην παρασκευή ενός σημαντικού προϊόντος.
Πρόκειται για νέο βιολογικό προϊόν, με τις ιδιότητες περίπου της ασπιρίνης, προκειμένου να καταπολεμηθεί το κρυολόγημα, ή απλή γρίπη και ορισμένες λοιμώξεις.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί παγκοσμίως τόσο στις θετικές επιστήμες, όσο και στις θεωρητικές και θεωρείται ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη. Ο καθηγητής Χρηστός Λιόνης επικεφαλής, ενός πάνελ αποτελούμενο εκ συνεργασίας δύο ακόμα εξεχόντων πανεπιστημιακών της Ιατρικής του κ. Ηλία Καστανά και της Βιολογίας κ. Στέργιο Πυρίντσο, παρατήρησαν ότι ο οργανισμός αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι κατανάλωναν δύο με τρία αφεψήματα την ημέρα από ορισμένα Κρητικά βότανα, είχε μεγαλύτερη αντίσταση στα κρυολογήματα και σε λοιμώξεις.
Δώδεκα χρόνια αναλώθηκαν σε δόκιμες και πειράματα για την ανίχνευση και τον εντοπισμό των ευεργετικών ουσιών. Μετά από τα δώδεκα αυτά χρόνια σήμερα οι επιστήμονες δεν έχουν πια καμιά αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα και θεραπευτική ενέργεια αυτού του φαρμάκου στον οργανισμό, αυτής της δραστικής ουσίας, την οποία κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και πειραμάτων, κατόρθωσαν να απομονώσουν.
Αυτό το νέο, 100% βιολογικό φάρμακο, με πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι βέβαιο ότι θα τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης. Η παρασκευή του σήμερα σε κατάλληλη μορφή και μετά την ολοκληρωμένη έρευνα είναι εφικτή, ώστε σύντομα θα περάσει τα ελληνικά σύνορα και θα κατακτήσει τις ξένες αγορές.
Μετά την αναγκαία έγκριση του από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) και τον αντίστοιχο αμερικάνικο F.D.A. θα κυκλοφορήσει σε όλα τα φαρμακεία ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ιατρικής.
Έχει ιδιαίτερη σημασία, ότι μέχρι στιγμής δε παρατηρήθηκαν αντενδείξεις, ώστε η χρήση του να μην είναι απαγορευτική για την υγεία.
Το Κρητικό φάρμακο αποτελεί ένα από τις πιο λαμπρές εκπονήσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στον τομέα της Ιατρικής. Δε μένει παρά να ευχηθούμε εμείς οι Ρεθεμνιώτες στον καθηγητή της ιατρικής Χρήστο Λιόνη, τιμώντας εαυτόν και τη γενέτειρα, να τύχει ενός βραβείου Νόμπελ και να είναι πάντα άξιος και για άλλα παρόμοια επιτεύγματα.
Δύο οι δράστες του εμπρησμού στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου
Δύο άτομα φέρεται να κρύβονται πίσω από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου, στον επαρχιακό δρόμο...