Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα» διοργανώνει σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, διημερίδα με τίτλο: «Έρως-Αντέρως: Αλήθειες – Ψέματα. Μια συνάντηση στο Χρόνο και τις Τέχνες 2016». Η διημερίδα, οι εργασίες της οποίας θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου με ώρα έναρξης και τις δύο ημέρες 9.30 π.μ., περιλαμβάνει ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια, μουσικά δρώμενα, ποίηση, θέατρο και χορό.
Σκοπός της διημερίδας είναι μέσα από διεπιστημονική και καλλιτεχνική προσέγγιση να φέρουμε στο προσκήνιο ένα ξεχασμένο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό μύθο και να γίνει μια προσπάθεια να καταγραφούν τα πρόσωπα του Έρωτα και του Αντέρωτα διαχρονικά, πρόσωπα που γεννήθηκαν από τη σημαντικότερη ίσως ανάγκη του ανθρώπου να εμπιστευτεί το απρόβλεπτο, δίνοντας νόημα στη ζωή του και συνέχεια στον εαυτό του.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ίχνη των δύο αυτών μυθικών προσώπων έχουν εντοπιστεί σε μαρμάρινη πλάκα που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (Ρωμαϊκή περίοδος) και στην Κρήνη Μοροζίνη.
«Η μεγάλη και θερμή ανταπόκριση που είχαμε στην περυσινή συνάντηση του Έρωτα – Αντέρωτα, μας κάνει να πιστεύουμε ότι η σχεδιαζόμενη διημερίδα θα σηματοδοτήσει τη θεμελίωση στην πόλη μας ενός ετήσιου, βιώσιμου θεσμού με θέμα τον «Έρωτα – Αντέρωτα» που θα απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα και θα γίνει πόλος έλξης σημαντικών και καινοτόμων εκδηλώσεων Τέχνης αλλά και Επιστημονικών – Φιλοσοφικών προσεγγίσεων και προβληματισμών.
H διημερίδα θα συμβάλλει σε μια ουσιαστική διερεύνηση αυτού του τόσο σημαντικού (πανανθρώπινα και διαχρονικά) θέματος και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία καθιέρωσης στην πόλη μας μιας ετήσιας συνάντησης επιστημόνων, φιλοσόφων και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο», επισημαίνει η «Ομάδα».
Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα», δραστηριοποιείται στο χώρο της πρόληψης χρήσης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, με την επιστημονική καθοδήγηση, βοήθεια και εποπτεία του ΚΕ.Σ.Α.Ν., Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Ηρακλείου, στηρίζοντας επιστημονικά -και όχι μόνο- το έργο του.
Μέλη του Συλλόγου είναι επαγγελματίες από το χώρο της εκπαίδευσης, των κοινωνικών επιστημών της υγείας, καθώς επίσης γονείς, φοιτητές και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.