Ιούλιος – Αύγουστος
Μέρος Ζ’
Μήνες που αθλήματα όπως η υδατοσφαίριση έχουν την τιμητική τους. Οι Νεανίδες του ΝΟΡ πανηγύρισαν το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που ήταν το 1ο στην ιστορία του Ομίλου στις υποδομές. Επιτυχίες καταγράφηκαν και από τον στίβο του Αρκαδίου, όπως και στην ενόργανη γυμναστική με τους Προβιά Σταυρουλάκη. Επίσης, η Ρεθεμνιώτισσα Σοφία Ασουμανάκη μαζί με την Κατερίνα Νικολαΐδου κατέκτησαν την 4η θέση στο διπλό σκιφ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Τέλος, οι ομάδες προχώρησαν στις τελικές κινήσεις διαμόρφωσης των ρόστερ, ξεκινώντας παράλληλα την προετοιμασία τους.
Ιούλιος
5/7
ΜΠΑΣΚΕΤ: Την απόκτηση του Γκάρι Τάλτον ανακοίνωσε το Ρέθυμνο Cretan Kings, ενισχύοντας σημαντικά τις θέσεις των γκαρντ. Ο 26χρονος πλέι μέικερ αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της D-League.
ΠΟΛΟ: Την 6η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πόλο Κορασίδων κατέκτησε ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου που κάλλιστα θα μπορούσε να φτάσει και ψηλότερα. Ο απολογισμός της ρεθεμνιώτικης ομάδας στον Α’ όμιλο της τελικής φάσης ήταν 2 νίκες (τον ΝΟ Λάρισας με 20-4 και τον ΠΑΟΚ με 17-7) και 2 ήττες (με 19-13 από τη Βουλιαγμένη και με 22-4 από τον Ολυμπιακό), κατακτώντας την 3η θέση. Στον αγώνα κατάταξης ηττήθηκε από τη Γλυφάδα με 12-6. Ρεθεμνιώτικο χρώμα είχε η πρωτιά, καθώς ο Κώστας Χατζηδάκης οδήγησε τον Ολυμπιακό στο χρυσό μετάλλιο.
Το ρόστερ του ΝΟΡ αποτελούνταν από τις: Μπιρλιράκη Π., Φραγκιαδάκη, Γαβαλά, Συριανόγλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Κυριακάκη, Λιαπάκη, Θεοδωράκη, Μπιρλιράκη Ε., Λιμπιτάκη Α., Καραγιαννάκη, Μαλλιαρού, Καραγιάννη, Χατζάκη, Φραγκελάκη.
6/7
ΣΤΙΒΟΣ: Την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 80μ. του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ Νοτίου Ελλάδος κατέκτησε η Ναταλία Γιαννουλάτου. Η Ρεθεμνιώτισσα αθλήτρια τερμάτισε σε 10”30”, πραγματοποιώντας νέο ατομικό ρεκόρ.
Επίσης, επιτυχίες σημείωσαν και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του Αρκαδίου. Ο Παντελής Παραγιουδάκης τερμάτισε στην 12η θέση στα 3.000μ. με χρόνο 10’20”52. Ο Κωνσταντίνος Ψυχούλας έκανε 18”28 στα προκριματικά των 150μ. και με 18”51 στον τελικό πήρε την 14η θέση. Ο Ελευθέριος Λαζίδης έκανε 10”27 στον προκριματικό των 80μ. και πήρε την 18η θέση. Η Ελεονόρα Γκεοργκίεβσκα με 21”07 στα προκριματικά των 150μ. βρέθηκε στην 32η θέση. Η Ασημίνα Μοργιάννη έκανε 11”57 στα προκριματικά των 80μ. και πήρε την 36η θέση.
Τέλος, οι Ναταλία Γιαννουλάτου, Ασημίνα Μοργιάννη, Ελεονόρα Γκεοργκίεβσκα και Χρυσή Λιονή κατάκτησαν την 8η θέση στην σκυταλοδρομία 4Χ80μ. με 41”72.
ΠΑΛΗ: Εξαιρετικός ήταν ο απολογισμός των αθλητών-τριών του Αθλητικού Παλαιστικού Ομίλου Ρεθύμνου και του Αρκαδίου στο Παγκρήτιο πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης, το οποίο έγινε στον Άγιο Νικόλαο.
Οι αθλητές του ΑΠΟΡ κατέκτησαν τις παρακάτω θέσεις: Βάσω Καραβάνου (1η στα 26 κιλά), Νίκος Μακρυδάκης (2ος στα 23 κιλά), Νίκος Καραβάνος (1ος στα 40 κιλά), Ιωάννα Μακρυδάκη (1η στα 30 κιλά), Μανώλης Μαριδάκης (2ος στα 40 κιλά), Γιώργος Βάμβουκας (3ος στα 34 κιλά), Δαμιανός Βεργιτσάκης (3ος στα 27 κιλά), Κυριακή Βάμβουκα (1η στα 47 κιλά), Βάλια Μακρυδάκη (2η στα 47 κιλά).
Οι αθλητές του Αρκαδίου κατέκτησαν τις παρακάτω θέσεις: Γρηγόριος Πολάκης (1η θέση στα 30 κιλά), Γεώργιος Αποστολάκης (1ος στα 30 κιλά), Γεώργιος Αντωνάκης (2ος στα 30 κιλά), Ευάγγελος Σηφακάκης (2ος στα 34 κιλά), Ελισάβετ Μαρκαντώνη (2ος στα 48 κιλά), Άννα Μαρκαντώνη (3ος στα 48 κιλά), Χάινριχ-Νικόλαος Μαρκαντώνης (1ος στα 34 κιλά), Ευάγγελος Φορτσάκης (1ος στα 43 κιλά), Πέτρος Πολάκης (1ος στα 55 κιλά), Φανούριος Κλαψινός (1ος στα 60 κιλά), Ιωάννα-Ματίλντα Μαρκαντώνη (1ος στα 53 κιλά), Εμμανουήλ Σηφακάκης (1ος στα 53 κιλά), Σπυρίδωνας Παπαδομιχελάκης (3ος στα 53 κιλά), Νικόλαος Παπαδομιχελάκης (1ος στα 100 κιλά Εφήβων), Σωτήριος Γουλιώτης (2ος στα 81 κιλά Ανδρών), Νικόλαος Σκορδίλης (3ος στα 76 κιλά Εφήβων).
7/7
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Την τεχνική ηγεσία του Ποσειδώνα Γερανίου ανέλαβε ο Νίκος Καραδάκης.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Ιδανικό ντεμπούτο έκανε το Rethymnosports στα δρώμενα του εργασιακού αθλητισμού, καθώς πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ. Στον τελικό νίκησε με 2-0 σετ (21-17, 21-11) το Ανθοπωλείο Ονειράνθη.
ΚΙΚ ΜΠΟΞΙΝΓΚ: Στην κορυφή του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κικ Μπόξινγκ ανέβηκε ο Άρης Βουρβαχάκης. Ο αθλητής του Νίκου Σαμψών έδωσε μεγάλες μάχες στην κατηγορία των +91 κιλών και έπειτα από ένα δύσκολο και γεμάτο ένταση τελικό, κέρδισε με πλειοψηφία κριτών και διαιτητή τον έμπειρο αντίπαλό του, πανηγυρίζοντας το χρυσό μετάλλιο.
8/7
ΣΤΙΒΟΣ ΑΜΕΑ: Με πάρα πολύ καλές επιδόσεις και 13 μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι αθλητές-τριες του Ίκαρου από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ. Το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ Νομού Ρεθύμνης, Ίκαρος, εκπροσωπήθηκε με 12 αθλητές-τριες και η συγκομιδή τους ήταν θετικότατη με 6 χρυσά, 5 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια και μία σειρά από πολύ καλές επιδόσεις.
Οι διακρίσεις των αθλητών-τριών του Ίκαρου: Στέλιος Βουρβαχάκης (1η θέση στα 200μ. και στο μήκος), Στέλιος Δαμανάκης (2η θέση στο ακόντιο και στη σφαίρα), Δημήτρης Μπαξεβάνης (9η θέση στο δίσκο και 7η στο ακόντιο), Στέφανος Νταμπασάς (8η θέση στη σφαίρα και 6η στο ακόντιο), Μανώλης Νταμπασάς (1η θέση στη σφαίρα και 4η στα 100μ.), Μανώλης Στρατιδάκης (3η θέση στο ακόντιο), Γεώργιος Ριτσάτος (1η θέση στα 100μ. και 2η στη σφαίρα), Φραγκίσκος Φραγκιουδάκης (3η θέση στη σφαίρα και 2η στο ακόντιο), Στέλλα Βελονάκη (6η θέση στη σφαίρα και στο ακόντιο), Ζαφείρα Μαραβελάκη (1η θέση στη σφαίρα και στο ακόντιο), Γεωργία Νταμπασά (2η θέση στο δίσκο και 5η στη σφαίρα), Ειρήνη Ντουμπαρλά (4η θέση στη σφαίρα και 5η στο ακόντιο).
ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΚ: Την οριστική απόφαση να μην αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία πήρε η Ακαδημία. Η πρωταθλήτρια του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και έτσι η νέα χρονιά θα την βρει ξανά στο τοπικό πρωτάθλημα. Επίσης, παρελθόν αποτέλεσε ο Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Μία πολύ μεγάλη μεταγραφή ανακοίνωση η ΑΕ Μυλοποτάμου, καθώς κατάφερε να εντάξει στο ρόστερ της τον πολύπειρο αμυντικό Λευτέρη Ψυχουντάκη.
12/7
ΠΟΛΟ: Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη στην πορεία της Εθνικής πόλο Κορασίδων προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Βαλκανικούς αγώνες του Βελιγραδίου. Η νεαρή πολίστρια του ΝΟΡ έβαλε… φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στον τελικό με την Σερβία και με 3 γκολ ήταν η κορυφαία.
13/7
ΣΤΙΒΟΣ: Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η Χριστίνα Μπικέσκου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων των Σερρών. Η αθλήτρια του Αρκαδίου έτρεξε στα 200μ. και στα 400μ. και… κοίταξε στα μάτια όλες τις μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες. Στα 200μ. τερμάτισε σε 26’01”, κατακτώντας την 9η θέση και την 1η στην ηλικία της. Στα 400μ. τερμάτισε σε 60”39, κατακτώντας την 7η θέση στην κατάταξη και την 2η στην ηλικία της.
16/7
ΣΤΙΒΟΣ: Με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο έπταθλο ολοκλήρωσε η Ηρώ Συνολάκη τις προσπάθειές της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Παίδων-Κορασίδων της Τιφλίδας. Η Ρεθεμνιώτισσα αθλήτρια του Αρκαδίου κατάκτησε την 15η θέση και συγκέντρωσε 5.275, καταρρίπτοντας το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ (5.199) που είχε από το προ ημερών Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Τρικάλων.
ΜΠΑΣΚΕΤ: Παρελθόν και επίσημα αποτέλεσε ο Κώστας Φλεβαράκης από την τεχνική ηγεσία του Ρέθυμνο Cretan Kings.
19/7
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Την… σφραγίδα του έβαλε ο Γιώργος Προβιάς στην 16η Παγκόσμια Γυμνασιάδα ενόργανης γυμναστικής της Τραπεζούντας. Ο Ρεθεμνιώτης πρωταθλητής του Αρκαδίου θριάμβευσε στους τελικούς οργάνων, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο έδαφος και του ασημένιου στους κρίκους. Επίσης, βρέθηκε στην 7η θέση στο δίζυγο και στην 4η στο ομαδικό, μαζί με τον επίσης Ρεθεμνιώτη Ανδρέα Σταυρουλάκη.
ΠΟΛΟ: Την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πόλο Νεανίδων πανηγύρισε ο ΝΟΡ, αποδεικνύοντας περίτρανα πως βρίσκονται ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις στην εν λόγω ηλικιακή κατηγορία. Αυτό ήταν το 1ο μετάλλιο του ΝΟΡ στην ιστορία του σε πρωταθλήματα υποδομών και 2ο συνολικά στη χρονιά, μετά την 3η θέση που κατέλαβαν οι Γυναίκες στην Α1 Εθνική κατηγορία.
Το ρόστερ της ομάδας του Κώστα Φιτσανάκη απαρτιζόταν από τις: Κυριακάκη Φλ., Θεοδωράκη, Καραβάνου, Φραγκιαδάκη, Γαβαλά, Σαφέτη, Γαγάνη, Μυριοκεφαλιτάκη, Μπελέγρη, Λιμπιτάκη, Μπιτσάκη, Μπιρλιράκη.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Τρεις ακόμα μεταγραφές ανακοίνωσε ο Ερμής Ζωνιανών, προσθέτοντας στο ρόστερ του τους Βαγγέλη Πουλάκη (μέσος), Γιώργο Κόλλια (τερματοφύλακα) και Μιχάλη Ζερβό (τερματοφύλακα).
20/7
ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ρέθυμνο Cretan Kings, διαδεχόμενος τον Κώστα Φλεβαράκη που δεν ουσιαστικά δεν κάθισε ποτέ στον πάγκο του.
ΠΟΛΟ: Στην 6η θέση της Πανελλήνιας κατάταξης βρέθηκαν οι Έφηβοι πολίστες του ΝΟΡ που για ακόμα μία χρονιά έδωσαν το «παρών» στην τελική φάση του δυσκολότερου ηλικιακού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη απαρτιζόταν από τους: Ψαρρό, Ζουράρο Ι., Μακρυγιάννη, Τζωρτζινάκη, Πίσσα, Ραπτάκη, Αγγουριδάκη, Κυριακάκη, Στοϊμιρόφσκι, Κολυβάκη, Γαβαλά, Τζαγκαράκη, Χατζηδημητρίου.
22/7
ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντική ενίσχυση για το Ρέθυμνο Cretan Kings που απέκτησε τον 21χρονο γκαρντ Ανδρέα Χριστοδούλου από τον Ολυμπιακό.
ΣΚΑΚΙ: Ο Νικόλας Θεοδώρου πέτυχε στο 5ο διεθνές τουρνουά των Ανωγείων «Ιδαίον Άντρον» την 3η νόρμα ΙΜ (International Master) και πήρε τον τίτλο του Διεθνούς Μαιτρ. Ο 16χρονος Ρεθεμνιώτης σκακιστής σημείωσε για 3η φορά απόδοση πάνω από 2400 Elo, συνδυάζοντας τον τίτλο του Διεθνούς μαιτρ με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο εν λόγω τουρνουά.
26/7
ΜΠΑΣΚΕΤ: Μεταγραφικό ντεμαράζ στο Ρέθυμνο Cretan Kings που ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου Αμερικάνου σκόρερ Ρόμπερτ Άρνολντ και την επιστροφή του 26χρονου σέντερ Ντέγιαν Κράβιτς.
ΠΟΛΟ: Η ανδρική ομάδα πόλο του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου βγήκε αλώβητη από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι άουτ, πανηγυρίζοντας την παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία. Το ρόστερ της ανδρικής ομάδας του ΝΟΡ αποτελούνταν από τους: Μπατάκη, Κουφάκη, Σταυρουλάκη, Χανδάνο, Χάσικο, Καλομενόπουλο Ραπτάκη, Ασουμανάκη, Παναγιωτάκη Γιώργος, Γιουλούντα, Παναγιωτάκη Γιάννη, Παπαδάκη, Ψαρρό, Φραγκάκη, Μακρυγιάννη.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Με 8 ποδοσφαιριστές ενισχύθηκε η Επισκοπή που ανακοίνωσε την απόκτηση των Σωτήρη Κόκκαλη, Χρήστο Φράγκο, Τζουλιάνο Μούτσα, Αντώνη Αντωνόπουλο, Γιάννη Κολοβάκη, Δημήτρη Ρηγάκη και Γιάννη Σανταμούρη.
27/7
ΜΠΑΣΚΕΤ: Σπουδαία επένδυση πραγματοποίησε το Ρέθυμνο Cretan Kings, καθώς απέκτησε τον Θωμά Κώττα. Μάλιστα οι Ρεθεμνιώτες έδεσαν τον 20χρονο πρώην σέντερ του ΠΑΟΚ με 2ετές συμβόλαιο.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Θετικό πρόσημο είχε η παρουσία των 9 κολυμβητών-τριών του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ και Β’ (13-14 ετών), το οποίο διεξήχθη στον Βόλο. Οι αθλητές-τριες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Ρινάκη Στέλλα, Κουλάκη Σοφία, Μανωλακάκη Ευδοξία, Γιαννούλη Αλίκη, Μπούτζουκα Αριέττα, Λιανδρής Γιώργος, Αποστολάκης Παντελής, Φραγκιαδάκης Νίκος. Γαβαλάς Σταμάτης.
Αύγουστος
6/8
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Την γραμμή… κρούσης ενίσχυσε ο Ερμής Ζωνιανών στην προσπάθεια διάκρισης στην Γ’ Εθνική. Οι «πράσινοι» συμφώνησαν σε όλα με τον 25χρονο επιθετικό Αλέξανδρο Σεχολάρι και με τον 24χρονο φορ Θανάση Τοπούζη.
9/8
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Το Metropolis πανηγύρισε την κατάκτηση του 19ου τουρνουά μπιτς βόλεϊ «Κουρούμπελο», επικρατώντας στον μεγάλο τελικό του Ανατολίτικου με 2-0 σετ (21-15, 21-19).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: «Κλήρωσε» για τις διοργανώσεις της ΕΠΣΡ και η 1η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας περιελάμβανε τα εξής παιχνίδια: ΕΑΠ – Επισκοπή, Λιβάδια – ΑΕ Μυλοποτάμου, Ποσειδώνας Γερανίου – Άρης, ΟΦ Αρμένων – Φλόγα Ρουστίκων, Σπήλι – Ρεθυμνιακός, Κάλυβος – Τάλως Μελιδονίου, Αστέρας – Ψηλορείτης και Δόξα Πλατανέ – ΠΑΟ Αλφάς. Στην πρεμιέρα της Β’ κατηγορίας: Λίβας – Απόλλων, ΝΕΑΡ – Μέλαμπες, Αετός Ανωγείων – Αστέρας Περάματος, Αναγέννηση ΜΠΣΡ – Ασή Γωνιά, Νέοι Ζωνιανών – Κεραυνός, Τάλως Γαράζου – Πηγή, ΑΓΟΔΑ Παναρκαδικός – Φοίνικας και ρεπό ο ΑΟ Επισκοπής 2010.
10/8
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Τεράστιο «μπαμ» από τον Ερμή Ζωνιανών που κατάφερε και ήρθε σε συμφωνία με τον πολύπειρο Βραζιλιάνο μέσο Αουγκούστο Φαμπίνιο που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον ΟΦΗ.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Μεταγραφή… από το πάνω ράφι για την Επισκοπή. Οι «γυπαετοί» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Κατέ Φονσέκα, του 37χρονου μεσοεπιθετικού με την τεράστια εμπειρία από τα γήπεδα της Ελλάδας και όχι μόνο.
11/8
ΣΤΙΒΟΣ: Την 7η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Νέων Γυναικών κατάκτησε η Εύη Ζάρρα. Η αθλήτρια του Αρκαδίου είχε ρίψη στα 11.59μ. και ανάμεσα στις 16 αθλήτριες του τελικού κατάκτησε την 7η θέση.
12/8
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ: Πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο διπλό σκιφ, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, έφτασαν οι Σοφία Ασουμανάκη και η Κατερίνα Νικολαΐδου. Η Ρεθεμνιώτισσα αθλήτρια και η συναθλήτριά της κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια στα τελευταία 500μ., κάλυψαν δυο θέσεις αλλά δεν μπόρεσαν να μπουν στην ζώνη των μεταλλίων, τερματίζοντας σε 7:48.62. Το ελληνικό δίδυμο κατέκτησε την 4η θέση και πέρασε στο πάνθεον των καλύτερων κωπηλατριών των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο, προσφέροντας ακόμα μία τεράστια επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό.
ΜΠΑΣΚΕΤ: Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Μιχάλη Καμπερίδη από την ΑΕΚ στο Ρέθυμνο Cretan Kings για ακόμα ένα χρόνο.
19/8
ΜΠΑΣΚΕΤ: Με όνειρα και φιλοδοξίες πάτησαν παρκέ παλιοί και νέοι στο Ρέθυμνο Cretan Kings. Η επίσημη «πρώτη» πραγματοποιήθηκε στο «Μελίνα Μερκούρη» και τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Δικαιολογημένα απών ήταν ο Αντώνης Κωνσταντινίδης που είχε υποχρεώσεις με την εθνική Αλβανίας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ο Εθνικός πανηγύρισε την πρωτιά στο 27ο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων 11Χ11. Η ομάδα των Ξηράκη, Δασκαλάκη, Καραδάκη, Αποστολάκη, Τζαγκαράκη, Κακλαμάνου και των υπολοίπων ήταν εξαρχής το φαβορί και στον τελικό δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει των Δικηγόρων με 5-1.
24/8
ΜΠΑΣΚΕΤ: Με ρεθεμνιώτικο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ που για ακόμα μία χρονιά είχαν τεράστιο ρεθεμνιώτικο ενδιαφέρον. Οι Ρεθεμνιώτες εκπροσωπούνται με την Ακαδημία στον ανδρικό πρωτάθλημα, με Ρέθυμνο BC και Ακαδημία στους Εφήβους, με το Αρκάδι στις Νεανίδες, με το Ρέθυμνο BC στην Α’ κατηγορία Παίδων, με το Ρέθυμνο BC 2 και την Ακαδημία στην Β’ κατηγορία Παίδων και με το Αρκάδι στις Κορασίδες.
27/8
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Στην κληρωτίδα του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής μπήκε ο Ερμής Ζωνιανών. Οι «πράσινοι» κληρώθηκαν να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στο γήπεδό τους, αντιμετωπίζοντας την Θύελλα Ραφήνας. Αναλυτικά η πρεμιέρα: Ερμής Ζωνιανών – Θύελλα Ραφήνας, Προοδευτική – Εργοτέλης, ΙΝΚΑ – Ιάλυσος, Ρόδος – Κηφισιά, Εθνικός – Ιωνικός, ΠΟΑ – Πανθηραϊκός, Τριγλία Ραφήνας – Άγιος Ιερόθεος και ρεπό ο Ηλυσιακός.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Με κάθε επισημότητα αλλά και σεβασμό στον Μιχάλη Μαράκη πραγματοποιήθηκαν τα «9α Μαράκεια» στον Φουρφουρά. Η εκδήλωση είχε αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και έλαβε της ανταπόκρισης του κοινού και των συμμετεχόντων αθλητών-τριών και μη, που έδωσαν το «παρών» στην μεγάλη προσπάθεια που έκαναν τοπική αρχή και σωματεία.
30/8
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Στην Επισκοπή πήγε και μάλιστα πανηγυρικά ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Οι «γυπαετοί» επικράτησαν του αξιόμαχου Άρη με 3-1, κατακτώντας το Σούπερ Καπ. Η ομάδα του Χρήστου Βασιλείου άνοιξε το σκορ (1-0) στο 45ο λεπτό χάρις σε κοντινή κεφαλιά του Ρουσσάκη και έπειτα από φάουλ του Μαυρομάτη. Το 2-0 έκανε με κοντινό πλασέ ο Μιχελακάκης στο 54′. Η Επισκοπή τριπλασίασε τα τέρματά της στο 56′, όταν ο Σκούφος επιχείρησε το σουτ από τα 25μ. και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Δασκαλάκης με κοντινό πλασέ και έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καψαλάκη που είχε βρει στο δοκάρι.
Διαιτητές: Βοσκάκης. Βοηθοί: Φραγκιαδάκης, Σταυρουλάκης.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Βασιλείου): Δημαράκης, Κολοβάκης (86′ Νάκας), Αντωνόπουλος, Χαλκιαδάκης, Ρουσσάκης, Μπάτζεφ, Σκούφος, Χαλκιαδάκης, Κόκκαλης (70′ Φονσέκα), Ρηγάκης, Μιχελακάκης (85′ Μούτσα).
ΑΡΗΣ (Κοζανίδης): Βογιατζιδάκης, Κασσέλας (68′ Χατζηδάκης Β.), Μπερνιδάκης, Δασκαλάκης, Μιχελιδάκης, Μαργκίνι (49′ Θεοδωρομανωλάκης), Κραβαρίτης, Καψαλάκης, Γκιόκας, Τριχάκης, Παπάζογλου (Πίργια).
ΜΠΑΣΚΕΤ: Φινάλε στις μεταγραφές για το Ρέθυμνο Cretan Kings, καθώς οι «κεραμιδί» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Χριστόφορου Ραζή. Ο 27χρονος γκαρντ επέστρεψε στην Ελλάδα και στην Κρήτη, μιας και στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα του ΟΦΗ.