Όπως έχει αποφασιστεί σε προηγούμενη σύσκεψη, η ΔΕΥΑΡ εκτός από την ύδρευση και την αποχέτευση θα διαχειρίζεται από το 2014 και την άρδευση, καθώς σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στόχος είναι να υπάρχει στο εξής ένας διαχειριστής των υδάτινων πόρων, τόσο για την ύδρευση όσο και την άρδευση.
Οι συζητήσεις μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΡ συγκλίνουν στην άποψη ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα, ωστόσο ζητούμενο για την ομαλή λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης είναι η ενίσχυσή της με προσωπικό, ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστεί το αρδευτικό δίκτυο, να το επεκτείνει και να προχωρήσει σε έργα βελτίωσης και διόρθωσης των μικτών δικτύων, που υπάρχουν σήμερα.
Για το θέμα σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, αντικείμενο συζήτησης της οποίας θα είναι ο τρόπος μεταφοράς της αρμοδιότητας, αν δηλαδή θα αναληφθεί επισήμως η ευθύνη διαχείρισης του αρδευτικού δικτύου από την ΔΕΥΑΡ ή αν θα συναφθεί προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές. Επίσης, σκοπός της σύσκεψης είναι να διευκρινιστεί με ποιόν τρόπο θα ενισχυθεί η δημοτική επιχείρηση σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν μετά την ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης του αρδευτικού δικτύου.
Ειδικότερα, ο κ. Άγγελος Μαλάς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε πολύ καλή συνεννόηση με τον Δήμο για το θέμα της διαχείρισης της άρδευσης, ωστόσο είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες που πρέπει να αποσαφηνιστούν προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εμείς δεν λέμε όχι στην προοπτική ανάληψης της ευθύνης του δικτύου άρδευσης, όμως αν δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το δίκτυο όπως πρέπει.
Επομένως, απαιτείται ενίσχυση της ΔΕΥΑΡ με υπαλληλικό προσωπικό, ώστε να μπορέσει η επιχείρηση να αντεπεξέλθει στο σύνολο των απαιτήσεων.
Θεωρώ, πάντως, ότι το θέμα θα κλείσει πολύ σύντομα και από τις αρχές του 2014 η ΔΕΥΑΡ θα αναλάβει και τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα».