Σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση για τη στάση της και τις μεθοδεύσεις όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι τη χθεσινή ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών άσκησε στην ομιλία του από το βήμα της βουλής ο βουλευτής Ρεθύμνου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Ο Ρεθεμνιώτης βουλευτής, έκανε λόγο για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία που διαιωνίζει και ενισχύει τις αλλοτριωτικές βλέψεις των Σκοπίων. Δίνοντας παράλληλα έμφαση στις πρωτοφανείς παραχωρήσεις περί μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας. Ο κ. Κεφαλογιάννης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας ξεκάθαρα ζήτημα υποχώρησης σε ένα εθνικό ζήτημα με αντάλλαγμα λίγους παραπάνω μήνες στην εξουσία. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Δεν μας προκαλεί λοιπόν καμία εντύπωση ότι η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς αποδέχτηκε άνευ διαμαρτυρίας μια ρηματική διακοίνωση από πλευράς των Σκοπίων που αναφέρεται πολλαπλώς σε μακεδονικό λαό. Αντί λοιπόν ο κ. Τσίπρας να την επιστρέψει πίσω ως απαράδεκτη, πανηγύριζε! Και όχι επειδή δεν καταλάβαινε αλλά επειδή πίστευε ότι δεν θα καταλάβει ο ελληνικός λαός.
Ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Κοτζιάς συνεπικουρούμενοι από τον κυβερνητικό τους εταίρο τον κ. Καμμένο διαπραγματευτήκαν κρυφά και χωρίς να προσπαθήσουν να συγκροτήσουν ένα εθνικό μέτωπο, όπως συνέβη το 2007, για δυο βασικούς λόγους
1ον Γιατί πίστεψαν ότι θα αιφνιδίαζαν τη Νέα Δημοκρατία και θα οδηγούσαν στη διάσπαση της
2ον Για να εξασφαλίσουν μια περεταίρω εύνοια από πλευράς Ευρωπαίων να αποφύγουν την εφαρμογή επώδυνων μέτρων που οι ίδιοι επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό!
Αντάλλαξαν ένα εθνικό θέμα για την παραμονή τους στην εξουσία
Άλλαξαν την εθνική γραμμή του 2008 για να διασπάσουν τη Νέα Δημοκρατία πρωτίστως και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης δευτερεύοντος.
Ουσιαστικά κατέληξαν να τα σπάσουν με τον κ. Καμμένο λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών με ένα σικέ διαζύγιο, με δανεικούς βουλευτές και συγκυριακές πλειοψηφίες.
Εδώ λοιπόν τίθεται ευθέως ένα ζήτημα δημοκρατικότητας. Νομιμοποιείται μια ευκαιριακή Κυβερνητική πλειοψηφία να επικυρώσει μιας τέτοιας βαρύτητας συμφωνία;
Νομιμοποιείστε κυρίες – κύριοι συνάδελφοι να νομιμοποιήσετε μια συμφωνία που είναι αντίθετη με αυτά που πιστεύει το 70% του ελληνικού λαού; Θέσατε αυτό το θέμα στον ελληνικό λαό για να πάρει θέση το 2015; Και ρωτώ ευθέως: Γιατί δεν προχωράτε σε δημοψήφισμά; Εδώ το πράξατε το 2015 σε ένα ζήτημα μικρότερης βαρύτητας σε σχέση με το σημερινό.
Η απάντηση είναι απλή:
Όπως είστε μια αλλά καρτ κυβέρνηση είστε και αλλά καρτ δημοκράτες!
Δε φτάνει όμως που εργαλειοποιείτε ένα εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς σκοπούς, αλλά στην προσπάθεια σας να βρείτε ένα φύλλο συκής χρησιμοποιείτε επιχειρήματά που ούτε οι βουλευτές του κυρίου Γκρουέφσκι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, με αποκορύφωμα τη δήθεν αναγνώρισή μακεδονικής γλώσσας το 1977!
Το επιχείρημα που δεν τόλμησαν ποτέ οι Σκοπιανοί να το θέσουν στις διαπραγματεύσεις με την χώρα μας, δυστυχώς, το πρόσφερε απλόχερα ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ο κ. Κοτζίας. Για να το διαψεύσει μέχρι και ο ίδιος ο κ. Ζάεφ, ο οποίος σε tweet του πανηγύριζε ότι μετά την συμφωνία , προσέξτε κυρίες-κύριοι συνάδελφοι, μετά τη συμφωνία, θα προωθηθεί η μακεδονική γλώσσα στο ΟΗΕ επιτέλους.
Αντί λοιπόν εμείς να εκμεταλλευτούμε μια ευνοϊκή συγκυρία αλλαγής της κυβέρνησης στα Σκόπια, με μια πιο διαλλακτική κυβέρνηση αντί της αδιάλλακτης του κ. Γκρουέφσκι, δυστυχώς, εκμεταλλεύτηκε η σκοπιανή πλευρά τον ενδοτισμό του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν στο WikiLeaks, ήταν ξεκάθαρο το άγχος του κ. Ζάεφ, ελάτε να τελειώνουμε να κλείνουμε την διαπραγμάτευση, γιατί οι επόμενοι αποκλείεται να αποδεχθούν αυτά τα οποία συζητάμε σήμερα.
Αντί λοιπόν, να εκμεταλλευτούμε τη ζέση της σκοπιανής πλευράς να εισέλθει στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και να επιλύσει ένα θέμα εσωτερικής της ασφάλειας, δυστυχώς, εκμεταλλεύτηκαν εκείνοι τη δίψα του ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή λίγων ακόμα μηνών στην εξουσία.
Στη συνέχεια, μόλις η συγκυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου βρέθηκε απέναντι στη γενικότερη κατακραυγή του ελληνικού λαού και στο ενδεχόμενο μη επίτευξης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας επί του ζητήματος, προχώρησαν στην εξόχως, καταφανώς αντί εθνική στάση. Προέτρεπαν δημόσια το διεθνή παράγοντα να ασκήσει πίεση στη Νέα Δημοκρατία να αλλάξει στάση και να υπερψηφίσει την κατάπτυστη αυτή συμφωνία.
Δυστυχώς, φτάσατε κυρίες-κύριοι συνάδελφοι της συμπολίτευσης και σε αυτό το έσχατο σημείο. Να παρακαλάτε τον κ. Weber και την κα. Μέρκελ να «τραβήξει» το αυτί των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος, ένα αδιανόητο ζήτημα για τη λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι βουλευτές σήμερα καλούνται να ψηφίσουν μια ιστορική συμφωνία χωρίς να γνωρίζουν τι κυρώνουν, καθώς η κυβέρνηση δυστυχώς εξαπάτησε την ελληνική βουλή.
Μόλις προχθές, ο αναπληρωτής υπουργός του κ. Τσίπρα, ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο το αναθεωρημένο σύνταγμα των Σκοπίων γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει!
Δηλαδή με απλά λόγια μας είπε, ότι δεν έχει προχωρήσει και ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια. Κάτι που προφανώς συνιστά ευθεία παραβίαση της συμφωνίας εκ μέρους των Σκοπίων με την ανοχή της κυβέρνησης, καθώς επιτρέπει στα Σκόπια να ολοκληρώσουν την αναθεώρηση με τη διασφάλιση της ένταξης τους στο ΝΑΤΟ.
Αντ’ αυτού, ο κ. Υπουργός στην προσπάθεια του να εξαπατήσει το κοινοβούλιο κατέθεσε το υφιστάμενο Σύνταγμα της πΓΔΜ και όχι το ολοκληρωμένο ως όφειλε.
Για όλους τους παραπάνω λόγους κυρίες-κύριοι συνάδελφοι εμείς λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ στην συμφωνία η οποία παραδίδει ένα μέρος της ελληνικής ταυτότητας σε ένα τεχνητό κράτος, σε ένα τεχνητό λαό, με μία τεχνητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».