Παραμένουν στην εργασία τους με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, οι 9 εργαζόμενοι σε διοικητικές θέσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, που χθες το πρωί κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης για τη διαθεσιμότητα με βάση τη μοριοδότηση που έγινε από τον ΑΣΕΠ. Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν ομαδικά και από τους εννέα υπαλλήλους και θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο, ενώ κατά πληροφορίες την ίδια διαδικασία έχουν ακολουθήσει μεμονωμένα και άλλοι υπάλληλοι του ιδρύματος, που συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες της διαθεσιμότητας.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης εμφανίζονται ανήσυχοι και προβληματισμένοι μετά και το ραντεβού που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο ο οποίος φαίνεται να δεσμεύτηκε για διιδρυματική και ενδοϊδρυματικη κινητικότητα, κάτι για το οποίο διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις οι διοικητικοί οι οποίοι κάνουν λόγο για πολιτική αφερεγγυότητα του υπουργού Παιδείας.
Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, κυρία Μαρία Πετρουλάκη ανέφερε: «Ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει παρουσιάσει στα πανεπιστήμια μια σειρά βημάτων τα οποία προϋποθέτουν αλλαγές στον οργανισμό και δημιουργία νέων θέσεων. Δημιουργία νέων θέσεων μέσω μετακίνησης προσωπικού από θέσεις διοικητικών σε θέσεις ΕΔΙΠ και θεωρεί ότι μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία θα μπορέσουν κάποιοι από εμάς που θα βγουν σε διαθεσιμότητα να επανέλθουν στα πανεπιστήμια μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, μετά τη διιδρυματική κινητικότητα. Οι κατ’ αρχήν προβληματισμοί των συναδέλφων μου εστιάζουνε σε δύο σημεία: πρώτον την διαδικαστική πολυπλοκότητα όλου αυτού του σεναρίου που ουδόλως μπορεί να εγγυηθεί, μάλλον όχι απλώς να εγγυηθεί καθώς οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι αδύνατον να καλύψει την επιστροφή των ανθρώπων στη θέση τους εντός του 8μήνου, που είναι το περιθώριο που δίνει η διαθεσιμότητα, και να σας υπενθυμίσω ότι το οκτάμηνο ήδη τρέχει (έχουν ήδη παρέλθει οι δύο πρώτοι μήνες του οκταμήνου) και αφετέρου η εμπιστοσύνη σε αυτό το σενάριο προσκρούει και στο ζήτημα της πολιτικής φερεγγυότητας του υπουργείου. Ενός υπουργείου που μας διαβεβαιώνει τώρα ότι αν ξανανοίξουν τα πανεπιστήμια (αυτό αναφέρεται στο ΕΚΠΑ και το Μετσόβιο γιατί εμείς δεν κρατήσαμε τόσο καιρό το πανεπιστήμια κλειστό) όλοι θα επανέλθουν στις θέσεις τους και ζητάει να πιστέψουμε τις καλές του προθέσεις. Ο ίδιος υπουργός που μας έχει διασύρει στα κανάλια ότι είμαστε στα πανεπιστήμια με μέσο και δεν έχουμε μπει με ΑΣΕΠ, είμαστε πλεονάζοντες. Τώρα μας υπόσχεται ότι κανείς μας δεν θα απολυθεί και με αυτούς τους τρόπους της κινητικότητας θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας εντός του 8μήνου. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί ο κόσμος να νιώσει εφησυχασμένος από αυτό.