Σκοπός της επίσκεψης-παραμονής των δημοσιογράφων, να βιώσουν γαστρονομικές εμπειρίες, να γνωρίσουν την κρητική διατροφή με «κορωνίδα» το ελαιόλαδο, τα προϊόντα που παράγονται, προκειμένου να προβάλλουν τις εμπειρίες τους στα μεγάλης κυκλοφορίας έντυπα όπου εργάζονται (La Libre Belgique, Sudpresse, La Dernieve Heure, Vers l’ Avenir κ.α.).
Οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τον πλούτο και την διατροφική αξία της κρητικής κουζίνας, τρώγοντας παραδοσιακά φαγητά, σε κρητική ταβέρνα συντροφιά με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Στους δημοσιογράφους παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την ευεργετική, για τον άνθρωπο, κρητική διατροφή που αποτελεί ασπίδα προστασίας-πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι οι ιδιότητες της κρητικής κουζίνας είναι μοναδικές και ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που είναι επιστημονικά αναγνωρισμένο και πρόσθεσε: «Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια διασύνδεσης της κρητικής διατροφής με το τουριστικό προϊόν του νησιού, με θετικά αποτελέσματα, καθώς τα ποσοστά του γαστρονομικού τουρισμού είναι αυξητικά».
Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τους ξένους εκπροσώπους του Τύπου για το σήμα κρητικής κουζίνας που έχει θεσπίσει η Περιφέρεια και την πολιτική πιστοποιήσεων που ακολουθείται σε ξενοδοχεία που προσφέρουν κρητική διατροφή στα εστιατόριά τους.
Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι, που είναι εξειδικευμένοι στην γαστρονομία, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ποιότητα και την διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας, όπως επίσης για την περιήγησή τους στο νησί.
Τους Βέλγους δημοσιογράφους, συνοδεύει στο νησί η διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο Ελένη Σκαρβέλη.
Δύο οι δράστες του εμπρησμού στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου
Δύο άτομα φέρεται να κρύβονται πίσω από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου, στον επαρχιακό δρόμο...