Λιγότερο από τρεις εβδομάδες έμειναν για την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Α1 πόλο Γυναικών και ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του. Οι Ρεθεμνιώτισσες συμμετείχαν στο ανταγωνιστικό τουρνουά της Αθήνας, θέλοντας βέβαια πολλή δουλειά για να είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο στις 24 Οκτωβρίου, όταν και θα γίνει το πρώτο σπριντ στην κατηγορία.
Ο Κώστας Φιτσανάκης είχε για πρώτη φορά όλες τις παίκτριες στη διάθεσή του και από ‘δω και στο εξής καλείται να δουλέψει στο μοντάρισμα της ομάδας. Τα νέα πρόσωπα είναι αρκετά και μόνο μέσα από παιχνίδια θα μπορέσουν να δεθούν μεταξύ τους. Για ακόμα μία χρονιά η έλλειψη φιλικών αγώνων είναι εμφανέστατη, με αποτέλεσμα τα πρώτα επίσημα να λειτουργήσουν και ως δυνατές προπονήσεις. Δυνατά τεστ εν όψει των κρίσιμων και καθοριστικών αναμετρήσεων.
Δύο προτάσεις για φιλικά παιχνίδια
Οι αγώνες του τουρνουά του ΣΕΔΥ δεν ήταν οι τελευταίοι εν μέσω προετοιμασίας, καθώς οι Ρεθεμνιώτισσες έχουν δεχθεί δύο προτάσεις για φιλικά παιχνίδια. Αναγκαστικά θα επιλέξουν τη μία από τις δύο, καθώς αμφότερες είναι για το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου. Δηλαδή μία εβδομάδα πριν την 1η αγωνιστική στην Α1.
Η ομάδα του Ποσειδώνα Ιλισίων, νεοφώτιστη στην Α1, εξέφρασε την επιθυμία της να ταξιδέψει στο Ρέθυμνο για να πραγματοποιηθεί κοινή προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια. Από την άλλη, η Βουλιαγμένη προσκάλεσε τον ΝΟΡ σε διεθνές τουρνουά, στο οποίο μεταξύ άλλων θα λάβει μέρος και η ιταλική Πεσκάρα. Πρόκειται για μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου, με τους διοργανωτές να περιμένουν την απάντηση της ρεθεμνιώτικης ομάδας.
Κώστας Φιτσανάκης: «Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης»
Ο προπονητής του ΝΟΡ δοκίμασε πολλά πράγματα στα φιλικά της Αθήνας, διαπιστώνοντας πως η ομάδα του έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.
«Ήταν ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό τουρνουά, στο οποίο κάναμε πολλές δοκιμές. Δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα κορίτσια, καθώς για πρώτη φορά ήμασταν μαζεμένη ολόκληρη η ομάδα. Αγωνιστήκαμε χωρίς το άγχος του αποτελέσματος και αποκομίσαμε πολλά συμπεράσματα για τη συνέχεια και εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Συμπεράσματα που αφορούν και τους αντιπάλους και γενικότερα χρήσιμα πράγματα που θα μας βοηθήσουν σε πολλούς τομείς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και θέλω να πιστεύω πως όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα είμαστε σε βαθμό ετοιμότητας, ικανοποιητικό για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Τα φύλλα αγώνων του ΝΟΡ
1η αγ.: Βουλιαγμένη – ΝΟΡ 27-7
Τα οκτάλεπτα: 7-1, 4-1, 8-2, 8-3
Οι σκόρερ του ΝΟΡ: Μυριοκεφαλιτάκη 4, Μαυρέλου 3
2η αγ.: Εθνικός – ΝΟ Ρεθύμνου 16-9
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 2-2, 6-3
Οι σκόρερ του ΝΟΡ: Μαυρέλου 1, Γαγάνη 1, Αλεξάκη 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Πατσαχάκη 1, Φαρμάκη Ελ. 3
3η αγ.: Τρίτων Αμαρουσίου – ΝΟ Ρεθύμνου 10-10
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 2-1, 4-4
Οι σκόρερ του ΝΟΡ: Μαυρέλου 2, Φαρμάκη Ελ. 3, Σολανάκη 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4
4η αγ.: ΝΟ Ρεθύμνου – Ολυμπιακός 3-26
Τα οκτάλεπτα: 1-7, 0-8, 2-5, 0-6
Οι σκόρερ του ΝΟΡ: Φαρμάκη 1, Σολανάκη 2
5η αγ.: ΝΟ Ρεθύμνου – ΑΝΟ Γλυφάδας 4-9
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-1, 0-2, 2-3
Οι σκόρερ του ΝΟΡ: Σαφέτη 2, Φαρμάκη Ελ. 2
Το τελευταίο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο
Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 12-11
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 4-2, 3-3
Σκόρερ για τον Ολυμπιακό: Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Έμολο 2, Μπιανκόνι 3, Ελευθεριάδου 2, Λογοθέτη 2
Σκόρερ για τον ΝΟ Βουλιαγμένης: Τσουκαλά 3, Χυδηριώτη 1, Ξενάκη 3, Μαυρωτά Ιφ. 1, Κώτσια 2, Διαμαντοπούλου 1.
Σήμερα η κλήρωση της Α1 πόλο
Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας έχουν περάσει οι ομάδες της Α1 πόλο Γυναικών και πλέον ήρθε η ώρα να μάθουν το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας σεζόν. Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα, στο ξενοδοχείο London (Λεωφόρος Ποσειδώνος, Γλυφάδα), και θα ξεκινήσει στις 12:30. Ως γνωστόν, το πρωτάθλημα θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου.
Στην κληρωτίδα θα μπουν 8 ομάδες και δη οι Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Εθνικός, Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου, Τρίτωνας Αμαρουσίου, ΝΟΒΑ και Ποσειδώνας Ιλισίων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση της Α1 Ανδρών (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικός, Υδραϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΟ Καλαμακίου, ΝΟ Χίου, Παλαιό Φάληρο, ΝΕ Πατρών και ΓΣ Ηλιούπολης).
Πριν την έναρξη της διαδικασίας των κληρώσεων, θα βραβευτούν από την ΚΟΕ, οι κορυφαίοι των περυσινών πρωταθλημάτων Α1 Ανδρών και Γυναικών. Οι πρώτοι σκόρερ Γιάννης Φουντούλης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) με 94 γκολ και Αλεξάνδρα Ασημάκη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) με 81 γκολ, ενώ με βάση τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας των αθλητικών συντακτών που είναι διαπιστευμένοι στην ΚΟΕ, οι καλύτεροι τερματοφύλακες Φίλιππος Καραμπέτσος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) και Χρυσή Διαμαντοπούλου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), καθώς και οι πολυτιμότεροι παίκτες Γιάννης Φουντούλης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) και Φιλιώ Μανωλιουδάκη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).