Για μια ακόμα χρονιά φέτος ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης θα βραβεύσει τα ξενοδοχεία του νησιού που χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις τους το κρητικό ελαιόλαδο, προβάλλοντας και προωθώντας με τον τρόπο αυτό στους επισκέπτες μας, τόσο τη διατροφική αξία του προϊόντος, όσο και την ιστορία και τον πολιτισμό του.
Σύμφωνα με έγγραφη πρόσκληση που ήδη απέστειλε πρόσφατα ο ΣΕΔΗΚ προς τις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης και τους συλλόγους τους, στους βραβευόμενους απονέμονται πλακέτες με τη Χρυσή, Αργυρή και Πράσινη Μινωική Ελιά που είναι καλαίσθητες πλακέτες και έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρος.
Οι βραβεύσεις για τη φετινή περίοδο 2017 θα απονεμηθούν σε ξενοδοχειακές νονάδες της Κρήτης που θα αναπτύξουν σε όσο γίνεται υψηλότερο βαθμό μια ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες:
1. Πρόσφορα ενημερωτικού υλικού για την ελιά και το λάδι (βιβλία, CD, DVD για παιδιά ή και ενήλικες)
2. Συμμετοχή σε έρευνες για την υγιεινή και διατροφική αξία του ελαιολάδου
3. Προσφορά ως δώρου, επώνυμου συσκευασμένου ελαιολάδου σε πελάτες Ξενοδοχείου
4. Χρήση ελαιολάδου στη διατροφή των πελατών στα πρωινά, γεύματα, σαλάτες κ.ά.
5. Επίδειξη (έκθεση) επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες κ.λπ.
6. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσίες, θεατρικά κ.λπ.)
7. Άλλες δράσεις που συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου.
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή που θα ορίσει ο ΣΕΔΗΚ, η οποία θα έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει επί τόπου τα στοιχεία των Φακέλων υποψηφιότητας που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.
Τα ξενοδοχεία που ενδιαφέρονται θα πρέπει να στείλουν σχετικές δηλώσεις ενδιαφέροντος μέχρι την 15 Ιουνίου στον ΣΕΔΗΚ (info@sedik.gr ή στο τηλέφωνο 28210) μετά θα λάβουν λεπτομερείς πληροφορίες και σχέδιο με βάση το οποίο θα συντάξουν την Έκθεση υποψηφιότητας που θα πρέπει να υποβάλουν το αργότερο μέχρι 10 Οκτωβρίου 2017.