Συμπληρώθηκαν 10 μέρες από τότε που ο ποταμός στην περιοχή του Μυλοποτάμου φούσκωσε πίσω από το δημοτικό γήπεδο λόγω μιας απίστευτης καταιγίδας και μετουσίωσε τον αγωνιστικό χώρο σε μια μεγάλη λίμνη καταστρέφοντας τα πάντα στο “διάβα” του.
Οι ζημιές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου -ακόμα και τώρα- είναι ανυπολόγιστες με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη να μεταβαίνει στο Πέραμα και να εποπτεύει τον χώρο αναφέροντας λίγο μετά ότι, η ΓΓΑ θα αναλάβει το κόστος.
Η διοίκηση του Αστέρα Περάματος, του συλλόγου που στην ουσία επιμελείται τον αθλοχώρο της περιοχής, διατηρεί μια μεγάλη ακαδημία μικρών ποδοσφαιριστών (απασχολεί πάνω από 170 παιδιά ημερησίως), κατέγραψε σε βίντεο την καταστροφή κατά την ημέρα της θεομηνίας ενώ έχει στην κατοχή του και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα πέριξ του γηπέδου αλλά και στους εσωτερικούς χώρους του, το οποίο και παρέδωσε στον δήμο.
Τώρα, τόσο η ίδια η διοίκηση όσο και ο δήμος της περιοχής που, αλήθεια είναι ότι ασχολείται σε πολλά παράλληλα μέτωπα που άφησε ανοιχτά η θεομηνία, θα πρέπει να τρέξουν για να μην περάσει ανεκμετάλλευτος ο χρόνος. Ήδη, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα διάστημα από ένα έως και δυο χρόνια για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο γήπεδο. Ας ελπίσουμε ότι, οι υπηρεσίες θα επιδιώξουν να βρίσκονται σε εγρήγορση για να μην πληγεί ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας του Μυλοποτάμου.
Κ. Στεφανάκης: “Αίτημα να μετακομίσουμε στην Αλφά”
Ο πρόεδρος του συλλόγου, ο Κώστας Στεφανάκης με αντιπροσωπεία του συλλόγου συνέταξε ένα αίτημα (όπου καταγράφονται οι ζημιές) το οποίο προσκόμισε στον δήμο Μυλοποτάμου ενώ συνάμα μέσα από την ίδια αίτηση ζητούσε την έγκριση για να μπορέσει να μεταβεί ο κυανοκίτρινος σύλλογος στο γήπεδο της Αλφάς (5 χλμ από εκεί) όταν και εφόσον λήξει το lock down.
“Εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε, θεωρώ ότι το πράξαμε μέσω της αιτήσεως που συντάξαμε” τονίζει ο πρόεδρος Κωστής Στεφανάκης και προσθέτει: “Η καταστροφή δυστυχώς, είναι πολύ μεγάλη. Ζητήσαμε ήδη να “μετακομίσουμε” στην Αλφά ενώ θα πρέπει να μεταφέρουμε όλα τα πράγματά μας εκεί αφού οι επιδιορθώσεις στο γήπεδο Περάματος θα πάρουν μεγάλο χρόνο.”
“Ένα ή και δυο χρόνια για να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές”
Ερωτηθείς για το πόσο χρόνο υπολογίζουν οι ίδιοι προκειμένου να ξαναμπούν στο… “σπίτι” τους είπε: “Αυτό δεν το γνωρίζω. Είναι βέβαιο πάντως ότι, το κλιμάκιο που ήρθε και έκανε αυτοψία λίγο μετά την καταστροφή, τόνισε ότι θα πρέπει να φτιαχτεί το τοιχίο άνω των 100 μέτρων στη νοτιοδυτική πλευρά το οποίο θα είναι σε θέση να προστατέψει το γήπεδο από μία ανάλογη νεροποντή αφού ο ποταμός περνάει ακριβώς απ’ έξω…
Υπολογίζουμε ότι όλα αυτά θα ξεκινήσουν από Φεβρουάριο-Μάρτιο αλλά ο χρόνος πλήρους αποκατάστασης του γηπέδου θα μπορεί να πάρει ένα ή και δύο χρόνια!
Για την ώρα όμως, δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό αφού είναι μικρό το διάστημα από την ημέρα των καταστροφών οπότε, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Γεγονός είναι ότι, έχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά.”
Ζημιές και στον ίδιο τον σύλλογο του Αστέρα
Όταν ρωτήθηκε για τον αγωνιστικό χώρο και το κατά πόσο μπορεί να τοποθετηθεί ο υπάρχον τάπητας, είπε…: “Δεν γνωρίζω. Η άμμος που έχει εισβάλλει στο γήπεδο είναι τόνοι ολόκληροι. Έχει κολλήσει στον τάπητα, έχει διαβρωθεί το έδαφος ενώ πολλή άμμος έχει εισχωρήσει μέσα στα αποδυτήρια και στα γραφεία καταστρέφοντας το υλικό προπόνησης που είχαμε όπως, τα γραφεία μας, κάποια όργανα γυμναστικής, χαλιά, τάπητες… Μέσα στα αποδυτήρια η άμμος είχε ανέβει στους 10-20 πόντους… Επίσης κάποια κομμάτια του τάπητα από τον αγωνιστικό χώρο, τα έχει πάρει ο ποταμός ενώ η άμμος έχει εισβάλλει και στο αποστραγγιστικό σύστημα βουλώνοντας τους σωλήνες που υπήρχαν για την απορροή των ομβρίων.
Είναι κρίμα γιατί σ’ αυτό το γήπεδο έχει πέσει πολλή προσωπική εργασία.
Ο εξοπλισμός της ομάδας, το αθλητικό υλικό, τα γραφεία, τα ντουλάπια είναι μια ζημιά που έχουμε υποστεί και ‘μεις ως σύλλογος καθώς είναι μια φθορά που ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ.”