Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης που πρόλαβε τη παγκρήτια συνάντηση των σωματείων της Γ’ Εθνικής (είχε μόλις καταφθάσει από την Αθήνα) στάθηκε σ’ ένα καίριο σημείο της αναφέροντας πως… «Πρέπει να απλώσουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη μας…». Ακολούθως αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ομάδες θα πρέπει να δουλέψουν συντονισμένα και να ξαναδούν τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν βοηθώντας να αναπτυχθούν ξανά οι ακαδημίες τους. Χαιρέτισε αυτή την πρωτοβουλία και τόνισε πως θαυμάζει αυτή την όρεξη που έχουν τούτη τη δύσκολη χρονική περίοδο οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Συγκεκριμένα: «Σας θαυμάζω. Το έχω νιώσει και ‘γω αυτό το συναίσθημα στο παρελθόν κι όπως καλά ξέρετε, όσο περνάει ο χρόνος τόσο πιο δύσκολες γίνονται οι απαιτήσεις.
Ξέρετε, εγώ πρώτα διαβάζω τις αθλητικές σελίδες και μετά τις πολιτικές στις εφημερίδες. Βρισκόμαστε όμως σε μια εποχή όπου αναδιατάσσεται ο χάρτης του αθλητισμού στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
Αν έχουμε μία ελπίδα να γίνει αυτή η αναδιάταξη, η προσοχή της πολιτείας πρέπει να πέσει εκεί που είναι τα παιδιά μας, στις ακαδημίες μας γιατί από εκεί βγαίνουν ταλέντα. Έχω γνώση και εμπειρία από την τότε ΕΑΡ, τώρα με τους Cretan Kings αλλά και τον Ήφαιστο στο μπάσκετ. Ομάδες (οι δύο πρώτες) που τις έζησα από πολύ κοντά να καταρρέουν ως οικοδομήματα. Στην πρώτη περίπτωση ήταν ο θάνατος του Θ. Βαρδινογιάννη, μια τρομακτική απώλεια, τώρα είδαμε και στο μπάσκετ ότι δεν αρκεί να βάζει μονάχα ο ένας χρήματα. Είδα ανθρώπους που έφυγαν από τον αθλητισμό με σφραγισμένο το ΑΦΜ τους.
Δεν είναι απλά τα πράγματα. Πρέπει να λέμε αλήθειες εδώ. Πρώτα απ’ όλα, να απλώσουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη μας. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα κα μάλιστα αυτή την εποχή του κορονοϊού.
Χαιρετίζω λοιπόν αυτή την παγκρήτια συγκέντρωση, την εκλαμβάνω σαν μια συσπείρωση δυνάμεων με κορυφαίο παράγοντα τον κ. Τζώρτζογλου που τον παρακολουθούσα από τον Εργοτέλη μέχρι σήμερα αλλά τονίζω ότι, δεν είναι σωστό να γινόμαστε ένα εκκρεμές των καταστάσεων.
Θα πρέπει να διεκδικήσουμε από την πολιτεία, το σταθερό, το μόνιμο. Από την άλλη, δεν θα πρέπει να επενδύουμε σε παίκτες-αποδημητικά πουλιά που έρχονται και δεν επιστρέφουν ποτέ. «Πουλιά» που είναι επί της ουσίας παίκτες ξένοι και γηρασμένοι που ως στόχο έχουμε να απολαμβάνουμε μια πρόσκαιρη επιτυχία.
Όσο είμαστε προσγειωμένοι θα πάμε καλά. Αλλιώς είναι να βλέπω στο γήπεδο να αγωνίζεται το χωριανάκι μου, ο εξάδελφός μου κι αλλιώς ένας ξένος αθλητής. Συσπειρωθείτε, διεκδικήστε.
Η πολιτεία έχει προβληματιστεί πολύ από την αποχώρηση των ομάδων στις επαγγλεματικές κατηγορίες του χώρου.
Ήρθα να σας δω, να σας χαιρετίσω αλλά πρέπει να είμαστε συνετοί και σώφρονες.
Εύχομαι να έχουμε μια καλή αθλητική χρονιά και να δείξουμε πως η Κρήτη αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση, πως αφουγκράζεται τα προβλήματα και πως στέκεται δίπλα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.»