Το φθινόπωρο του 2012 στο Βιολί Χαράκι Ατσιποπούλου στην οδό Μάρκου Αβάτζου και συγκεκριμένα λίγα μέτρα πιο πάνω από τον Παιδικό Σταθμό «Θεία Σάντυ» έγινε ένα τεχνικό έργο, με τομή του κεντρικού δρόμου για να δέχεται και να διοχετεύει τα όμβρια νερά που έρχονται δρόμο-δρόμο από χιλιόμετρα πιο πάνω, μέσα από παρακείμενης ιδιοκτησίας, με μια πλαστική σωλήνα πάλι στον κεντρικό δρόμο (περιορίζοντας έτσι την απόσταση). Αυτός κι αν είναι σχεδιασμός, βλέπετε μια τρύπα στο νερό. Αποτέλεσμα λοιπόν όταν βρέχει πολύ να κατεβαίνουν τόσα νερά με ορμή πάνω στο οδόστρωμα ύψους 30-50 πόντων το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εισέρχεται στην είσοδο που οδηγεί μέσα στον Παιδικό Σταθμό, που σε τέτοιες ώρες να μην μπορεί κανείς να κατέβει από το αυτοκίνητο του λόγω της ποσότητας του νερού για να παραδώσει ή να παραλάβει το νήπιό του στο χώρο του Παιδικού Σταθμού.
Η οικογένειά μου και εγώ όταν βρέχει δεν μπορούμε να βγούμε και να μπούμε από και προς το σπίτι μας λόγω της μεγάλης ποσότητας του νερού που τρέχει και από την εκτόξευση των νερών που γίνεται σε απόσταση 10 και πλέον μέτρων από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, προς την είσοδο και έξοδό μας.
Δια την παραπάνω κατάσταση και με την κατασκευή του έργου έγινε σχετική προφορική αναφορά μου στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου, η οποία έστειλε τεχνικό, ο οποίος μου είπε ότι χρειάζονται κι άλλες παρεμβάσεις, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό. Ενδιαφέρον με όλα του.
Επειδή όμως δεν μπορούμε να βάλουμε φράγμα στην είσοδο που οδηγεί στον Παιδικό Σταθμό λόγω της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που εισέρχονται στο χώρο μας για να παραδώσουν και να παραλάβουν τα παιδιά τους στον Παιδικό Σταθμό. Δεν νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τις ποσότητες αυτές των ομβρίων υδάτων στην ιδιοκτησία μας και στον ακάλυπτο οικοπεδικό μας χώρο που πλημμυρίζει.
Εκτός από τα νερά, δεχόμαστε και μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και ακόμη το πιο τραγικό κάποιες φορές ψόφια ζώα, τα οποία βρίσκονται σκοτωμένα στο δρόμο και παρασύρονται, όπως γάτες, ποντίκια κλπ. Αυτά είναι τα έργα αντί να καλυτερεύουν. Τα ευρώ μας, των πολιτών, τα πετάμε στα σκουπίδια. Μια τέτοια κατάσταση του δρόμου προσπαθήσαμε να απεικονίσουμε στις 17-4-2014,Μεγάλη Πέμπτη, που έβρεχε όχι και πάρα πολύ, με ερασιτεχνικές φωτογραφίες μέσω κινητού τηλεφώνου που σας διαθέτομε.
Μια παρουσίαση των παραπάνω γεγονότων μεταξύ και άλλων αναφορών μου, περιγράφω σε επιστολή μου στις 30-5-2013 με αριθμό πρωτοκόλλου 14310 προς τον δήμαρχο Ρεθύμνου, ο οποίος μέχρι σήμερα με έχει αγνοήσει και το κυριότερο σε ερώτησή του από τρίτο, γιατί δεν απαντά στη συγκεκριμένη επιστολή, πήρε την αρνητική απάντηση ότι δεν απαντώ σε επιστολές…
Επίσης κλείνοντας πρέπει να αναφερθώ σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον τοπικό τύπο, ότι από τον οδικό Κόμβο Ατσιποπούλου μέχρι τον Πρινέ, στον κεντρικό δρόμο, που γι’ αυτόν μιλήσαμε παραπάνω θα ρίξουν άσφαλτο για να μπαλώσουν λακκούβες και υπάρχουσες φθορές, που υπάρχουν στο οδόστρωμα. Ερωτώ λοιπόν με τι προσόντα θα γίνει αυτό; Έχουν προβλέψει τι θα γίνουν τα όμβρια νερά και να υπόλοιπες υποδομές που απαιτούνται ή θα πετάξομε πάλι μερικές χιλιάδες ευρώ στα σκουπίδια, σκάβοντας σε λίγο καιρό μετά για να γίνουν αυτά; Εκτός και αν θέλομε να δείξομε ότι κάνομε έργο κι αυτό μας φτάνει!