Στον πολιτισμό, στην τέχνη, στον άνθρωπο, που στερείται τα στοιχειώδη για να ζήσει, στις δύσκολες μέρες μας.
Ζεστάθηκε όμως και από το δυνατό χειροκρότημα των ανθρώπων, κυρίως νέων ανθρώπων- φοιτητών- στο Σπίτι του Πολιτισμού που γέμισαν και τις δύο βραδιές (29 και 30 Νοεμβρίου) την αίθουσα, θέλοντας να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες της υπέροχης αυτής ομάδας, αλλά και να βοηθήσουν οι ίδιοι, με τη συμμετοχή τους στην παράσταση, στα έσοδα για τις ανάγκες του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, που τόσο σημαντικό έργο επιτελεί σήμερα, για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.
Το θεατρικό έργο «Δίχως συγγνώμη» είναι ένα κοινωνικό δράμα για τη συγχώρεση. Μια οικογένεια που ψάχνει τρόπο να πετάξει τη μάσκα που φοράει για χρόνια και να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Αφορμή στέκεται ένας νεαρός, ο οποίος ψάχνει, βρίσκει και καταστρέφει πριν καταστραφεί. Αλήθεια, αναρωτιέται κανείς βλέποντας το έργο, πόσο μακριά μπορεί να είναι η λογική -σ’ αυτές τις περιπτώσεις- από την τρέλα;
Η ιδέα για το έργο και το σενάριο ανήκε στη δυναμική και πληθωρική Ιφιγένεια Κίκη, ενώ η σκηνοθεσία στον ταλαντούχο Αντώνη Γεωργιάδη. Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των παιδιών που έπαιξαν εξαιρετικά το ρόλο τους, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο για να το πετύχουν.
Στο ρόλο της Ηρώς η Ιφιγένεια Κίκη, του Οδυσσέα ο Αντώνης Γεωργιάδης, της Ελπίδας η Αγγελική Παπαδάκη, του Παύλου ο Ανδρόνικος Χατζής, της Αρετής η Μαρία Βυζιργιανάκη και της Ελένης η Μαρία Πιτσιλή. Στον Χορό- Σκέψεις η Αγάπη Παπαδάκη, η Κατερίνα Παλιού και η Κατερίνα Χαραλαμπίδου.
Στους συντελεστές της παράστασης, για τη χορογραφία υπεύθυνη ήταν η Μαρία Πιτσιλή, στη λύρα ο Μανώλης Πλατάκης, στο φωτισμό και τον ήχο ο Σωτήρης Νικολογιάννης, στο υποβολείο η Κωνσταντίνα Παλτίδου ενώ το μακιγιάζ της ομάδας επιμελήθηκε η Βασιλική Βασιλάκη.
Στην παράσταση βοήθησαν επίσης ο Δήμος Ρεθύμνης με τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας στο Σπίτι του Πολιτισμού, καθώς και οι επίσημοι χορηγοί και οι χορηγοί επικοινωνίας με τη συνδρομή των οποίων υλοποιήθηκε η παράσταση αυτή.