Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές της πανεπιστημιούπολης Γάλλου με το πρόγραμμα σπουδών, τις οποίες αποδίδουν στην έλλειψη ικανού αριθμού διδακτικού προσωπικού και στην υποχρηματοδότηση, επεσήμαναν χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Μέλη της γραμματείας Ρεθύμνου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που θ’ ανακύψουν στις σπουδές τους, εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών, όπου σε συνδυασμό με το πλαφόν φοιτητών στην παρακολούθηση υποχρεωτικών μαθημάτων, έχει ως συνέπεια, όπως λένε, μια μεγάλη μερίδα φοιτητών να μεταφέρει συγκεκριμένα μαθήματα από το ένα εξάμηνο στο άλλο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν να πάρουν πτυχία.
Τα μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα, καλώντας του φοιτητές να συμμετέχουν δυναμικά για αξιοπρεπή δημόσια Παιδεία.
Συγκεκριμένα η Ελένη Χατζηραφτάκη, φοιτήτρια Φιλολογίας ανέφερε: «Η χρηματοδότηση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων έχει φτάσει στον «πάτο», την ίδια στιγμή που εντείνεται η επιχειρηματική δραστηριότητα, αναζητούνται πόροι από ιδιώτες που θα βάλουν ακόμα περισσότερο χέρι στις υποδομές, στο περιεχόμενο σπουδών και στην έρευνα. Ξεκινά το εαρινό εξάμηνο και στο τμήμα της Φιλοσοφικής το πτυχίο μας γίνεται άπιαστο όνειρο λόγω της έλλειψης καθηγητών και της εφαρμογής του πλαφόν στα υποχρεωτικά μαθήματα. Συγκεκριμένα, στο τμήμα Φιλολογίας απουσιάζουν υποχρεωτικά μαθήματα και ειδικότερα στον τομέα Αρχαίας Ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, ενώ υπάρχει έλλειψη προσφερόμενων μαθημάτων και επιλογής τους από άλλα τμήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τμήμα των Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και όσον αφορά στα σεμινάρια. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και αν κάποιος καταφέρει να προσπεράσει τις δυσκολίες και φτάσει στο πτυχίο, αυτό δεν έχει κανένα αντίκρισμα, καθώς χρειάζεται ως απαραίτητο εφόδιο ένα τουλάχιστον μεταπτυχιακό.
Ως Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλούμε τον κάθε φοιτητικό σύλλογο να μην μείνει αδρανής και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στους προέδρους των τμημάτων, προκειμένου να αρθεί κάθε πλαφόν και να μπορέσουν οι φοιτητές να πάρουν σεμινάρια από το τρίτο έτος σπουδών, όπου είναι υποχρεωτικό και προγραμματίζονται και παγκρήτιες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το λουκέτο στα ΤΕΙ».