Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο καλλιέργειας ορθής καταναλωτικής συνείδησης των μαθητών της σχολικής κοινότητας όλων των βαθμίδων, έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενημερωτικών φυλλαδίων, μέσα από τα οποία παρέχει συμβουλές στους μαθητές – καταναλωτές, αναφορικά με τα επιτρεπόμενα είδη, καθώς και την τήρηση κανόνων πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.
Τα ενημερωτικά φυλλάδια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του www.efet.gr όπου έχουν αναρτηθεί.
Παράλληλα, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου (ΚΕΚΑΠΕΡ), θέλοντας να συμβάλλει στη διάχυση αυτής της πολύ σημαντικής ενημέρωσης, ως συνεργαζόμενος εκπαιδευτικός φορέας του ΕΦΕΤ, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για εθελοντικούς φορείς και επαγγελματίες από το 2012 και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς να επισκεφτούν είτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ είτε την ιστοσελίδα του www.kekaper.gr, προκειμένου να αντλήσουν το χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρειας Κρήτης, Ηγ. Γαβριήλ 103-105, κ. Χαράλαμπος Πίτερης, 2ος όροφος, τηλέφωνα, 2831040052-50.