Η CETAF αποτελεί το δίκτυο των μεγαλύτερων Εθνικών Μουσείων Φυσικής Ιστορίας, Βοτανικών Κήπων, Ινστιτούτων Βιοποικιλότητας, Ακαδημιών Επιστημών και άλλων φορέων της Ευρώπης. Δραστηριοποιείται από το 1996 και μέχρι σήμερα αριθμεί 29 τακτικά μέλη ανάμεσά τους: το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, της Βιέννης, του Παρισιού, της Κοπεγχάγης, του Ελσίνκι, του Όσλο, της Πράγας, της Βουδαπέστης, του Βερολίνου, του Μονάχου, της Φρανκφούρτης, της Μαδρίτης, της Γενεύης και τους Βασιλικούς Βρετανικούς Βοτανικούς κήπους Kew και Εδιμβούργου, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής (U.S. National Science Foundation – NSF).
Στόχοι της CETAF είναι:
• Η αειφορική διατήρηση και ψηφιακή υποστήριξη των βιολογικών (πανίδας, χλωρίδας, ανθρωπολογικών κ.ά.), γεωλογικών και παλαιοντολογικών συλλογών.
• Η αρχική και Δια Βίου εκπαίδευση ερευνητών.
• Ο συντονισμός της πολιτικής των μελών της σε θέματα διαχείρισης βιοποικιλότητας και γεωποικιλότητας.
• Η ένταξη των δράσεών της σε χρηματοδοτικά μέσα.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Προκειμένου ένας φορέας να γίνει μέλος της CETAF θα πρέπει να πληροί ένα συνδυασμό κριτηρίων όπως, το μέγεθος των συλλογών του, η ερευνητική του δραστηριότητα, το επιστημονικό προσωπικό καθώς και οι υποδομές του.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, αξιολογήθηκε πολύ θετικά ως ένα δυναμικό νέο μουσείο με πλούσια επιστημονική δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Το ΜΦΙΚ είναι το μόνο Ελληνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που συμμετέχει στην παραπάνω κοινοπραξία».
Παρουσιάζεται η συλλογή διηγημάτων του Χ.Ε. Συννεφάκη «Εν μέσω θυέλλης» στα Χανιά
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Χωριού Αποκορώνου και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, παρουσιάζουν της συλλογής διηγημάτων του Χρήστου Ε. Συννεφάκη, με τίτλο «Εν...