«Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η επιτροπή μας αποφάσισε να σας απονείμει το βραβείο της κορυφαίας προσωπικότητας στον κόσμο για τη φετινή μας ετήσια έκδοση FLOS OLEI 2017 – ένας οδηγός στον κόσμο του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου». Με αυτά τα λόγια ο executive olive oil chef του Kapsaliana Village Hotel, Βασίλης Λεωνίδου, πληροφορήθηκε ότι έλαβε το σημαντικό βραβείο, το οποίο θα απονεμηθεί στον ίδιο μαζί με τη διάκριση για το restaurant του Kapsaliana Village Hotel ως «Καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς», σε μια επίσημη τελετή που θα γίνει τον Δεκέμβριο στη Ρώμη.
Ο εκδότης του οδηγού, Marco Oreggia και η επιμελήτρια Laura Marinelli ενημέρωσαν τον σεφ Βασίλη Λεωνίδου και τον δημιουργό του Kapsaliana Village Hotel, Μύρωνα Τουπογιάννη ότι η κριτική επιτροπή των ετήσιων βραβείων FLOS OLEI, αναγνώρισε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν στο Kapsaliana Village και τη συμβολή τους για την προβολή διεθνώς της κουλτούρας του υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου.
«Είναι κάτι που δεν περίμενα να συμβεί, ειδικά μια παγκόσμια διάκριση τόσο σημαντική όσο από τον διεθνή διαγωνισμό FLOS OLEI και τόσο νωρίς στην καριέρα μου». Εμείς από την πλευρά μας, στο ξενοδοχείο Kapsaliana Village Hotel, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο και ταχύτερο ρυθμό τη μύηση του επισκέπτη της Κρήτης στο ποιοτικό ελαιόλαδο αλλά και στους παραγωγούς που μοχθούν γι’ αυτό. 45 ελαιόλαδα ανωτέρας ποιότητας από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και όλο τον κόσμο, κοσμούν την μπάρα ελαιολάδου στα Καψαλιανά κάθε χρόνο, με φρέσκα και υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα», δήλωσε ο Βασίλης Λεωνίδου, μαθαίνοντας τα ευχάριστα νέα.
Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Μύρων Τουπογιάννης επισήμανε: «Με συγκινεί ιδιαίτερα η αναγνώριση των πολυετών προσπαθειών και της αφοσίωσής μου στον πολιτισμό της ελιάς που αποτελεί σύμβολο και ταυτότητα αυτού του χωριού. Η έμπνευση για τη δημιουργία του Kapsaliana Village Hotel στηρίχθηκε στην αναβίωση του ιστορικού ελαιομύλου της Μονής Αρκαδίου γι’ αυτό και έχω αγκαλιάσει το πάθος του σεφ μας Βασίλη Λεωνίδου για την γαστρονομική ανάδειξη του ελαιολάδου».
Σχετικά με τον Διεθνή Διαγωνισμό FLOS OLEI
Ο «Διεθνής Διαγωνισμός FLOS OLEI», στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε διεθνές επίπεδο, βραβεύοντας τα καλυτέρα προϊόντα και συμβάλλοντας στη διάδοση των υψηλής ποιότητας εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και στο σωστό τους μάρκετινγκ.
Τα βραβεία ποιότητας του FLOS OLEI «The Best 20»
Τα βραβεία ποιότητας «The Best 20» θα απονεμηθούν στις είκοσι εταιρίες που πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση του συνόλου του ελαιοκομικού τομέα. Η κατάταξη αυτή εξαρτάται τόσο από τις υψηλές οργανοληπτικές ιδιότητες των ελαιολάδων που κρίθηκαν από το πάνελ των ειδικών γευσιγνωστών, όσο κι από το επίπεδο της συνεπείας και της συνέχειας της δουλειάς του κάθε παραγωγού κατά σειρά ετών και την προσφορά προστιθεμένης αξίας στην ελαιοκομική του περιφέρεια. Εκτός από το «The Best 20» δίνονται άλλα τρία βραβεία: «Εισαγωγέας της χρόνιας», «Εστιατόριο της χρονιάς» και το «Ειδικό βραβείο» αφιερωμένο στη μνήμη της δημοσιογράφου Cristina Tiliacos. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε άτομα, οργανισμούς ή ενώσεις που εργάζονται για την προώθηση και διάδοση του πολιτισμού του ελαιοκομικού τομέα.
Τι είναι ο Παγκόσμιος Οδηγός Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου FLOS OLEI
Όλες οι εταιρίες που θα βραβευτούν, καθώς και εκείνες που θα λάβουν βαθμολογία τουλάχιστον 80 με άριστα το 100, θα δημοσιευτούν στην έκδοση «FLOS OLEI – Παγκόσμιος Οδηγός Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου», η οποία εκδίδεται από την εταιρία E.V.O. με την επιμέλεια των Marco Oreggia και Laura Marinell. Ο Οδηγός αυτός είναι ο πρώτος και μοναδικός οδηγός διεθνούς εμβέλειας, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στους καλύτερους παραγωγούς ελαιολάδου στον κόσμο. Γραμμένος σε δύο γλώσσες (ιταλικά και αγγλικά), ο οδηγός παρουσιάζει 40 περίπου επιλεγμένες χώρες και στις 5 ηπείρους του κόσμου.