Σημαντική αύξηση για την Κρήτη δείχνουν οι κρατήσεις από τη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤUI, του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού του κόσμου, ενώ σε σύνολο χώρας η αύξηση φτάνει το 23% σε σχέση με πέρυσι και βρίσκεται σε τροχιά νέου ρεκόρ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.
Η ΤUI μάλιστα τη φετινή χρονιά αύξησε σε ποσοστό που φτάνει το 40% τα διαθέσιμα για το νησί ξενοδοχεία, ενισχύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την τουριστική κίνηση. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε η γερμανική αγορά κατέχει την πρωτιά σε αφίξεις σε όλη την Κρήτη και το Ρέθυμνο ειδικότερα με τα στοιχεία κάθε χρόνο να δείχνουν σημαντική αύξηση.
Παρά τη μεγαλύτερη άνοδο των κρατήσεων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα σε σχέση και με τους ανταγωνιστές της, ο διευθυντής της TUI, Μάρεκ Άντριστσακ, βλέπει περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για ενίσχυση του τουρισμού από τη Γερμανία με δεδομένο ότι από τις έρευνες της εταιρίας οι Γερμανοί πελάτες είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι τόσο από τις υποδομές στις ξενοδοχειακές μονάδες, όσο και από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
«Επενδύουμε εδώ και χρόνια σε καλές ξενοδοχειακές συνεργασίες και βελτιώνουμε τα προγράμματά μας. Αυτό αποδίδει. Έχουμε μακροπρόθεσμα σχέδια για την Ελλάδα και θέλουμε να αναπτυχθούμε και τα επόμενα χρόνια. Στο επίκεντρο βρίσκονται μεγάλα ελληνικά νησιά, η ηπειρωτική χώρα και μικρότεροι προορισμοί. Η ζήτηση για την Ελλάδα θα παραμείνει και στο μέλλον αμείωτη» τονίζει ο κ. Άντριστσακ.
Παρά το μεγάλο ποσοστό κρατήσεων η ικανοποίηση των πελατών της TUI έχει αυξηθεί στο 8,7% στην κλίμακα με άριστα το 10. «Η ποιότητα των ξενοδοχείων και το επίπεδο του σέρβις δεν ήταν ποτέ καλύτερα από σήμερα» επισημαίνει στην ανακοίνωση της ΤUI ο Μάρεκ Αντριστσακ. Τα ελληνικά ξενοδοχεία έχουν επιτύχει μεγάλες προόδους ιδίως στους τομείς των υπηρεσιών, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και φιλοξενίας.
Συνολικά η Ελλάδα κατατάσσεται στους πιο δημοφιλείς αεροπορικούς τουριστικούς προορισμούς της TUI παγκοσμίως και καταλαμβάνει, πλέον, τη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία.
Σημειώνεται ότι η Ρόδος καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26%, η Κως 14% και η Κέρκυρα 6%, ενώ η Δυτική Πελοπόννησος 32%. Τα σκήπτρα, ωστόσο, κατέχει η Χαλκιδική με 44%. Η Σάμος και η Λέσβος καταγράφουν, επίσης, αύξηση των κρατήσεων, παρά την περυσινή υποχώρηση λόγω του προσφυγικού, όπως και η Σαντορίνη, η Σκιάθος και η Κεφαλονιά.
Η παραπάνω εικόνα ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι ωστόσο δεν αγνοούν το γεγονός ότι η Κρήτη επωφελείται της συγκυρίας των κλειστών τουριστικά προορισμών της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Για τον λόγο αυτό επισημαίνουν ότι η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θα πρέπει, όπως επισημαίνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο επιχειρηματίες και φορείς της αυτοδιοίκησης, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι επισκέπτες που φέτος επέλεξαν την πόλη μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όσο και από τις υποδομές και συνολικά από την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος για να επιλέξουν ξανά τον τόπο μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.