Μία από τις προτάσεις του για την προώθηση νέων τεχνολογιών στη χώρα μας ήταν η πρότασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για την ίδρυση Κέντρου Αριστείας για την έρευνα, τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια, που συνοδευόταν από γνωμοδοτήσεις των ειδικών της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας όπως ο Jean-Pierre Gerard, καθηγητής Ογκολογίας, γενικός διευθυντής Κέντρου Θεραπείας Πρωτονίων Antoine Lacassagne, Νίκαια, Γαλλία, ο Robert Miller, καθηγητής Ογκολογίας, αντιπρόεδρος Ογκολογικής Κλινικής Mayo (Η.Π.Α), διευθυντής κλινικού ερευνητικού προγράμματος για τη θεραπεία με πρωτόνια, ο Roberto Orecchia, καθηγητής Ογκολογίας, ειδικός σωματιδιακής θεραπείας, διευθυντής Κέντρου Θεραπείας Πρωτονίων CNAO (Παβία, Ιταλία), διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας (ΙΕΟ) και συντονιστής του προγράμματος ULICE (Union of Light Ion Centres in Europe- Ένωση Ευρωπαϊκών Κέντρων Ελαφρών Ιόντων), Σωτήριος Χαρισόπουλος, Δρ ειδικός τεχνολογίας επιταχυντών, διευθυντής Ινστιτούτου TANDEM (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος) και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ στη Βιέννη (Αυστρία).
Επίσης, η επιστημονική κοινότητα της Κρήτης απέστειλε επίσημη γνωμοδότηση για την πρόταση που υπογραφόταν από τους Βασίλειο Γεωργούλια, καθηγητή Παθ. Ογκολογίας και διευθυντή Ογκολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιωάννη Δαμηλάκη, αν. καθηγητή Ιατρικής Φυσικής, διευθυντή Τμήματος Ιατρικής Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστο Λιονή, καθηγητή Γεν. Ιατρικής, διευθυντή Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρη Μαυρουδή, καθηγητή Παθ. Ογκολογίας, Κλινικής Πανεπιστημίου Κρήτης. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο αποσπώντας θαυμασμό και εύσημα από τους παρευρισκόμενους και το έντονο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ.
Οι προτάσεις αυτές έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και άλλων περιφερειών, οι οποίες προσπαθούν να τις υλοποιήσουν. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο κύριος Κοκολάκης έχει καταθέσει κι άλλες προτάσεις όπως για παράδειγμα σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η οποία κατατέθηκε πέρυσι τον Απρίλιο στον τότε υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Από την κυρία Δημοβασίλη έχουν κατατεθεί διάφορες επιστημονικές προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση του δικτύου.
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ΙΚΥ σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Πόρων παρατηρώντας την άψογη και αποτελεσματική λειτουργία του κυρίου Κοκολάκη στο δίκτυο και τον πολύ σημαντικό ρόλο που επιτελεί στην Ελλάδα με το δίκτυο Cern-Hermes και την προσπάθειά του να καταθέσει καινοτόμες προτάσεις και να μεταφέρει τεχνογνωσία που παράγεται στο Cern και σε άλλα ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνει οικονομικά τη χώρα ούτε με ένα ευρώ, αποφάσισαν σε συνεργασία με τον Οργανισμό Cern στα πλαίσια των ανταποδοτικών οφελών από τον Οργανισμό προς την Ελλάδα να ικανοποιήσουν το αίτημα του κυρίου Κοκολάκη και να χρηματοδοτήσουν τις πρώτες υποτροφίες για διδακτορικούς φοιτητές.
Οι υποτροφίες αυτές θα ενταχθούν στο προσεχές διδακτορικό πρόγραμμα του Cern (Cern Doctoral programme) με έναρξη τον Οκτώβρη του 2013, ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα από το ΙΚΥ θα συνεχιστεί στο επόμενο κοινοτικό πλαίσιο.
Ο απώτερος στόχος των υποτροφιών είναι η γνώση και η τεχνογνωσία που θα αποκτήσουν οι σπουδαστές μετά την εκπόνηση των διατριβών τους, να μεταφερθεί και να διαχυθεί στην Ελλάδα, δεδομένου ότι οι υποτροφίες αυτές θα εκπονηθούν στην Γενεύη στις εγκαταστάσεις του Cern σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της Ελλάδας που είναι μέλη του δικτύου Cern-Hermes.