Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν:
– Ημερίδα με θέμα: Γευστική και Υγιεινή υπεροχή του ελαιολάδου.
– Έκθεση και γευσιγνωσία φαγητών και προϊόντων ελαιολάδου των μελών των Δικτύων «ΕλαιοΓευσίες» Κρήτης και Κύπρου.
– Γενική Συνέλευση και εκλογές του Δικτύου « ΕλαιοΓευσίες» Κρήτης.
Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μέρος του έργου «Αναβάθμιση ποιότητας και προώθηση εμπορίας ελαιολάδου», το οποίο υλοποιεί ο ΣΕΔΗΚ, σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας Κύπρου στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, γι’ αυτό και σ’ αυτές θα μετάσχουν ενεργά τα Δίκτυα «Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιόλαδου», που ιδρυθήκαν στα πλαίσια του έργου αυτού από τον ΣΕΔΗΚ στην Κρήτη και Κύπρο.
Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εισηγήσεων από ειδικούς διαιτολόγους-διατροφολόγους, καθώς και ερευνών σε τουρίστες της Κρήτης, με τις οποίες θα τεκμηριώνεται η υπεροχή της χρήσης του ελαιολάδου στα φαγητά και ιδίως τα τηγανητά, θα παρουσιάζονται οι προτιμήσεις των τουριστών και θα επισημαίνονται οι κίνδυνοι και οι επιβλαβείς επιδράσεις που μπορούν να προκύψουν με την χρήση και μάλιστα την οπλοχρησία των σπορέλαιων.
Η Έκθεση θα περιλαμβάνει παρουσίαση πιάτων με φαγητά, τηγανητά, εδέσματα ελαιολάδου καθώς και συσκευασιών επώνυμων ελαιόλαδων κατάλληλων για νωπά, μαγειρευτά ή τηγανητά φαγητά στην εστίαση, την οποία θα ακολουθήσει γευσιγνωσία από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 10:30 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 14:30 το μεσημέρι.