Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να γνωρίσουν οι τουρίστες τη γαστρονομία της Κρήτης, αλλά και τον ίδιο τον τόπο, μέσα από ένα πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, κατά τόπο, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας και να δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό, αλλά και να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.
Η παρουσίαση του «Ελληνικού πρωινού της Κρήτης» πραγματοποιήθηκε παρουσία φορέων και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, ενώ, στο πλαίσιο της παρουσίασης έγινε εκτενής αναφορά στον διατροφικό πλούτο του νησιού και την ώθηση που θα δώσει στον τουρισμό η υιοθέτηση του ντόπιου πρωινού στο μενού των ξενοδοχειακών μονάδων, με αγνές παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης.