Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε λεπτομερώς στους παρακάτω άξονες ενώ ενημέρωσε ότι οι ομοσπονδίες δεν θα λάβουν 14 εκατομμύρια ευρώ όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά 25 έπειτα από την έγκριση που πήρε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι και πριν 1 χρόνο, το ποσό που δίνονταν από την ΓΓΑ στις ομοσπονδίες ήταν 35 εκ. ευρώ.
Θέλοντας λοιπόν ο κ. Ιωαννίδης να σπρώξει και πάλι τη νεολαία στον αθλητισμό προσφέρει -βάσει των συνθηκών- ένα πολύ βελτιωμένο ποσό και προκαλεί- προσκαλεί τους αθλητές να δώσουν το κάτι παραπάνω. Για να υπάρχει μια ισονομία στο συγκεκριμένο θέμα, ανέφερε ότι οι πρωτεύσαντες, από το 2008 και μετά, θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν τα σχετικά έγγραφα και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται, ανάλογα με τις επιτυχίες τους.
Ας τα δούμε αναλυτικά: Τα προνόμια για τους υψηλού επιπέδου αθλητές-μαθητές είναι μεγάλα πλέον αφού όσοι κατακτούν 1η-6η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 1η-3η θέση σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία εκτός παίδων και κορασίδων, εισέρχονται σε όποια σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ επιθυμούν. Οι υπόλοιποι ως την 8η θέση, θα εισέρχονται άνευ εξετάσεων σε ΤΕΦΑΑ και θα παίρνουν 30% μπόνους για άλλες σχολές, το οποίο θα φτάσει στο 90% του τελευταίου εισακτέου στη σχολή αυτή, επομένως αυξάνεται κατά 11% δηλαδή σύνολο 41% μπόνους.
Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε επίσης την υποστήριξη των ΑΜΕΑ, οι οποίοι έχουν ήδη εξισωθεί θεσμικά με τους υπόλοιπους αθλητές και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η φροντίδα της Πολιτείας σε θέματα προσβασιμότητας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και ευρύτερα, ενώ θα συνεχιστεί η υποστήριξη των αθλητικών τους προγραμμάτων με ιδιαίτερη ευαισθησία.
Επιπροσθέτως, ανακοίνωσε την υποστήριξη της Ελληνικής Προεδρίας στον αθλητισμό για το α’ εξάμηνο του 2014 με δύο σημαντικές θεματικές ενότητες που είναι ο παιδικός πρωταθλητισμός και η αντιμετώπιση μέσω της άσκησης, διαφόρων προβλημάτων υγείας.
Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε και σε:
Α) Την επάνοδο από το υπουργείο Υγείας στη ΓΓΑ, των υπηρεσιών του Μ.Λ.Α, καθώς και των ΑΜΕΑ ενισχύοντας έτσι το σύνολο των δράσεων του αθλητισμού στον φυσικό θεσμικό τους χώρο.
Β) Την μεταφορά του συνόλου της ΓΓΑ από το ενοικιαζόμενο κτίριο της Κηφισίας στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, μειώνοντας έτσι δραστικά τις δαπάνες.
Γ) Την υποστήριξη του αθλήματος της πάλης με επιστολή στον Πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρονγκ, να συνεχίσει το άθλημα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, ως ιστορική παρακαταθήκη από την αρχαία Ελλάδα.
Δ) Την ενίσχυση του ΕΚΑΕ και μέσω ΕΣΠΑ, ώστε να «μπορέσουμε να το ενδυναμώσουμε με μηχανήματα αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό ώστε να καταφέρουμε να το ενισχύσουμε με απόλυτα κατηρτισμένα άτομα και σύγχρονα μηχανήματα».
Σε σχετική ερώτησε που έγινε στον κ. Ιωαννίδη για τα κολυμβητήρια μίλησε με ακριβή ποσά και έθεσε το θέμα των φωτοβολταϊκών που θα λύσει μια και καλή το οικονομικό βραχνά όσον αφορά τη θέρμανση των πισίνων.
«Πήρα 200 χιλιάδες ευρώ χορηγία-κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί για Υπουργό- από ΔΕΚΟ. Τους είπα δεν θέλω τα χρήματα, γιατί πρέπει να κάνω διεθνή διαγωνισμό και να χάσω πάρα πολύ χρόνο. Τους παρακάλεσα, αντί των χρημάτων, να μου δώσουν τρείς αντλίες θερμότητας για να μπορούν τα κολυμβητήρια να έχουν ζεστό νερό και να λειτουργήσουν κανονικά. Τα έξοδα για ρεύμα σε σχέση με το πετρέλαιο, θα είναι 60% λιγότερα!».
Για τα εθνικά στάδια και τα κολυμβητήρια είπε: «Εγώ θέλω στα Αθλητικά Εθνικά Στάδια, είτε είναι κολυμβητήρια, είτε γυμναστήρια να μην πληρώνει κανένας που μπαίνει να αθληθεί, γιατί χρωστάμε τους χώρους άθλησης στα παιδιά μας. Ζητήσαμε από τον κ. Λιβιεράτο να συμπεριλάβει στο Νομοσχέδιο, την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα Εθνικά Στάδια και Κολυμβητήρια. Αν γίνει αυτό, λύσαμε το πρόβλημα. Και δεν είναι πολυέξοδο όπως ακούγεται. Υπάρχουν ήδη προσφορές πολύ οικονομικές».
Με φανέλα παρελθόντος και προοπτικές μέλλοντος η εθνική mini Socca στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
Θύμισες από μια μεγάλη, τη σπουδαία εθνική ομάδα του 1969 που είχε σπουδαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή της οι οποίοι...