Όλες οι ομάδες άδραξαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν καλύτερα, αφού οι μεταγραφές του Ιανουαρίου χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα…
Οι κυανόλευκοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα πέρα των γνωστών με τον Αλέξη Σεληνιωτάκη να μην υπολογίζεται λόγω καρτών (έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες) και του Μανόλη Ψωμά που νιώθει ήδη καλύτερα (αντιμετώπιζε πρόβλημα στο πέλμα του) κι έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του.
Παράλληλα, τα φιλικά παιγνίδια που δόθηκαν (με ΑΟΧ και Σπήλι) βοήθησαν ούτως ώστε να βγουν περισσότερα αλλά και πιο ασφαλή συμπεράσματα για τους καινούριους. Η ετοιμότητά τους κρίνεται ικανοποιητική με τον Ταχμαζίδη να διατηρεί το προβάδισμα λόγω της αγωνιστικής του παρουσίας στην προηγούμενη ομάδα του.
Ο 40χρονος τεχνικός προσπαθεί να εντάξει και να προσαρμόσει τα νέα πρόσωπα στη φιλοσοφία της ρεθυμνιώτικης ομάδας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στην προκειμένη περίπτωση και λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, όλα λειτούργησαν ιδανικά, καθώς οι νέοι αλλά και ο τραυματίες παίκτες κέρδισαν χρόνο.
Με την έλευση των Ταχμαζίδη, Δημογιάννη, Ανωγειανάκη, έχουν ήδη ισχυροποιηθεί τα άκρα της επίθεσης της Επισκοπής, ενώ ο Καλογεράκης μαζί με τον Πρωτογεράκη, δείχνουν σε καλή κατάσταση αλλά α) ο Κελαϊδής τα πηγαίνει καλά κάτω από το τέρμα του σ’ αυτό το διάστημα που του δίνονται οι ευκαιρίες ενώ β) οι τέσσερις στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά (Μαραθιανός, Ψωμάς, Αργυράκης και Ρουμπάκης) δύσκολα μπορεί να αλλάξουν. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν πολύ καλές επιλογές.
Μόλις λίγες μέρες χρειάστηκε ο Στέλιος Μπαξεβάνης για να βρει ομάδα. Αφού αρνήθηκε ευγενικά όλες τις προτάσεις -και δεν ήταν λίγες αυτές- από τις ομάδες του περιφερειακού, κατέληξε στον ΑΟ Χανιά. Η χανιώτικη ΠΑΕ που δείχνει να τα πηγαίνει καλύτερα το τελευταίο διάστημα σε αγωνιστικό επίπεδο, επένδυσε σ’ έναν ακόμη Ρεθυμνιώτη επιθετικό (έχει ήδη τον Βασίλη Γωνιωτάκη).
Ο Στέλιος Μπαξεβάνης ως γνωστόν, αποχώρησε από την Επισκοπή δίχως να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, ωστόσο αποτέλεσε προσωπική επιλογή του κ. Σεροπιάν μιας και τον γνώριζε από παλιά. Ο 22χρονος επιθετικός εκτός από τις πολύ καλές του παρουσίες με τα χρώματα της Επισκοπής, του Αστέρα, της ΠΕΡ και της Ασή Γωνιάς στο περιφερειακό πρωτάθλημα, είχε αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική με τον Πλατανιά αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.
Μαζί όμως με τον Στέλιο Μπαξεβάνη, ο ΑΟΧ ανακοίνωσε και τον Σωτήρη Τσάτσο. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές τίθενται στη διάθεση του προπονητή τους και δεν αποκλείεται να τους δούμε στην αποστολή του κυριακάτικου ματς με τον Πανηλειακό.
Καλαμάτα Αχαρναϊκός
Ζαραβίνος, Τζάκος, Τάμαλης (Αθηνών)
Φωστήρας Ρούβας
Μανούχος Δαρσινός (Αργολίδας), Πριόνας (Εύβοιας), 4ος: Φώτης (Εύβοιας)
Κόρινθος Επισκοπή
Μιχελής (Πειραιά), Τσιμπιρλίδης (Σάμου), Παπανδριόπουλος (Πειραιά), 4ος: Κόλλιας (Αργολίδας)
Α.Ο Χανιά Πανηλειακός
Ιωσηφίδης, Φωτόπουλος, Βασιλάκης (Αθηνών), 4ος: Δημητρόπουλος (Δυτικής Αττικής)
Προοδευτική Αστέρας Μαγούλας
Τσαγκαράκης (Ρεθύμνου), Ρούντος (Ανατολικής Αττικής), Μήταρης (Ανατολικής Αττικής), 4ος: Τσουκαλάς (Αθηνών).