Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, όπου θα συζητηθεί και το θέμα του φράγματος του Πλατύ ποταμού, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος με τη Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει τα παρακάτω: «ήθελα να κάνω κάποιες σύντομες επισημάνσεις για το έργο, σκοπός του οποίου είναι η αξιοποίηση της απορροής του χειμάρρου Πλατύ Ποταμού για τις αρδευτικές ανάγκες του Ν.Α. τμήματος του Νομού Ρεθύμνου.
Θεωρώ ότι για το συγκεκριμένο έργο πρέπει να διεκδικήσουμε σαν Ρέθυμνο:
1. Σε σχέση με το μέγεθός του να είναι ένα έργο μικρότερης κλίμακας, όπου θα πληροί στο ακέραιο τους περιβαλλοντικούς όρους, ώστε να μην υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον. Ιδιαίτερα να τηρηθεί το ότι μιλάμε για πλεονάζον νερό και παραμένει στο ποτάμι η ελάχιστη οικολογική παροχή.
2. Στο σχεδιασμό του να υπηρετήσει με απόλυτη προτεραιότητα τις ανάγκες άρδευσης εντός των ορίων της υδρολογικής λεκάνης Πλατύ και εντός των ορίων των Δήμων Συβρίτου, και Αγ. Βασιλείου με βάση και την μελέτη και την κατ’ αρχήν συμφωνία με το Ηράκλειο. Πέρα απ’ αυτό να καλύψει και τις ανάγκες ευρύτερων αγροτικών ζωνών της περιοχής του Δήμου Αγ. Βασιλείου νοτιοδυτικά του φράγματος ιδίως όταν αυτά τα δίκτυα τροφοδοτούνται με βαρύτητα. Να τηρηθεί όπως προβλέπεται, ότι μόνο τα πλεονάζοντα νερά θα οδηγούνται προς την πεδιάδα της Μεσσαράς. Παρά το γεγονός ότι το έργο γίνεται για άρδευση θα πρέπει να εξεταστούν μελλοντικά και άλλες πολλαπλές χρήσεις, όπως ύδρευση-υδροηλεκτρικά έργα-χρήσεις αναψυχής.
3. Η χρηματοδότησή του να γίνει από τομεακά προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να μην επιβαρύνεται το ΠΕΠ Κρήτης και σίγουρα να μην είναι σε βάρος άλλων έργων του νομού μας.
4. Η διαχείριση του έργου να μην δοθεί σε ιδιωτικό φορέα, αλλά σε φορέα δημόσιου χαρακτήρα όπου θα συμμετέχουν και τοπικοί φορείς από τις περιοχές που γίνεται και που θα εξυπηρετήσει το συγκεκριμένο έργο».