Ο ιστορικός Δήμος Αρκαδίου έχει 13 δημοτικά διαμερίσματα και συνολικά 32 χωριά και οικισμούς. Στον ευλογημένο αυτό τόπο έχουν δοθεί μάχες για τη λευτεριά και αξιοπρέπεια του λαού. Δεν είναι δε τυχαίο ότι στην περιοχή μας βρίσκεται αιώνες τώρα το Αρκάδι ως μνημείο πίστης και εθνικό απελευθερωτικών αγώνων του κρητικού λαού αλλά και παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και μαρτύρια αντίστασης σ’ όποια μορφή καταπίεσης.
Οι βάρβαροι Γκεσταπίτες του Χίτλερ τέτοια εποχή το 1941 ένιωσαν τι σημαίνει Κρητική ψυχή στο Λατζιμά, στο Σφακάκι αλλά και στα περισσότερα εδάφη του μαρτυρικού αυτού τόπου «πετσοκόπηκαν» με κάθε λογής πρωτόγονα πολεμικά μέσα, ενώ «έπεφταν» σαν σταφύλια από τον ουρανό για να κατακτήσουν βίαια τον τόπο μας. Όλη η περιοχή έγινε ΑΡΚΑΔΙ, όλοι Γιαμπουδάκηδες. Τελικά τους διώξαμε. Σήμερα το 2014 καθημερινά και πιο πλατιές μάζες καταλαβαίνουν ότι ήρθαν χωρίς αεροπλάνα, χωρίς αλεξιπτωτιστές, χωρίς πυροβόλα οι ξενόδουλοι κυβερνώντες με τα βάρβαρα μέτρα, με δόλιο τρόπο, υποθήκευσαν τον τόπο μας, την ψυχή μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στην κ. Μέρκελ και τους υποτακτικούς της.
Η εργατικότητα, το ήθος και η συνέπεια σπανίζουν. Η ανεργία καλπάζει, η μεσαία τάξη εξαφανίζεται αργά-αργά. Οι αυτοκτονίες πληθαίνουν, το ίδιο και τα ψυχοφάρμακα. Οι δήμοι με μαεστρία αντί μοχλός ανάπτυξης, γίνονται μοχλοί καταπίεσης κάτω από τις κυνικές απαιτήσεις των μνημονιακών «αρχόντων».
Χαράτσια πάνω στα χαράτσια. Πρόστιμα πάνω στα πρόστιμα. Επιδρομή τύπου «Γκεστάπο» στους τελευταίους εναπομείναντες τραπεζικούς λογαριασμούς. Λεηλασία μισθών, συντάξεων, επιδομάτων κράτους πρόνοιας υγείας, παιδείας και τόσων άλλων.
Το οδικό δίκτυο στον ιστορικό και μαρτυρικό Δήμο Αρκαδίου χάλια. Η σήμανση ανύπαρκτη. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τα φαράγγια, τα μοναδικά μονοπάτια μας, τα πλούσια μνημεία μας στην τύχη τους. Ο Δήμος αντί να βοηθήσει η συγκοινωνία να είναι πιο πυκνή και να μην είναι με «βραχιολάκια» οι τουρίστες «σφυρίζει». Πρέπει να είναι παγκόσμιο ρεκόρ το ότι στο Καβούσι π.χ. νερό οι άνθρωποι και τα ζώα παραλαμβάνουν με το βυτίο. Στον Πίκρι κατέρρευσε ιστορικό βενετσιάνικο κτίριο και… όλο οι άλλοι… φταίνε.
Η εργατικότητα, το ήθος και η συνέπεια σπανίζουν. Μοναδική εξαίρεση του πιο πάνω τρίπτυχου είναι η αρχαία Ελεύθερνα, η οποία αναδείχτηκε από τις άοκνες προσπάθειες των κυρίων Πέτρου Θέμελη και Νίκου Σταμπολίδη.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακάλυψη αυτή καταγράφηκε ως μία από τις δέκα σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στον κόσμο για το 2009.
Στον ευλογημένο αυτό τόπο υπάρχει το υπόβαθρο για την μαγική λέξη «ανάπτυξη».
Ο μεγαλοδύναμος μας έστειλε απίστευτα τοπία και μοναδική ιστορία, αρκεί όλοι όσοι έχουν μετά την 18ή Μαΐου 2014 θέση ευθύνης στο Δήμο Ρεθύμνου να έχουν ενστερνιστεί το τρίπτυχο… ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΗΘΟΣ-ΣΥΝΕΠΕΙΑ.
Αυτό είναι η πυξίδα μου. Αυτό σας υπόσχομαι πως θα πράξουμε όλοι. Εμείς οι οποίοι αφήσαμε το εγώ και τις «μπουρδολογίες» για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο είναι μονόδρομος η υπερψήφιση του ενωτικού δημοκρατικού και υγιούς συνδυασμού Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή με επικεφαλής τον Μιχάλη Ανδρουλάκη, ο οποίος έκανε και κάνει αγώνες για ισοδυναμία, αξιοπρέπεια των δημοτών αλλά και για ακτοπλοϊκή σύνδεση του μοναδικού νομού της Κρήτης, την οποία την στέρησαν τα γνωστά ντόπια και εκτός Κρήτης συμφέροντα που δυναστεύουν και θέλουν να διαφεντεύουν τον δήμο μας.
Τιμωρήστε τους με την ψήφο σας.
* Ο Εμμανουήλ Βαρούχας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή» του Μιχάλη Ανδρουλάκη