Κάθισε για αρκετή ώρα δίπλα στους φοιτητές τους οποίους καθήλωσε με τη δυναμική προσωπικότητά της και το χιούμορ της, υποδηλώνοντας με τη στάση της τον ρόλο του εκπαιδευτικού που οφείλει, όπως είπε, να είναι δίπλα και όχι απέναντι στους φοιτητές του. «Το πρώτο προνόμιο που έχει ένας κάλος δάσκαλος είναι να είναι δίπλα στα παιδιά και όχι απέναντι. Από την στιγμή που είσαι δίπλα στο παιδί και όχι απέναντί του, ξέρεις ότι αυθεντία δεν είναι μόνο ο δάσκαλος, αυθεντία ίσως είναι και ο μαθητής. Ότι καλύτερο ξέρουν οι δάσκαλοί σας, το ‘χουν μάθει από εσάς» είπε χαρακτηριστικά.
Με την μοναδικότητα που τη διακρίνει η κα Αρβελέρ απευθυνόμενη στους φοιτητές της διαχώρισε την έννοια της παιδείας και της εκπαίδευσης, σημειώνοντας πως η πρώτη ξεκινά από την οικογένεια, ενώ για την δεύτερη ευθύνη έχουν δάσκαλοι, καθηγητές και ακαδημαϊκοί και κατέληξε πως το υπουργείο Παιδείας θα ‘πρεπε να ονομάζεται υπουργείο Εκπαίδευσης. Έφερε το παράδειγμα της Γαλλίας για να δείξει τη σημασία που έχει η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια, ενώ μέσα από παραδείγματα της θρησκείας εξήγησε πως άλλαξε η σημασία του ρήματος παιδεύω «Το πάθημα γίνεται μάθημα και όσο παιδεύεται κανείς μαθαίνει. Όσο μαθαίνεις, όσο παιδεύεσαι γίνεται το παίδεμα, η εκπαίδευση, το μάθημα. Όμως σήμερα το ρήμα παιδεύω κατάντησε να σημαίνει τυραννώ κάποιον, ενώ η έννοια ήταν διαφορετική» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Φοιτητές και ακαδημαϊκοί είχαν κατακλύσει το αμφιθέατρο Δ3 και άκουγαν με μεγάλη προσοχή την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της κα Γλύκατζη, η οποία πολλές φορές καταχειροκροτήθηκε απ’ το ακροατήριό της.
Δύο οι δράστες του εμπρησμού στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου
Δύο άτομα φέρεται να κρύβονται πίσω από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου, στον επαρχιακό δρόμο...