«Στιγμές ζόφου και πολιτικής οπισθοδρόμησης, που κάνουν ακόμη και την πολωμένη δεκαετία του ΄80 να μοιάζει με παιδική χαρά», θεωρεί πως ζει η χώρα, ο βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την υπόθεση Novartis.
Εκπροσωπώντας κοινοβουλευτικά την Νέα Δημοκρατία στη συζήτηση για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο Βουλευτής Ρεθύμνου επισήμανε πως «ο τρόπος που η κυβέρνηση διαχειρίζεται τόσο τους πολιτικούς της αντιπάλους όσο την ίδια την υπόθεση Novartis συνιστά ντροπή που δύσκολα θα βγάλει από πάνω του όλο το πολιτικό σύστημα».
Τόνισε ότι «η κωμική σκευωρία που έστησε η Κυβέρνηση δεν έχει μόνο στόχο να σπιλώσει την αξιοπρέπεια σοβαρών πολιτικών» άλλα έγινε και «για να ακυρώσει εκ των προτέρων οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση που πρέπει κάποια στιγμή να γίνει για την πραγματική διαφθορά στον χώρο του φαρμάκου». Αναρωτήθηκε μάλιστα, «όταν θα έχει σκάσει πια αυτή η χυδαία φούσκα, ποιος θα μπορεί πια να μιλήσει, και να ακουστεί, για την πραγματική ουσία του σκανδάλου;».
Υπογράμμισε ακόμη ότι η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές της συμπολίτευσης «δεν βρήκαν ούτε έστω ένα αντεπιχείρημα στις σοβαρότατες δικονομικές ενστάσεις που κατήγγειλαν οι κατηγορούμενοι. Οι ίδιοι άνθρωποι όμως, αν επρόκειτο να υπερασπιστούν κάποιον που κατηγορείτο για τρομοκρατία, θα ούρλιαζαν αν η σφραγίδα στο κλητήριο θέσπισμα δεν είχε πατηθεί καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, «το μέγεθος της σκευωρίας που εκτυλίχθηκε σε αυτήν εδώ την αίθουσα θα μπορούσε να συνοψιστεί με τον εξής δημοσιογραφικό τίτλο: Από το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» που καταγγέλλατε πριν από λίγες ημέρες καταλήξατε στο «αναλάβετε τις πολιτικές σας ευθύνες».
Και αναρωτήθηκε: «Εγκαλέσατε ποινικά ανθρώπους που, ανεξαρτήτως παρατάξεως, συνέβαλλαν τα μέγιστα στον περιορισμό της δημοσιονομικής σπατάλης και τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης για να αναλάβουν τελικά πολιτικές ευθύνες;»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας προέβλεψε πως η Κυβέρνηση, όπως με κρότο κατέκτησε την εξουσία το 2015, έτσι με κρότο σκοπεύει να την αφήσει και πρόσθεσε: «Δυστυχώς όμως, αν η ζημιά που έκανε από το 2015 στη χώρα ήταν πρωτίστως στην οικονομία, η ζημιά που επέλεξε να κάνει λίγο πριν από την έξοδο της, είναι απείρως σημαντικότερη. Γιατί η βλάβη που επιχειρείται στους δημοκρατικούς θεσμούς, το πλήγμα που δέχεται το κράτος δικαίου και το πολιτικό σύστημα είναι μια κατάσταση πολύ πιο δύσκολα ανατάξιμη».