Το Cape Sounio, που βρίσκεται μόλις 60 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέσα από την ελληνική γαστρονομία και το γιορτάζει μ’ ένα ειδικά εμπνευσμένο μενού με βιολογικά προϊόντα από την παραδοσιακή φάρμα Agreco στο Ρέθυμνο Κρήτης, σ’ ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία του κόσμου. Η φημισμένη κρητική κουζίνα έρχεται απευθείας «από το μποστάνι του ξενοδοχείου στο τραπέζι σας», μέσα από τις γευστικές δημιουργίες του Executive Chef Σάκη Τζανέτου.
Από την Πέμπτη, 5 Ιουνίου ως τη Δευτέρα, 9 Ιουνίου, φέρνουμε την Κρήτη στο Cape Sounio! Η αναβίωση του διαβόητου κρητικού γάμου μέσα από τα φαγητά του παραδοσιακού γαμήλιου τραπεζιού και οι μεθυστικοί ήχοι της μεγαλονήσου, θα σας αφήσουν μία αξέχαστη εμπειρία. Σύμμαχός μας η τοποθεσία… που ενώνει Κρήτη και Σούνιο μέσα από τους μύθους του Αιγαίου, το οποίο και απλώνεται κάτω από τα μπανγκαλόους του Cape Sounio...
Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορείτε να απολαύσετε ειδικές θεματικές βραδιές του προγράμματος «Grecotel: Ημέρες Γαστρονομίας – Το καλαντάρι της γεύσης» στο Cape Sounio αγναντεύοντας το Ναό του Ποσειδώνα μέσα από τα πεύκα του αττικού τοπίου. Τα προϊόντα των μενού θα προέρχονται από το μποστάνι του ξενοδοχείου και την πολυβραβευμένη σαν το «Μοναδικό Ελληνικό Παράδειγμα Κρητικής Φιλοξενίας» φάρμα Agreco, η οποία επιμένει να τιμά το περιβάλλον κάθε μέρα του χρόνου, μέσα από τη βιώσιμη βιολογική καλλιέργεια.
Το πρόγραμμα επιπλέον περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στο Μουντιάλ με φεστιβάλ μπύρας, Ρομαντικές βραδιές με την πανσέληνο να φωτίζει το Ναό του Ποσειδώνα (Αφροδισιακό μενού), γαστρονομικές εβδομάδες γαλλικής και ιταλικής κουζίνας και εβδομάδα με τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα ως δείγμα αναγνώρισης για τον κόπο του Έλληνα αγρότη και παραγωγού.
Τρίμηνο καλοκαιρινό πρόγραμμα
Ιούνιος 2014
Πέμπτη 5/6
«Από τον κήπο μας στο τραπέζι σας»
Το περιβάλλον συνδέεται άμεσα με την διατροφή μας. Όσο πιο αγνά είναι τα υλικά, τόσο πιο απολαυστική είναι η γεύση τους… Τα νοστιμότερα πιάτα είναι αυτά που μαγειρεύονται με προϊόντα από σπιτικά μποστάνια.
Γι’ αυτό κι εμείς, για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, σας προσκαλούμε για μια προσωπική ξενάγηση στο δικό μας μποστάνι από τον Executive Chef Σάκη Τζανέτο.
Πρώτα αγγίξτε και μυρίστε τα ελληνικά αγαθά στο ευωδιαστό και γεμάτο χρώματα περιβόλι μας και μετά γευτείτε τα πιο φρέσκα και λαχταριστά λαχανικά και προϊόντα μαγειρεμένα στο πιάτο σας.
Παρασκευή 6/6 και Σάββατο 7/6
Δημιουργική κρητική κουζίνα
Κυριακή 8/6
«Κρητικός γάμος»
Όποιος δεν έχει πάει σε παραδοσιακό κρητικό γάμο, δεν γνωρίζει τι θα πει Κρήτη. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι Κρητικοί. Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερη αφορμή για να επιχειρήσουμε να αναβιώσουμε τον αυθεντικό κρητικό γάμο! Το παραδοσιακό κρητικό φαγητό που σερβίρεται στους γάμους, τα γαμήλια ήθη και έθιμα της μεγαλονήσου ζωντανεύουν στο Cape Sounio και δίνουν μια ισχυρή δόση από Κρήτη όχι μόνο στον ουρανίσκο, αλλά σε όλες τις αισθήσεις σας! Και βέβαια κρητικό γλέντι χωρίς ζωντανή μουσική δεν γίνεται, γι’ αυτό και ο παραδοσιακός Σύλλογος «Δροσουλίτες» θα πλαισιώσει τη βραδιά.
Δευτέρα 9/6
Του Αγίου Πνεύματος
Συναυλία με κρητική παραδοσιακή μουσική
Ο διαπεραστικός στίχος, ο μελωδικός ρυθμός, το γλυκό κάλεσμα της λύρας είναι στοιχεία της κρητικής μουσικής. Εάν λοιπόν θέλετε να αισθανθείτε πως βρίσκεστε για λίγο στη μεγαλόνησο, σας καλούμε σε μία υπέροχη συναυλία με παραδοσιακούς κρητικούς ήχους και μελωδίες, λεβέντικους χορούς και κέφι μέχρι το πρωί.
Πέμπτη 12/6 – Κυριακή 15/6
Μουντιάλ 2014 – Φεστιβάλ Μπύρας
Το ποδόσφαιρο ως θέαμα συνδέεται με μπύρες και απολαυστικούς μεζέδες για συνοδεία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη μεγαλύτερη γιορτή της στρογγυλής θεάς, που δεν είναι άλλη από το Μουντιάλ! Τις ημέρες του Μουντιάλ λοιπόν οργανώνουμε Φεστιβάλ Μπύρας με πικάντικες λιχουδιές, που ταιριάζουν στην δροσιά και τη γεύση του ζύθου και βέβαια μια μεγάλη ποικιλία από ετικέτες μπύρας.
Δευτέρα 16/6 – Κυριακή 22/6
Εβδομάδα σοκολάτας
Μία από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές ανά τον κόσμο και για κάθε ηλικία: η σοκολάτα. Της αφιερώνουμε μια ολόκληρη εβδομάδα και σας δίνουμε την ευκαιρία να την γνωρίσετε καλύτερα μέσα από πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς. Σπιτικά παγωτά με βάση τη σοκολάτα συνδυάζονται με άλλες γεύσεις λαχανικών, όπως παγωτό παντζάρι ή παγωτό από σέλερι. Επίσης δοκιμάστε την σοκολάτα με ευωδιαστά αρωματικά βότανα από το μποστάνι μας και με γρανίτες με μυρωδικά.
Παρασκευή 27/6
Πανσέληνος – Αφροδισιακό μενού
Η πανσέληνος του έρωτα γιορτάζεται μέσα από ένα εφευρετικό και πρωτότυπο αφροδισιακό μενού. Πιστεύουμε ότι ο έρωτας πράγματι περνάει από το στομάχι και επιχειρούμε να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις σας μ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι γεύσεων, διαφορετικό για τον άντρα και τη γυναίκα. Ένα εγκεφαλικό παιχνίδι υλικών, γεύσεων και αισθήσεων υπόσχεται μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της πανσελήνου.
Σάββατο 28/6
Γεύσεις βυθού
Ο Ναός του Ποσειδώνα και το φως της πανσελήνου αποτελούν το κατάλληλο σκηνικό για να απολαύσουμε… γεύσεις βυθού! Το Αιγαίο κρύβει αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς, οι οποίοι στα χέρια του Executive Chef μας Σάκη Τζανέτου γίνονται απολαυστικά θαλασσινά πιάτα. Ψάρια, θαλασσινά και φρούτα της θάλασσας απλώνονται μπροστά σας σε συνδυασμούς που θα σας αιφνιδιάσουν και θα σας αποζημιώσουν.
Κυριακή 29/6
Κριθαράκι το ελληνικό
Το ελληνικό ριζότο δεν είναι άλλο από το κριθαράκι. Το κριθαράκι που μας θυμίζει την κουζίνα της μαμάς μας. Αφιερώνουμε στο παραδοσιακό αυτό ζυμαρικό μας μια βραδιά και σας δίνουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε με θαλασσινά, αγνό και νόστιμο κρέας, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά από το μποστάνι μας που ευωδιάζουν Ελλάδα. Μαγειρεμένο με γνώση και μεράκι, το κριθαράκι, συνδυάζεται με ελληνικά προϊόντα και εκλεκτά ελληνικά τυριά και δίνει την πιο γκουρμέ εκδοχή του…
Ιούλιος 2014
Τρίτη 1/7
Μουντιάλ 2014 – Φεστιβάλ Μπύρας
Το ποδόσφαιρο ως θέαμα συνδέεται με μπύρες και απολαυστικούς μεζέδες για συνοδεία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη μεγαλύτερη γιορτή της στρογγυλής θεάς, που δεν είναι άλλη από το Μουντιάλ! Τις ημέρες του Μουντιάλ λοιπόν οργανώνουμε Φεστιβάλ Μπύρας με πικάντικες λιχουδιές που ταιριάζουν στην δροσιά και τη γεύση του ζύθου και βέβαια μια μεγάλη ποικιλία από ετικέτες μπύρας.
Παρασκευή 4/7 – Κυριακή 6/7
Φεστιβάλ Μπύρας
Οι «Γεύσεις στον αφρό» είναι ένα απολαυστικό μενού με βασικό στοιχείο την μπύρα. Μ’ αυτό το μενού σας καλωσορίζουμε στο δικό μας φεστιβάλ μπύρας με μυρωδιά καλοκαιριού και φυσικά σπάνιες γεύσεις. Οκτώ διαφορετικές μπύρες συνδυάζονται αρμονικά με οκτώ διαφορετικά πιάτα. Η μπύρα γίνεται ιδανικό συνοδευτικό για το εξαιρετικά πιάτα αλλά και πολύτιμο υλικό στη διαδικασία του μαγειρέματος. Το κρέας, το ψάρι, τα λαχανικά, το κουρκούτι, ακόμη και γλυκά, επιδόρπια και παγωτά, παίρνουν μια άλλη γευστική διάσταση που μάλλον θα ιντριγκάρει λάτρεις της μπύρας και μη.
Τρίτη 8/7, Τετάρτη 9/7, Σάββατο 12/7, Κυριακή 13/7
Μουντιάλ 2014 Ημιτελικοί – Φεστιβάλ Μπύρας
Δευτέρα 14/7 – Κυριακή 20/7
Γαλλική εβδομάδα – Τοπική κουζίνα Βρετάνης
Όστρακα και σαμπάνια
Η κουζίνα της Γαλλίας είναι ανεξάντλητη. Η πιο καλοκαιρινή και θελκτική εκδοχή της όμως, είναι αυτή που εκπροσωπεί η Βρετάνη, ένα μέρος της γαλλικής επαρχίας που φημίζεται για τα μύδια και τα όστρακά του. Απολαύστε φρέσκα όστρακα με σαμπάνια ή εκλεκτά κρασιά που προτείνει ο έμπειρος Sommelier μας και αφήστε τον Executive Σεφ μας, Σάκη Τζανέτο, να σας οδηγήσει σ’ ένα γευστικό ταξίδι με άρωμα… Βρετάνης.
Παρασκευή 25/7
Γεύσεις βυθού
Ο Ναός του Ποσειδώνα και το φως της Πανσελήνου αποτελούν το κατάλληλο σκηνικό για να απολαύσουμε… γεύσεις βυθού! Το Αιγαίο κρύβει αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς, οι οποίοι στα χέρια του Executive Chef μας Σάκη Τζανέτου γίνονται απολαυστικά θαλασσινά πιάτα. Ψάρια, θαλασσινά και φρούτα της θάλασσας απλώνονται μπροστά σας σε συνδυασμούς που θα σας αιφνιδιάσουν και θα σας αποζημιώσουν.
Σάββατο 26/7
Πανσέληνος
Η Πανσέληνος του έρωτα και της αποπλάνησης γιορτάζεται μέσα από ένα εφευρετικό και πρωτότυπο αφροδισιακό μενού. Πιστεύουμε ότι ο έρωτας πράγματι περνάει από το στομάχι και επιχειρούμε να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις σας μ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι γεύσεων, διαφορετικό για τον άντρα και τη γυναίκα. Ένα εγκεφαλικό παιχνίδι υλικών, γεύσεων και αισθήσεων υπόσχεται μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της πανσελήνου.
Κυριακή 27/7
Κριθαράκι το ελληνικό
Το ελληνικό ριζότο δεν είναι άλλο από το κριθαράκι. Το κριθαράκι που μας θυμίζει την κουζίνα της μαμάς μας. Αφιερώνουμε στο παραδοσιακό αυτό ζυμαρικό μας μια βραδιά και σας δίνουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε με θαλασσινά, αγνό και νόστιμο κρέας, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά από το μποστάνι μας που ευωδιάζουν Ελλάδα. Μαγειρεμένο με γνώση και μεράκι, το κριθαράκι, συνδυάζεται με ελληνικά προϊόντα και εκλεκτά ελληνικά τυριά και δίνει την πιο γκουρμέ εκδοχή του…
Αύγουστος 2014
Σάββατο 23/8
Γεύσεις βυθού
Ο Ναός του Ποσειδώνα και το φως της Πανσελήνου αποτελούν το κατάλληλο σκηνικό για να απολαύσουμε… γεύσεις βυθού! Το Αιγαίο κρύβει αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς, οι οποίοι στα χέρια του Executive Chef μας Σάκη Τζανέτου γίνονται απολαυστικά θαλασσινά πιάτα. Ψάρια, θαλασσινά και φρούτα της θάλασσας απλώνονται μπροστά σας σε συνδυασμούς που θα σας αιφνιδιάσουν και θα σας αποζημιώσουν.
Κυριακή 24/8
Κριθαράκι το ελληνικό
Το ελληνικό ριζότο δεν είναι άλλο από το κριθαράκι. Το κριθαράκι που μας θυμίζει την κουζίνα της μαμάς μας. Αφιερώνουμε στο παραδοσιακό αυτό ζυμαρικό μας μια βραδιά και σας δίνουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε με θαλασσινά, αγνό και νόστιμο κρέας, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά από το μποστάνι μας, που ευωδιάζουν Ελλάδα. Μαγειρεμένο με γνώση και μεράκι, το κριθαράκι, συνδυάζεται με ελληνικά προϊόντα και εκλεκτά ελληνικά τυριά και δίνει την πιο γκουρμέ εκδοχή του…
Δευτέρα 25/8
Πανσέληνος
Η Πανσέληνος του έρωτα και της αποπλάνησης γιορτάζεται μέσα από ένα εφευρετικό και πρωτότυπο αφροδισιακό μενού. Πιστεύουμε ότι ο έρωτας πράγματι περνάει από το στομάχι και επιχειρούμε να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις σας μ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι γεύσεων, διαφορετικό για τον άντρα και τη γυναίκα. Ένα εγκεφαλικό παιχνίδι υλικών, γεύσεων και αισθήσεων υπόσχεται μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της αυγουστιάτικου φεγγαριού.
Σεπτέμβριος 2014
Δευτέρα 1/9 – Κυριακή 7/9
Κλασική/Σύγχρονη γαλλική κουζίνα – Γαλλικά κρασιά
Η Γαλλική κουζίνα με τις γεμάτες γεύσεις, τα πλούσια αρώματα, τις ιδιαίτερες συνταγές, τιμάται από την Grecotel με μια γαστρονομική εβδομάδα, αφιερωμένη ειδικά στα κλασικά και σύγχρονα γαλλικά πιάτα. Μυηθείτε στον επιβλητικό κόσμο της γαλλικής κουζίνας και αφήστε τους sommelier μας να σας αποκαλύψουν τα μυστικά των γαλλικών κρασιών και των γαστρονομικών και οινικών συνδυασμών. Επίσης δοκιμάστε παρασκευές με διάσημα κονιάκ και αποστάγματα, κατά τις συνήθειες των Γάλλων, που συνηθίζουν να τελειώνουν τα δείπνα τους απολαμβάνοντας παλαιωμένα αρωματικά κονιάκ.
Δευτέρα 8/9 – Κυριακή 14/9
«Τα καλύτερα προϊόντα της Ελλάδος»
Η Grecotel αναγνωρίζει και τιμά τον κόπο του ‘Έλληνα αγρότη και παραγωγού.
Η Ελλάδα μας είναι τόσο πλούσια σε αγαθά, προϊόντα, γεύσεις… Δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα γαστρονομικό πρόγραμμα, μια εβδομάδα αφιερωμένη ειδικά στα προϊόντα της. Έτσι λοιπόν το Cape Sounio και η Grecotel διοργανώνει μια δημιουργική εβδομάδα με θέμα τα διαλεχτά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τιμά τους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες. Δοκιμάστε σταμναγκάθι Κρήτης, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κρόκο Κοζάνης, τρούφα Ξάνθης, φάβα Σαντορίνης, παρμεζάνα και προσούτο Ευρυτανίας, στην καλύτερη εκδοχή τους και νιώστε περήφανοι για τον ευλογημένο τόπο μας. Οι παραπάνω -και πολλές ακόμη- γεύσεις συνδυάζονται με διαλεχτά ελληνικά αποστάγματα, όπως τσικουδιά, τσίπουρο, ούζο, μαστίχα Χίου, κουμ κουάτ Κερκύρας. Μην χάσετε επίσης τα μοναδικά κοκτέιλ με βότανα της ελληνικής γης!
Δευτέρα 15/9 – Κυριακή 21/9
Ιταλική κουζίνα – Ιταλικά κρασιά
Η προσφιλής μας ιταλική κουζίνα με τα ζυμαρικά και τις μοναδικές σάλτσες, με τις πίτσες, τα υπέροχα τυριά και τα ξεσηκωτικά γλυκά της, απογειώνεται την τελευταία εβδομάδα του προγράμματος! Μια εβδομάδα αφιερωμένη στις ιταλικές γεύσεις και τα ιταλικά κρασιά υπόσχεται να κάνει τον Σεπτέμβριο σας λίγο πιο… νόστιμο και απολαυστικό. Εκτός από τα μοναδικά πιάτα που θα δοκιμάσετε, θα ολοκληρώσετε την γαστρονομική σας εμπειρία με εκλεκτούς καφέδες, επιδόρπια και αποστάγματα. Εξάλλου για πολλούς η μισή χαρά σ’ ένα ιταλικό δείπνο είναι το εσπρέσο, το τιραμισού και η γκράπα, που ακολουθούν…
Γραφείο Τύπου: Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε στα γραφεία της Grecotel:
Ελένη Γιακουμάκη: 210 3743600, Κωνσταντίνα Τσαντάκου: 210 3743633, www.grecotel.com