Στα πλαίσια του έργου: «ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ: Κρήτη – Κύπρος Γαστρονομικός – Τουριστικός Προορισμός», του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013,το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση Επιχειρηματιών για την Κρητική Κουζίνα και Οίνο», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, στις 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.
Πρόγραμμα Ημερίδας
17:30 : Προσέλευση – Εγγραφές
18:00: Χαιρετισμός από την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή.
18:20: Ομιλία: Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης (Κρητική Κουζίνα και Σήμα Ποιότητας)-Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής.
18:40: Ομιλία: Προδιαγραφές και διαδικασίες πιστοποίησης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης–Ασπασία Σταυρουλάκη, υπεύθυνη Προβολής Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης.
19:00: Ομιλία: Προβολή των επιχειρήσεων σε social media και web–Μάνος Περακάκης, καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης.
19:20: Ομιλία: Τα κρητικά κρασιά στο μενού των εστιατορίων-Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης
19:40:Ομιλία: Πλεονεκτήματα απ’ την χρήση του παρθένου ελαιολάδου στην εστίαση-Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.
20:00: Τα πλεονεκτήματα των μενού Κρητικής κουζίνας και οι νέες διατροφικές τάσεις–Γεωργία Πετράκη, διαιτολόγος – διατροφολόγος.
20:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση.