Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην ΕΠΣ Ρεθύμνου χωρίζοντάς την σε δύο στρατόπεδα με την αποχώρηση τεσσάρων τακτικών μελών (κ.κ. Κουνδουράκη, Παπαδάκη, Τσουπάκη, Σταράκη) και ενός αναπληρωματικού (κ. Κοκκινάκη) και την παραμονή των τακτικών μελών κ.κ. Δασκαλομαρκάκη, Χνάρη, Κουργιαντάκη, Καλυβιανάκη, έχει πυροδοτήσει για τα καλά το κλίμα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου.
Χθες ήταν η σειρά των εναπομεινάντων στελεχών της ΕΠΣΡ να πάρουν το λόγο και να μιλήσουν για τα τεκταινόμενα αλλά και όλα όσα προβλημάτισαν ή δεν έγιναν πράξη βάσει καταστατικού όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Τόσο ο αντιπρόεδρος κ. Δασκαλομαρκάκης όσο και ο κ. Χνάρης υπεραμύνονται των ιδιοτήτων τους και παρά το όποιο θέμα έχει δημιουργηθεί -ακόμα και τώρα- αφήνουν ένα παράθυρο επανένωσης «για το καλό του ποδοσφαίρου», όπως αναφέρουν.
… Και πως μπορεί να γίνει αυτό… – Μα φυσικά με την αλλαγή πλεύσης των αποχωρησάντων. Και ‘δω θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής: Οι «5» αποχωρήσαντες έχουν δηλώσει την παραίτησή τους αλλά, τύποις, αποτελούν ακόμη και σήμερα, μέλη της Ένωσης. Οι παραιτήσεις τους θα πρέπει -πρωτίστως- να επικυρωθούν σε ένα από τα επόμενα Δ.Σ. της Ένωσης. Πολλά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες αλλά είναι ολοφάνερο ότι, μεταξύ τους, δεν υπάρχει σύμπνοια και ταύτιση απόψεων.
Το πιο πιθανό είναι πλέον, να σχηματιστεί μια προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου με τα συμπληρωματικά μέλη να είναι αυτά που προβλέπει ο Ειρηνοδίκης βάσει καταστατικού.
Εδώ όμως τίθεται ένα άλλο ερώτημα. Το καταστατικό της ΕΠΣΡ αναφέρει τρία αναπληρωματικά μέλη, την ίδια στιγμή που σε άλλα καταστατικά τα αναπληρωματικά μέλη είναι τόσα, όσα τα τακτικά. Εκεί στηρίζονται οι «εναπομείναντες» και -λογικά- θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν τη θητεία τους. Ποιο όμως έχει μεγαλύτερη ισχύ;
Σε περίπτωση πάντως που γίνουν εκλογές, αυτές ίσως πραγματοποιηθούν πριν φύγει το 2015, αφού η διοίκηση Πρωτοδικείου θα έχει καθαρά διεκπεραιωτικό χαρακτήρα.
Δασκαλομαρκάκης: «Δεν μας εκφράζει το «διαίρει και βασίλευε»
Στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε προς τα τοπικά μέσα της πόλης, το λόγο πρώτος πήρε ο Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΡ κ. Δασκαλομαρκάκης, ο οποίος μίλησε τόσο για το άτομό του όσο και για τα θέματα της Ένωσης:
«Εξ αρχής θέλω να τονίσω ότι, για μία ακόμη φορά, η παραίτηση των αποχωρησάντων δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να παραμείνουν στις θέσεις τους. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να τους κρατήσουμε αλλά επέλεξαν να πάμε σε εκλογές.
Μετά την τοποθέτησή τους σε συνέντευξη της προηγούμενης εβδομάδας, θα πρέπει να πω και ‘γω κάποια πράγματα για να μπουν στη θέση τους.
Στη συνέντευξη που παραχώρησαν οι τρεις από τους τέσσερις αποχωρήσαντες (κ.κ. Κουνδυράκης, Παπαδάκης, Τσουπάκης), έγινε αναφορά προς το πρόσωπό μου. Με θεώρησαν υπαίτιο για την υποβολή παραίτησής τους και όλα όσα δεν πήγαν καλά στην ΕΠΣΡ.
Εγώ, ο κ. Χνάρης και ο κ. Κουργιαντάκης, ήμασταν οι πρώτοι τρεις που θελήσαμε να δημιουργήσαμε μια ομάδα για τις εκλογές του 2013. Μας ζητήθηκε από τον κ. Κοκκινάκη να εισχωρήσει ο κ. Κουνδουράκης και μάλιστα ο ίδιος είχε πει ότι… «Κατεβαίνω επικεφαλής κι αποχωρώ στη συνέχεια» κι ο λόγος ήταν όπως μας είπε ότι, ήθελε να αποχωρήσει η προηγούμενη ηγεσία γιατί κυνηγούσε διαχρονικά τον Ρεθυμνιακό και την ΕΑΡ.
Εμείς το δεχθήκαμε και μάλιστα βγάλαμε από τους «9» κάποιους άλλους που ήθελαν να μπουν στο ψηφοδέλτιο. Μετά από δυο μέρες, μάς έκανε αίτημα ο κ. Κοκκινάκης και ο κ. Κουνδουράκης να εισέλθει και ο κ. Τσουπάκης στο ψηφοδέλτιο. Παρά τις αντιρρήσεις μας, μπήκε στην ομάδα και δυστυχώς δικαιωθήκαμε.
Γνώμη μου είναι ότι, από την πρώτη μέρα κάτι δεν πήγαινε καλά. Αισθανόμουν βαλλόμενος παρ’ ότι ήμουν 8 χρόνια στην ΕΠΣΡ. Είχα κάποιες επιτροπές πολύ σημαντικές όπως αυτές του πρωταθλήματος-κυπέλλου, των παρατηρητών και την Επιτροπή του Ταμείου Αρωγής. Και ‘δω οφείλω να πω το εξής. Στην εν λόγω επιτροπή τοποθετείται πρόεδρος, ο εκάστοτε α’ αντιπρόεδρος μαζί με άλλα 6 μέλη. Το ταμείο αρωγής δουλεύει με πλήρη διαφάνεια.
Με λίγα λόγια, θέλω να πω ότι, έπρεπε κάποιοι έμπειροι να αναλάβουν το βάρος της λειτουργίας της ΕΠΣΡ σε καίρια πόστα. Ήμουν 8 χρόνια και θα ήταν παρακινδυνευμένο να αναλάβουν άτομα που δεν είχαν ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν. Αυτό δεν άρεσε εξ αρχής στους αποχωρήσαντες. Το έβλεπα ξεκάθαρα στα μάτια τους και με διάφορους τρόπους από τις κινήσεις τους. Προσπαθούσαν σε καθημερινή βάση να μου το δείχνουν. Λίγο μετά τους έφταιξε το γραφείο και οτιδήποτε άλλο μέχρι που φτάσαμε, το τελευταίο διάστημα να υπάρχει χάσμα επικοινωνίας. …Και δεν με ενόχλησε ότι θέλανε το γραφείο αλλά ο τρόπος τους.
Από ένα σημείο κι έπειτα, έμπαινε ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ στο γραφείο κι απαξιούσε να μας χαιρετήσει. Τον τελευταίο καιρό, επανειλημμένως θέλησα να μιλήσω μαζί του και δεν έβγαινε στο τηλέφωνο. Μάλιστα μία φορά, θέλησα να πάρω το ακουστικό του τηλεφώνου για να τον ενημερώσω ενώ μιλούσε στην υπάλληλο της Ένωσης και της είπε ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει μαζί μου.
Αργότερα ζήτησαν τα κλειδιά της Ένωσης να τα έχει μονάχα ο πρόεδρος και η γραμματεία.
Σιγά – σιγά, άρχισαν να ζητούν κι άλλα όπως το να φύγω από την Επιτροπή πρωταθλήματος-Κυπέλλου γιατί μεταθέσαμε για άλλη ημερομηνία ένα ματς! Αυτό που δεν γνωρίζουν ήταν ότι το μεταφέραμε με νόμιμες διαδικασίες. Τότε εκείνοι δυσανασχέτησαν γιατί εκείνο το διάστημα, ο κ. Τσουπάκης δεν τα είχε καλά με τον κ. Παπαδάκη Νίκο του Αστέρα!
Επιτέλους, θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι, σκοπός της ΕΠΣΡ είναι να κάνει πιο εύκολη την ζωή των σωματείων».
Η «Τρόικα» και οι «ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας»
Στη συνέχεια ο κ. Δασκαλομαρκάκης τοποθετήθηκε σε πιο ειδικά θέματα λέγοντας… «Πάμε και σε κάτι άλλο που λέχθηκε στη συνέντευξη που έδωσαν. «Τρόικα» δεν τους αποκαλέσαμε εμείς ή τα σωματεία. Εκείνοι αυτονομάστηκαν παρουσία μελών των Ενώσεων Κρήτης, φιλάθλων και προπονητών του Ρεθύμνου σε αγώνα της Μικτής μας. Εκείνοι το διατυμπάνιζαν. Τώρα λένε ότι εμείς τους αποκαλούμε έτσι.
Σε καθημερινή βάση, εμείς οι «4» είμαστε αυτοί που δουλεύουμε για να διεκπεραιωθούν μια σειρά από υποχρεώσεις της ΕΠΣΡ. Δουλεύαμε καθημερινά 5-6 ώρες ενώ εκείνοι έρχονταν σαν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να δουν τί κάνουμε για να αποχωρήσουν λίγο μετά.
Για να υπογράψουν ένα χαρτί, τα κορίτσια στην γραμματεία έπρεπε να τους ψάχνουν στα τηλέφωνα! Θέλω να πω ότι από την πρώτη στιγμή δεν υπήρξαμε ομάδα. Σε άλλες Ενώσεις σμίγουν σε καφετέριες ή σε άλλους δημόσιους χώρους και μη και συζητάνε τα θέματα της Ένωσης. Σε μας δεν υπήρχε σύμπνοια και ομόνοια.
Τίνα πω; Πηγαίναμε σε εκδηλώσεις με ξεχωριστά αμάξια. Στις συνελεύσεις στήνονταν με τέτοιο τρόπο οι καρέκλες για να μην είμαι εγώ δίπλα παρ’ ότι ήμουν προεδρεύων στις επιτροπές πρωταθλήματος-κυπέλλου.
Επίσης, σε πολλές συζητήσεις μας, ο κ. Τσουπάκης, παρέμβαινε χρησιμοποιώντας τη φράση «…με εντολή του προέδρου», θεωρώντας τον εαυτό του ο παρά τω πρόεδρω.
Εμείς συνεχίζουμε τιμώντας την ψήφο των σωματείων και δεν διαλέγουμε τον εύκολο δρόμο της παραίτησης. Το «διαίρει και βασίλευε» δεν μας εκφράζει. Τα σωματεία, γνωρίζουν ποιοί παράγοντες της ΕΠΣΡ έτρεχαν παντού με όλο το κόστος και ποιοί παράγοντες πηγαίνουν μόνο στις απονομές και στα τραπέζια. Όλοι γνωρίζουν στο τέλος ποιός δικαιώνεται. Άλλωστε ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι ο καλύτερος κριτής. Η διαδρομή μου είναι γνωστή χαρίζοντας μου πρωτιές στις εκλογές. Είναι κάτι που το έχει αναγνωρίσει κι ο ίδιος ο πρόεδρος.
Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά σταματώ εδώ και μακάρι να είναι η τελευταία συνέντευξη με τέτοιο θέμα».
Κουργιαντάκης: «Ξέχασαν να πουν ότι η ΕΠΣΡ έχει πλεόνασμα»
Ο Ταμίας της ΕΠΣΡ ήταν σύντομος στις δηλώσεις του…: «Απαντώ στους κυρίους αποχωρήσαντες ότι, τους ευχαριστώ πολύ για τα καλά τους λόγια όσον αφορά την οικονομική διαχείριση της ΕΠΣΡ. Αυτό δείχνει ότι αναγνωρίζουν την προσπάθειά μου να μπει τάξη στην οικονομική κατάσταση της Ένωσης. Ξέχασαν όμως να αναφέρουν ότι τη συγκεκριμένη στιγμή, υπάρχει στο ταμείο της ΕΠΣ Ρεθύμνου πλεόνασμα ενώ έχουν εξοφληθεί οι προμηθευτές, οι υπάλληλοι, το ΙΚΑ και η εφορία».
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει όντως μία οφειλή προς τους προηγούμενους προπονητές (κ.κ. Πετράκη, Δεληγιαννάκη), ξεκαθάρισε ότι, όντως υπάρχει οφειλή η οποία θα διεκπεραιωθεί αλλά είναι της προηγούμενης διοίκησης. Τα οικονομικά της τωρινής παρουσιάζουν πλεόνασμα το οποίο δίνεται για την ώρα σε ανάγκες προτεραιότητας.
Τέλος, ο κ. Κουργιαντάκης έκλεισε αναφέροντας… «θα ήθελα να υπενθυμίσω πως στη Δημοκρατία υπάρχει ο αντίλογος. Οι διαφορετικές απόψεις, θα πρέπει να γίνονται σεβαστές ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι».
Χνάρης: «Πάντοτε κρατούσα πρακτικά»
Το λόγο πήρε ο γεν. γραμματέας της ΕΠΣΡ κ. Χνάρης, ο οποίος ήταν και εκείνος που κατηγορήθηκε για το ότι δεν μεταβιβάστηκαν τα πρακτικά, προκειμένου να ενημερωθεί ο πρόεδρος για να τα υπογράψει.
«Εγώ θέλω να ξεκινήσω διαφορετικά. Αύριο έχουμε τον αγώνα των Μικτών ομάδων μας και θα πρέπει να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα παιδιά που θα εκπροσωπήσουν το Ρέθυμνο.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η αντιπαράθεση είναι θεσμική κι όχι προσωπική. Είμαστε οι εναπομείναντες πιστοί στο καθήκον. Δυστυχώς είναι πολύ στενάχωρο για το ποδόσφαιρο, οι εξελίξεις που είχαμε.
Στο κομμάτι όπου μου καταλογίζονται οι ευθύνες θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Σ’ αυτό της μείωσης των ομάδων, όντως συμφωνήσαμε να γίνουν 14 από 16 από την περίοδο 2016-17 στο Α’ τοπικό. όμως ήταν κάτι που θα επικυρωνόταν στην Γ.Σ. στην κλήρωση των πρωταθλημάτων και κυπέλλου, προκειμένου να ενημερώσουμε τα σωματεία. Ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε για να μη λειτουργούμε «ετσιθελικά».
Σ’ ό,τι αφορά τα πρακτικά, στην Ένωση υπάρχουν δύο βιβλία, αυτό των πρακτικών των Δ.Σ. και εκείνο των Γενικών Συνελεύσεων. Το δεύτερο φυλάσσεται εδώ στα γραφεία και δεν το έχω ανοίξει ποτέ αλλά ωστόσο είναι υπογεγραμμένο από όλους τους γραμματείς της επιτροπής αλλά όχι από τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος είναι αυτός που έχει την ευθύνη να διαβαστεί και να υπογράψει.
Όσον αφορά τα πρακτικά του Δ.Σ., ήθελα να πω ότι, όντως υπήρξε καθυστέρηση στο να καθαρογραφούν. Παρ’ όλο που είχα κάποια παρατεταμένα θέματα υγείας, πάντοτε σε όλα τα συμβούλια κρατούσα σημειώσεις. Όπου έλειπα, με αναπλήρωνε ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Καλυβιανάκης. Η τοποθέτηση λοιπόν του προέδρου δεν ισχύει. Όλες τις αποφάσεις που παίρναμε όπως, εντάλματα πληρωμών, έγγραφα, προκηρύξεις, οφείλει να τις βλέπει εν τη παρουσία μου και να τις υπογράφει. Ο πρόεδρος ήταν ενήμερος για όλα απλώς το τελευταίο διάστημα είχε γίνει ο ίδιος και οι συνακόλουθοί του λίγο πιεστικοί.
Εμείς εδώ, έχουμε να κάνουμε συμβούλιο από τις 23 Ιουλίου. Λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν ορίσαμε να γίνει Δ.Σ.. Τελικά έφτασε μία επιστολή στα γραφεία μας, την οποία πήρε στα χέρια της η μία γραμματέας και αφού τη διάβασε ανέφερε ότι ήταν από τον πρόεδρο ο οποίος διεμήνυε ότι θα λείψει για μερικές μέρες κι ότι το Δ.Σ. ματαιώνεται από τη στιγμή που δεν έχει διαβάσει τα πρακτικά.
Και ‘δω θέλω να πω το εξής, τα πρακτικά είναι καθαρογραμμένα και υπογεγραμμένα απ’ όλους τους εναπομείναντες. Δεν ήθελα κι ούτε έχω δικαίωμα να τα δώσω έξω από τα γραφεία. Τα πρακτικά ανοίγουν εντός της ΕΠΣΡ και διαβάζονται ενώπιον του γραμματεία. Και το τονίζω, τα πρακτικά δεν βγήκαν ποτέ από τα γραφεία της ΕΠΣΡ παρά μόνο τη μέρα που χρειάστηκε να τα μεταφέρουμε στον εισαγγελέα.
Σας κάνω γνωστό επίσης ότι, είμαι διπλά επιφυλακτικός, γιατί υπάρχει μία δικαστική διαμάχη σε εξέλιξη σχετικά με αλλοίωση πρακτικών γενικών συνελεύσεων της προηγούμενης διοίκησης.
Όσον αφορά τα όσα λέχθησαν για το περιβόητο Δ.Σ., λίγες μέρες πριν το συμβούλιο που τελικά δεν έγινε, επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο ο οποίος μου ζήτησε να δει τα πρακτικά και δώσαμε ραντεβού στα γραφεία της ΕΠΣΡ.
Τον περίμενα από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Στις 2.20 μ.μ., μού έγινε γνωστό ότι ήρθε ειδοποίηση από την πλευρά των αποχωρησάντων εκφράζοντας τα παράπονά τους. Ευτυχώς, φεύγοντας έφτιαξα ένα έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου το οποίο ανέφερε τα καθέκαστα και την ώρα αποχώρησής μου ενώ άφησα κι ένα σημείωμα στο γραφείο του ιατρείου του, που ανέφερε ότι ήμουν στη διάθεσή του οποιαδήποτε ώρα. Τώρα διακρίνω ότι ήταν σκόπιμο να μην υπογραφούν τα πρακτικά.
Έχω υπηρετήσει 16 ολόκληρα χρόνια στο Δήμο και δεν μου συνέβη το παραμικρό. Είναι αδικία όλο αυτό που γίνεται. Δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα να ακουστεί τίποτα γύρω από το όνομά μου και δεν μπορεί να με διασύρει κανείς.
Το ξέρουν και οι ίδιοι, ότι πολλές φορές έκανα τον «πυροσβέστη» στις φωτιές που άναβαν μέσα στην ΕΠΣΡ. Εκτιμώ ότι ο πρόεδρος θα έπρεπε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και να «σβήνει φωτιές».
Κλείνοντας θέλω να πω ότι, οι συνεντεύξεις θα πρέπει να μη δίνονται στα καφενεία αλλά στα γραφεία της ΕΠΣΡ. Οι αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται συντεταγμένα. Κάναμε προσπάθειες για να «γεφυρώσουμε το χάσμα» αλλά δυστυχώς η άλλη πλευρά δεν είχε πρόθεση ιδίως από τη στιγμή που θεώρησαν ότι αποτελούν μειοψηφία».
Ο κ. Χνάρης πάντως, αφού προέταξε τις δικές του απόψεις έκλεισε και πάλι ενωτικά:
«Θεωρώ ότι υπάρχει χρόνος να έρθουν πίσω για το καλό του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν περιθώρια. Θα πρέπει να αφήσουμε τους εγωισμούς, άλλωστε όλοι αμισθί βοηθάμε.
Εμείς δεν παρατάμε το καράβι. Ο καπετάνιος είναι αυτός που οφείλει να φεύγει τελευταίος. Αν δεν γυρίσουν πίσω, εμείς θα είμαστε εδώ. Για να βοηθήσουμε γιατί θέλουμε να τιμήσουμε την ψήφο των σωματείων».
Καλυβιανάκης: «Διέκρινα παρατυπίες»
Ο κ. Καλυβιανάκης είναι μέλος της ΕΠΣΡ και πρόεδρος σε διάφορες Επιτροπές όπως της καταλληλότητας των γηπέδων, της ασφάλειας και βίας, ενώ αποτελεί μέλος της επιτροπής καταλληλότητας της περιφέρειας των πάσης φύσεως αθλητικών χώρων, μέλος της τεχνικής επιτροπής και μέλος πρωταθλήματος και κυπέλλου. Ο ίδιος παρουσίασε τις δικές του απόψεις, αναφέροντας τα παρακάτω:
«Από την πρώτη μέρα κρατώ προσωπικό αρχείο για το τι συμβαίνει στην ΕΠΣΡ. Έχω εκλεγεί μέλος της ΕΠΣΡ κι αναπληρωτής Γραμματέας ενώ βρίσκομαι σ’ αρκετές επιτροπές. Εν αρχή κατηγορήθηκα γιατί είμαι πολλές ώρες εδώ και τους… παρακολουθώ. Δεν έκανα τίποτε παραπάνω από το να δουλεύω, να εποπτεύω μην εκτεθούμε σαν ΕΠΣΡ παρατώντας την δουλειά μου, την περιουσία μου, την οικογένειά μου.
Ξεκινήσαμε ωραία σαν διοίκηση αλλά η μόνη παραφωνία ήταν οι αντιπαραθέσεις Τσουπάκη – Σταράκη.
Όταν κάναμε τις επιτροπές, είπαμε ότι δεν θα ανακατεύεται ο ένας στην επιτροπή άλλου. Ο κ. Τσουπάκης παραιτήθηκε από την επιτροπή των Υποδομών και μπήκε σ’ αυτή των Δημοσίων Σχέσεων. Ο ίδιος ερχόταν και έκανε παρεμβάσεις σ’ όλες τις Επιτροπές λέγοντας «εντολή προέδρου είναι να κάνουμε αυτό κι αυτό»…
Αποφασίσαμε να το πούμε στον πρόεδρο ότι ο κ. Τσουπάκης παρεμβαίνει στις Επιτροπές και η απάντησή του ήταν «Ε, τι να του πω εγώ…;»
Στο διάστημα αυτό παρατήρησα ότι, η Ένωση δεν λειτουργεί βάσει καταστατικού της ΕΠΟ. Τις περισσότερες φορές η απάντηση του προέδρου ήταν ότι, «Εμείς είμαστε διοίκηση και θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε εμείς σωστό».
Στις 28-5-14 παραιτήθηκα από όλες τις επιτροπές κι από τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα ζητώντας να γίνει συμβούλιο επειδή παρατηρούσα κατά κόρον παραβίαση του καταστατικού της ΕΠΟ. Δυστυχώς, δεν συζητήθηκε ποτέ τίποτα.
Υπήρξαν κι άλλα σοβαρά θέματα. Σαν ΕΠΣΡ πήραμε απόφαση να βοηθήσουμε τα σωματεία που μας εκπροσωπούσαν ανά την Ελλάδα, δηλαδή την Επισκοπή και τον Ερμή Ζωνιανών προσφέροντας δωρεάν υπηρεσία παρατηρητών στους εντός έδρας αγώνες τους. Εγώ ανέλαβα να βρίσκομαι σ’ όλα τα εντός έδρας ματς του Ερμή πληρώνοντας ακόμη και την βενζίνη μου και ο κ. Κοκκινάκης στην Επισκοπή. Κάποια στιγμή που χρειάστηκε να πάει άλλο μέλος της ΕΠΣΡ σε αγώνα της Επισκοπής, πληρώθηκε γιατί δεν γινόταν να μην πληρωθεί!
Από τον Αύγουστο ζητάω να γίνει ΔΣ για τις 14/9/14 με πρώτο θέμα την έναρξη των πρωταθλημάτων και την πάταξη της βίας. Βλέποντας ότι δεν γίνεται τίποτα στις 12/9/14 συντάσσω ένα έγγραφο, καθώς παρατήρησα μία παρατυπία.
Είχαμε πάει να ελέγξουμε την Σοχώρα όπου γίνονται οι ανακατασκευές και οι αναβαθμίσεις βιοκλιματικής ενέργειας. Εγώ πήγα σαν μέλος της Επιτροπής των γηπέδων ενώ παρίσταντο εκεί και οι κ.κ. Τσίβης, Κουτάντος, ο μηχανικός της εργολήπτριας εταιρίας, ο κ. Δασκαλομαρκάκης και οι πρόεδροι του Αστέρα και του Ρεθυμνιακού που χρησιμοποιούν το γήπεδο.
Ο πρόεδρος τα έβαλε με τους υπαλλήλους του σταδίου και με την εταιρία, λέγοντας ότι εκείνος είναι ο αρμόδιος για να ορίσει αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου. Στην ουσία δηλαδή θα παρέκαμπτε από μόνος του την επιτροπή πρωταθλήματος για να μην υποστούν έξωση ο Ρεθυμνιακός και ο Αστέρας ορίζοντας αγώνες σ’ ένα «ξέφραγο αμπέλι» όπως ήταν το γήπεδο Σοχώρας.
Επειδή λοιπόν έχω εγώ την ευθύνη και ως πρόεδρος των γηπέδων και προεδρεύων στην επιτροπή ασφάλειας και βίας, θεώρησα ότι η Σοχώρα δεν ήταν κατάλληλη να γίνουν αγώνες έχοντας φυσικά μαζί μου, σχετικά έγγραφα της εργολαβίας, του Δήμου για τη μη καταλληλότητα του γηπέδου.
Όσο για το θέμα της βίας, είχαμε τις προτάσεις και τις λύσεις για να αποφύγουμε τα τεκταινόμενα στο γήπεδο Λιβαδίων, αλλά το συμβούλιο της 14ης Σεπτέμβρη δεν έγινε ποτέ.
Η παραίτηση των τεσσάρων μού θυμίζει πρώην πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος την έφερε στο χείλος του γκρεμού και τώρα βρίσκεται στο εξωτερικό κάνοντας διαλέξεις για το πως θα βγαίνει μια χώρα από την οικονομική κρίση».
Ο Χίλων ο Λακαιδεμόνιος είχε πει: «Μην κακολογήσεις τον πλησίον σου γιατί θα ακούσεις πράγματα που θα σε λυπήσουν». Εγώ θέτω τέσσερα ερωτήματα λοιπόν στο κλείσιμό και περιμένω απαντήσεις:
1) κ. Πρόεδρε, ενώ έγινε σεμινάριο διαιτησίας σάλας από την επιτροπή διαιτησίας με πρόεδρο τον κ. Τσουπάκη υπό την αιγίδα της ΕΠΣΡ, δεν το γνώριζε κανένα μέλος του Δ.Σ. και παρευρεθήκατε μόνο εσείς και ο κ. Τσουπάκης;
2) κ. Πρόεδρε ενώ έχουμε πάρει απόφαση να ενισχύσουμε την ΠΑΕ Επισκοπή και τον Ερμή Ζωνιανών με δωρεάν υπηρεσίες μας στους εντός έδρας αγώνες τους, ποιο μέλος του Δ.Σ. ζήτησε τη νόμιμη αμοιβή των 100 ευρώ γιατί δεν είναι σε θέση να χάνει το χρόνο του για την Επισκοπή χωρίς να αμειφτεί;
3) κ. Πρόεδρε ενώ με υπουργική απόφαση, λόγω του θανάτου του Κώστα Κατσούλη, είχαν απαγορευτεί οι επίσημοι και φιλικοί αγώνες των ομάδων, μέλος του Δ.Σ. του οποίου η ομάδα έχει κλείσει φιλικό, αντί να το ακυρώσει, παραβρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα!
4) κ. Πρόεδρε μπορείτε να μας πείτε, ποιο μέλος του Δ.Σ. κατά τη διάρκεια ολομέλειας Δ.Σ. καταφέρθηκε χωρίς λόγο σε εκπρόσωπο σωματείου με όλα τα σεξουαλικά και μη περιεχόμενα με κοσμητικά επίθετα όταν, εν ώρα γραφείου νόμιμα και με την υπάλληλο στη θέση της ήλθε στα γραφεία της ΕΠΣΡ για να ζητήσει αιτήσεις μεταβολών ποδοσφαιριστών;»
Οι αντικαταστάτες της Πειθαρχικής
Από την ΕΠΣΡ έγινε γνωστό ότι στην Πειθαρχική Επιτροπή, μετά τις αποχωρήσεις των Κοκκινάκη, Καραγιάννη, αντικαταστάθηκαν από τον Νομικό Μάρκο Μαρινάκη και τον υποστράτηγο εν αποστρατεία κ. Μανόλης Σταγάκης.