Η Αργεντινή είναι κράτος της Νότιας Αμερικής, έχει έκταση περίπου 2.800.000 τ.χλ. και πληθυσμό γύρω στα 40 εκατομμύρια ψυχές. Πρωτεύουσα είναι το Μπουένος Άιρες με πληθυσμό όσο περίπου είναι της Ελλάδας.
Όταν ακούς Αργεντινή στο μυαλό σου έρχονται πάρα πολλά:
1) Το Δ.Ν.Τ. πήγε στην Αργεντινή «για να τη σώσει» το 1998. Τελικά απέτυχε το πρόγραμμα του Δ.Ν.Τ. και το 2001 «Την ξέκαναν». Πτώχευσε. Οι κυβερνώντες έφυγαν με… ελικόπτερο, ο λαός ξεσηκώθηκε ενώ έδιωξαν το Δ.Ν.Τ. Πάνω από 100 χώρες οι οποίες το «είχαν σύμβουλο» το έδιωξαν. Του έμειναν… πελάτες μόνο οκτώ, τύπου Καζακστάν. Σιγά-σιγά η Αργεντινή ανέκαμψε και το 2005 είχε ανακτήσει το ΑΕΠ του 1998. Οι βασικοί κλάδοι επανακρατικοποιήθηκαν με προεξέχουσα περίπτωση το πετρέλαιο. Το 2014 τα συναλλαγματικά αποθέματα της Αργεντινής είχαν ξεπεράσει τα 30 δισ.
2) Όταν ακούμε Αργεντινή στο μυαλό μας έρχονται τα περίφημα Αργεντίνικα ταγκό. Για μερικούς το όνομα του προέδρου Χουάν Περόν και της συζύγου του, για πολλούς Χόρχε Λουίς Μπόρχες, αλλά για πολλά άλλα εκατομμύρια, Μαραντόνα και Mέσσι.
3) Σίνγκερ (Εβραίος) και δικαστής Γκριλα. Σήμερα, όταν ακούς Αργεντινή έρχεται στο μυαλό σου το όνομα του Αμερικανοεβραίου Σίνγκερ, ενός αδίστακτου κερδοσκόπου, κυνικού τοκογλύφου, ο οποίος είχε αγοράσει Αργεντίνικα ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές -γύρω στα 30 εκατομμύρια- και όταν η Αργεντινή συμφώνησε να γίνει «Κούρεμα» με πάνω από το 92% των ιδιωτών πιστωτών της, ο Αμερικανοεβραίος Σίνγκερ ζήτησε το… 100%, δηλαδή απαιτώντας το ιλιγγιώδες ποσοστό κέρδους 1.680%. Η Αργεντινή του έδωσε ό,τι αγόρασε με τόκο 300% (του κατέθεσε το ποσό σε τράπεζα) και ο Αμερικανοεβραίος έβγαλε μια απόφαση από ένα γέροντα συντηρητικό δικαστή, ονόματι Γκρίλα και ζητά το 1.680%. Φυσικά είπαν όχι.
4) Στην Αργεντινή γεννήθηκε το 1928 (στο Σολάριο) ο Τσε Γκεβάρα. Η φωτογραφία του έχει στολίσει τα περισσότερα εφηβικά και νεανικά δωμάτιά μας. Γιατρός που υπέφερε από άσθμα και μεγάλος επαναστάτης. Έχει γίνει πασίγνωστο αυτό που βροντοφώναζε ο Κομαντάντε «Τσε Γκεβάρα»: «Αν κάπου στην Υφήλιο κάποιος συνάνθρωπός μας υποφέρει και αδικείται, τότε πρέπει να συμπάσχουμε και να πολεμάμε γι’ αυτόν». Πηγαίνει στη Νότια Αργεντινή, (στη Χιλή συναντιέται με τον Σαλβατόρ Αλιέντε το 1951), Κολομβία, Βενεζουέλα, Γουατεμάλα, (γράφει άρθρα για την καταστροφή των Ίνκας και των Μάγια), Μεξικό, Αίγυπτο, Ινδία, Ιαπωνία, Ινδονησία, Πακιστάν, Γιουγκοσλαβία (του Τίτο), ενώ ο Τσε συμμετέχει στην Κουβανική Επανάσταση (με τον «μέντορα» του Φιντέλ Κάστρο) και ανατρέπει το καθεστώς του δικτάτορα Μπατίστα. Σήμερα στην πατρίδα του Τσε Γκεβάρα, πρόεδρος είναι η Κριστίνα Φερναντέλ Κίρχερ. Όλα δείχνουν ότι έχει το DNA του διάσημου συμπατριώτη της Τσε. Τι έκανε; Είπε «όχι» στους εκβιασμούς των Διεθνών Τοκογλύφων, των Αρπακτικών και των εκπροσώπων του κερδοσκοπικού κεφαλαίου. Τα «αρπακτικά χρεοκόπησαν την Αργεντινή το 2001, έχοντας εξωτερικό χρέος 145 δισ. Δολάρια ή 52,% του ΑΕΠ. Από το 2002 μέχρι σήμερα η Αργεντινή έχει περιέλθει 10 φορές σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Συνειδητά λοιπόν η Αργεντινή είπε «όχι» στα αρπακτικά.
5) «Πινόκιο» είναι ο διάσημος ψεύτης, παιδί του γέρο-μαραγκού Τζεπέτο, ο οποίος προήλθε από το σκάλισμα του ξύλου (σε μαριονέτα). Η γαλάζια νεράιδα του έδωσε ζωή και το καταπληκτικό «η μύτη του να μεγαλώνει» κάθε φορά που θα λέει ψέματα… Αν -επαναλαμβάνω Αν, δείτε με προσοχή τους «Μνημονιακούς παπαγάλους» στα προκλητικά «Μνημονιακά κανάλια» η μύτη τους «φαίνεται ….να μεγαλώνει». Ναι «μυταρόγκες» μας φαίνονται. Έδειχναν πλάνα του 2001 και… πανηγύριζαν τασσόμενοι ουσιαστικά με τους κερδοσκόπους του 1%, οι οποίοι απαιτούσαν το απίστευτο ποσοστό κέρδους 1.680%.
Το τραγικό όμως είναι, ότι τόσο η κυρία Βούλτεψη, όσο και ο κ. Γεωργιάδης επέκριναν την υπερήφανοι κυβέρνηση της Αργεντινής. Δεν είπαν ότι έχει συναλλαγματικά αποθέματα πάνω από 30 δισ. Δολάρια. Δεν είπαν ότι ήδη είχαν καταθέσει τα οφειλόμενα στην Αμερικανική Τράπεζα, Bank of New York Mellon. Δεν είπαν ότι όλα έδειχναν γιατί τα ομόλογα της Αργεντινής δεν διέπονται από το Εθνικό της Δίκαιο. (Το ίδιο και τα Ελληνικά). Δεν είπαν ότι ενώ όλοι έδιωχναν το Δ.Ν.Τ., η Ελλάδα το έφερε για να μας σώσει. Δεν είπαν ότι στο υπερήφανο Όχι συμφωνεί ο λαός της Αργεντινής και δεν είπαν ότι αν πλήρωναν τους ολίγους οι οποίοι αγόρασαν στη δευτερογενή αγορά σε εξευτελιστικές τιμές τα αρχικά ομόλογα και «τα αρπακτικά» πέτυχαν από τον Αμερικανό Δικαστή «να αναγκάσει την Αργεντινή να μην πληρώσει όσους δανειστές δέχτηκαν το κούρεμα, αν δεν καταβάλει πρώτα στα «Όρνια» το 100% της αξίας των ομολόγων αυτών. Δεν λένε ότι αν ο (Αμερικανοεβραίος) λάβει αποζημίωση μεγαλύτερη από το 93% (Ρήτρα Ρούφος), τότε και αυτοί θα αποζημιωθούν, ποιο θα είναι το κόστος για την Αργεντινή; Άλλα 120 Δισ. Δολάρια. Τότε πραγματικά θα είχε η υπερήφανη αυτή χώρα χρεοκοπία ολοκληρωτική. Γι’ αυτό ντροπή για όλους όσοι ανοήτως και… βλακωδώς πανηγύριζαν γιατί τα αρπακτικά επιχειρούν να βουλιάξουν την Αργεντινή. Αλλά, διαβάσατε. Εκεί γεννήθηκε ο Τσε Γκεβάρα, εδώ ο Εφιάλτης και ο…Νενέκος. Και οι δύο «προσκύνησαν». Σήμερα κάποιοι προσκυνούν το Δ’ Ράιχ. Για να διαπιστώσετε τα «βρώμικα» παιγνίδια ορίστε ένα πίνακα με Ελλάδα και Αργεντινή.
Χώρα Ανεργία Χρέος % ΑΕΠ Ανάπτυξη Κατάσταση σύμφωνα με διεθνείς οίκους
Αργεντινή 7% 58% 13% Χρεωκοπία
Ελλάδα 27,7% 174% Ασχολίαστη Αισιόδοξη
Πριν το πράξει η Αργεντινή προχώρησε σε μεγάλη αύξηση των συντάξεων, ενώ η πατρίς σε… προείσπραξη. Βέβαια ήρθε ο Γιούνκερ να δει τους «υπηκόους του».