Το θέμα της εργασίας τους ήταν: «Τα συμπεράσματα από την αξία της διά βίου άσκησης στη ζωή μας» και με ένα ερωτηματολόγιο καθένα από τα παιδιά, έπιασαν την κουβέντα με τους ηλικιωμένους… και τι δεν είπαν… άλλη διάσταση οι λέξεις άλλο νόημα… άλλες εποχές…
Γυμναστές μόνο στα γυμνάσια διορισμένοι…Γυμναστήρια δεν υπήρχαν… οι άνθρωποι στην επαρχία γυμνάζονταν καθημερινά και μάλιστα έντονα… Περπατούσαν πάρα πολύ γιατί δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, παρά λίγα, κι αυτά τα χρησιμοποιούσαν μόνο όταν ήταν απολύτως αναγκαία, ή δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.
Οι εργασίες τους κυρίως αγροτικές απαιτούσαν πολύ δουλειά και έντονη, αναγκαστικά λοιπόν, λόγω της φύσης των εργασιών ασκούνταν έντονα και έτρωγαν λιτά, γιατί δεν υπήρχε η αφθονία προϊόντων αλλά ούτε και χρημάτων.
Οι αγροτικές οικογένειες συνήθως είχαν μια αυτάρκεια που τους επέτρεπε να μη στερούνται, αλλά ούτε να σπαταλούν τα αγαθά που παρήγαγαν.
Άσκηση λοιπόν, σε συνδυασμό με λιτή διατροφή, την περίφημη κρητική διατροφή, είναι το μυστικό των ηλικιωμένων του Κ.Η.Φ.Η, όπου αισίως διάγουν την 9η και 10η δεκαετία της ζωής τους.
Παζάρι βιβλίου από το 15ο δημοτικό σχολείο
Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του σχολείου διοργανώνουν παζάρι βιβλίου. Μια εξαιρετική ιδέα που συνδυάζει τη φιλαναγνωσία, τη δημιουργικότητα και...