Ο ίδιος επισήμανε ότι οι συμμαχικές αμυντικές δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 56 δισ. δολάρια από το 2009, με τις μεγαλύτερες περικοπές να προέρχονται από τους Ευρωπαίους συμμάχους. Ειδικότερα για την Ελλάδα, οι στρατιωτικές δαπάνες το 2008 αντιπροσώπευαν το 3,1% του ΑΕΠ, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια ανέρχονται στο 2,1%. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα είναι δεύτερη σε στρατιωτικές δαπάνες, μετά τις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία αυτά συνοδεύονται με την επισήμανση ότι το 73% του αμυντικού προϋπολογισμού είναι για τις δαπάνες προσωπικού, ενώ σημειώνεται πως έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι δαπάνες για στελέχωση ΝΑΤΟικών αποστολών εκτός συνόρων. Ωστόσο, δε δίνεται όλη η εικόνα, αφού δαπάνες δισ. ευρώ από παλαιότερες παραγγελίες εξοπλισμών έχουν ενσωματωθεί στο δημόσιο χρέος.
Επίσης, από ΝΑΤΟικούς αξιωματούχους, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση για την αναμόρφωση των ενόπλων δυνάμεών της. Η επισήμανση αυτή αφήνει να εννοηθεί πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις για παραπέρα αναπροσαρμογή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ΝΑΤΟικά πρότυπα, στο όνομα του «ορθολογισμού» των δαπανών.
Ο «Ριζοσπάστης» έχει κατά επανάληψη επισημάνει τόσο το ύψος των εξοπλιστικών δαπανών της Ελλάδας, όσο και το χαρακτήρα αυτών των εξοπλισμών. Πρόκειται, κατά κανόνα, για πολεμικό υλικό που δεν υπηρετεί τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο, δηλαδή όπου κριθεί αναγκαίο, στο όνομα της κερδοφορίας του, (Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Μέση Ανατολή, Συρία, Μάλι), κλπ.
Η Ελλάδα παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια σταθερά στην πρώτη τριάδα ανάμεσα στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, στις στρατιωτικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ και κατέχει σταθερά μία από τις πέντε πρώτες θέσεις ανάμεσα σε όλες τις χώρες του κόσμου, όσον αφορά στην προμήθεια οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ. Αυτή η πρωτιά έχει στοιχήσει στα λαϊκά στρώματα, (εργαζόμενους σε ιδιωτικό και «δημόσιο», φτωχή αγροτιά, αυτοαπασχολούμενους) και τα παιδιά αυτών, κάθετη επιδείνωση του βιοτικού και μορφωτικού τους επίπεδου.
Επίσης, η Ελλάδα σταθερά τις προηγούμενες δεκαετίες, περιλαμβανόταν στους μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων στον κόσμο, καταλαμβάνοντας θέσεις στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ειδικά, μετά το 1974 διέθεσε, κυρίως σε ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία, ποσά που μαζί με τους τόκους, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, ξεπερνούν το 50% του δημόσιου χρέους!
Πρέπει να επισημανθεί ότι οι παραπάνω δαπάνες αφορούν αποκλειστικά εισαγωγές όπλων και οπλικών συστημάτων, που υπηρετούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και μάλιστα σε βάρος της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.
Επομένως, η συνεχή αφαίρεση του λαϊκού εισοδήματος με: φόρους, χαράτσια, ανατιμήσεις σε πετρέλαιο, ΔΕΗ, άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα, πληρωμή στο Νοσοκομείο, στο σχολείο, πρέπει να συνεχίζετε απρόσκοπτα στο όνομα της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Όσο, για τα δις που έχουν, ακούμε στην TV, όλη τη μέρα και όλη τη νύκτα.
Και για τους παραπάνω λόγους, πρέπει να μπει στην ημερήσια διάταξη, αλλαγή εξουσίας και όχι κυβέρνησης.
Tα τείχη όσο ψηλά και γερά κι αν είναι, κάποια στιγμή πέφτουν!
Έχουν περάσει 35 χρόνια, από τις 9 Νοέμβρη του 1989, που το τείχος του αίσχους, όπως το ονόμαζαν, το τείχος...