Το νέο διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε μέσα από τις εκλογές της 28ης Ιουνίου στον ανοικτό χώρο του γηπέδου Μισιρίων ανέδειξε δύο νέα στελέχη. Τον Γιώργο Κανακάκη που έλαβε 10 από τους 11 ψήφους (τόσα ήταν τα σωματεία που ψήφισαν) και την Κατερίνα Ντορμπάρη που έλαβε 8 ψήφους.
Πρόεδρος επανεκλέχθηκε με το απόλυτο των ψήφων, ο Τίτος Χνάρης. Από ‘κει και πέρα, ξανάδαμε (δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε) γνωστά πρόσωπα, όπως τον Μπάμπη Μακρυγιάννη (έλαβε 10 ψήφους), τον Γιάννη Γαζανό (7 ψήφοι), τον Γιώργο Δασκαλομαρκάκη (έλαβε 7 ψήφους), τον Νίκο Μαρκουλιδάκη (6 ψήφοι), τον Δημήτρη Κουργιαντάκη (6 ψήφοι) και τον Νίκο Στεφανάκη (3 ψήφοι).
Υπενθυμίζουμε ότι είχαν αποχωρήσει οι κ.κ. Δημήτρης Παπαδάκης, Νίκος Μουζουράκης.
Οι υποψήφιοι της εξελεγκτικής επιτροπής ήταν μετρημένοι στο “τόσοι όσοι” κι έτσι αναδείχθηκαν οι, Δημήτρης Μελαδάκης, Όμηρος Ουρανός και Γιάννης Ρηγάκης.
Το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Γενικότερα, αυτό που συνέβη το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στον φιλόξενο χώρο που έχει δημιουργήσει ο Άρης, παρέστησαν εκπρόσωποι από διάφορα σωματεία όμως, μόλις 11 σωματεία είχαν δικαίωμα ψήφου. Ρεθυμνιακός, Αετός Ανωγείων, ΟΦ Αρμένων, Άρης Ρεθύμνου, Ψηλορείτης, Αστέρας Ρεθύμνου, Δόξα Πλατανέ, Τάλως Μελιδονίου, Ασή Γωνιά, Ερμής Ζωνιανών και Σπήλι ήταν τα σωματεία που ψήφισαν καθώς αυτά είχαν επικυρώσει τις διαδικασίες τους λαμβάνοντας το μητρώο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Αρχικά είχαμε την έγκριση του διοικητικού και του οικονομικού απολογισμού όπου υπερψηφίστηκαν απ’ όλους τους παριστάμενους των εκπροσώπων των σωματείων.
Τοποθετήσεις με βάση
Εκεί άνοιξε μία συζήτηση όπου οι εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν. Ο κ. Χνάρης μίλησε για το πλαίσιο που θα πρέπει να κινηθούν όλοι βάσει πρωτοκόλλου ενώ αναφέρθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τί ακριβώς έχει πράξει. Εκείνος που ακούστηκε περισσότερο ήταν ο πρόεδρος του ΟΦ Αρμένων Γιώργος Δρουδάκης. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ο 46χρονος παράγοντας έθιξε το θέμα των γηπέδων ζητώντας από την Ένωση να δημιουργηθεί μια επιτροπή όπου θα είναι σε θέση να επιβλέπει έργα που γίνονται στον νομό. Επί της ουσίας, θίχτηκε το ζήτημα του ενωσιακού γηπέδου όπου κωλυσιεργεί αλλά και το ότι το γήπεδο της Αμνάτου, παρ’ ότι διαθέτει έναν τεράστιο χώρο να εκμεταλλευτεί (περίπου 40 στρέμματα), δημιουργήθηκε ένα μικρό σε διαστάσεις γήπεδο.
Πάνω σ’ αυτή την πρόταση, τοποθετήθηκε και ο τεχνικός διευθυντής του Ρεθυμνιακού Γιώργος Ξηράκης ο οποίος, εν πολλοίς, ζήτησε απ’ όλους (και φυσικά έβαλε μέσα και το ίδιο του το σωματείο) να “τρέξουν” τις καταστάσεις των γηπέδων αλλά και να ασκηθεί πιο δυναμική πολιτική, όχι μόνο γύρω από τις εγκαταστάσεις αλλά έχοντας ως γνώμονα το σύνολο του ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου. Επιγραμματικά τόνισε πως, “υπάρχουν τόσοι γνωστοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου που, είτε είναι Ρεθεμνιώτες, είτε προέρχονται από το Ρέθυμνο και τους οποίους δεν τους έχουμε εκμεταλλευτεί με την καλή έννοια του όρου. Έχουμε μείνει πίσω”΄είπε και ολοκλήρωσε… “προφανώς κάτι δεν κάνουμε καλά. Ας αναρωτηθούμε όλοι τί είναι αυτό που δεν κάνουμε καλά”.
Οι “7” που παραιτήθηκαν
Ως γνωστό, είχαμε την παραίτηση των ατόμων που αρχικώς δήλωσαν υποψήφια (5 για τακτικά μέλη και 2 για εξελεγκτικη επιτροπή). Αυτά ήταν: Νικόλαος Βερούδος, Γιώργος Κλειδής, Αντώνης Κουμαντάκης, Μανώλης Πατεράκης, Στέλιος Σταρράς και οι Γιάννης Κουργιαντάκης, Μανώλης Λίτινας αντίστοιχα.