Το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel & Leisure» παρουσίασε στους αναγνώστες του τις προτάσεις του για τα 20 καλύτερα νησιά στον κόσμο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ξεχωριστό, υπέροχο φαγητό. Μεταξύ αυτών και η Κρήτη. Στην εικοσάδα όμως της λίστας περιλαμβάνονται δυο ακόμα ελληνικά νησιά, η Σαντορίνη και η Μύκονος που προηγούνται μάλιστα της Κρήτης, στη σειρά κατάταξης.
Είναι σημαντικό ωστόσο πως το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό περιλαμβάνει στη λίστα του την Κρήτη, της οποίας η κουζίνα είναι μοναδική και έχει περιθώρια να κατακτήσει μια από τις πρώτες θέσεις εάν συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση οι επιχειρηματίες του είδους, έχοντας και προτείνοντας στους ξένους επισκέπτες τους συνταγές και πιάτα με φαγητά παρασκευασμένα με τοπικές πρώτες ύλες.
Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα του ταξιδιωτικού περιοδικού, η Σαντορίνη καταλαμβάνει την 5η θέση, η Μύκονος βρίσκεται στην 12η θέση, ενώ η Κρήτη στην 18η θέση.
Αναλυτικά, οι 20 προτάσεις του «Travel & Leisure» ως προορισμοί για γαστρονομικό τουρισμό, ανά σειρά κατάταξης, είναι οι εξής:
1) Ναντάκετ, Μασαχουσέτη
2) Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική
3) Μάουι, Χαβάη
4) Σικελία, Ιταλία
5) Σαντορίνη, Ελλάδα
6) Μαλδίβες, Ινδικός
7) Νήσος Χάρμπορ, Μπαχάμες
8) Κάπρι, Ιταλία
9) Χίλτον Χέντ, Νότια Καρολίνα
10) Οάχου, Χαβάη
11) Μπαλί, Ινδονησία
12) Μύκονος, Ελλάδα
13) Μάλτα, Μεσόγειος
14) Μαγιόρκα, Ισπανία
15) Νήσος Βανκούβερ, Καναδάς
16) Φλόριντα Κις, ΗΠΑ
17) Νήσοι Γκόλντεν, Τζόρτζια
18) Κρήτη, Ελλάδα
19) Καουάι, Χαβάη
20) Ανγκουίλα, Καραϊβική