Την παράσταση «Η συνταγή της ευτυχίας» θα παρουσιάσει το Σάββατο 12 Μαΐου στο Ρέθυμνο, στον συνεταιρισμό Τζεπέτο το κουκλοθέατρο «Άριμα». Ένα έργο για παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών, χωρίς λόγια. Αφού η ευτυχία δεν χρειάζεται λόγια αλλά συναίσθημα όπως επισημαίνεται και στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του «Άριμα».
Το έργο
Ένας σεφ ετοιμάζει την κουζίνα του για να μαγειρέψει όταν, ξαφνικά, λαχανικά που ζωντανεύουν, δημιουργούν ένα δικό τους κόσμο. Η δύναμη της μεταμόρφωσης αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, και πολύ απλές καθημερινές καταστάσεις μAς οδηγούν σε ένα απρόσμενο και εκπληκτικό σύμπαν.
Η «Συνταγή της Ευτυχίας» είναι ένα έργο δίχως λόγια. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να έχει λόγια η ευτυχία; Τη νιώθεις και σε συνεπαίρνει αλλά δύσκολα τη βάζεις σε λέξεις.
Η διάθεση να μαγευτείς και να γευτείς τη χαρά της ζωής κάνουν τις άχαρες στιγμές μια συναρπαστική γιορτή. Έτσι, «άψυχα» αντικείμενα μπορούν και αποκτούν ζωή, αλλάζουν μορφή και αφήνονται στη μουσική, δημιουργώντας το δικό τους χορό. Το όνειρο κάποια στιγμή τελειώνει αλλά η γλυκιά του ηχώ μπολιάζει την πραγματικότητα. Και η ευτυχία αφήνει τη νοστιμιά της μες στην καρδιά για πάντα.
Ένα έργο που δεν έχει λόγια μπορεί να μιλήσει σε όλες τις γλώσσες. Ένα έργο που αναφέρεται στην ευτυχία μπορεί να συγκινήσει όλες τις ηλικίες, και να συνεπάρει ακόμη και τα πολύ πολύ μικρά παιδιά.
Ώρα έναρξης: 19.00 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά
Ηλικίες: από 3 χρονών
Γλώσσα: χωρίς λόγια
Σκηνοθεσία και κατασκευές: Κωστής Ζαϊμάκης
Εισιτήριο: Προτεινόμενη συνεισφορά 5 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες: τηλ. 690 6419699
Ο Συνεταιρισμός Τζεπέτο βρίσκεται στην οδό Kατεχάκη και Χειμάρρας, Ρέθυμνο.
Κουκλοθέατρο Άριμα
Το κουκλοθέατρο Άριμα ιδρύθηκε το 2007 στο Ηράκλειο Κρήτης από τον κουκλοπαίκτη και κουκλοποιό Κώστα Ζαϊμάκη. Στόχο έχει την έρευνα και τον πειραματισμό στα διάφορα είδη του θεάτρου κούκλας. Εκτός από τις παραστάσεις, ενδιαφέρεται για τη διάδοση της τέχνης του κουκλοθεάτρου μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και συνεργάζεται με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε διάφορους τομείς της Τέχνης.
Άριμα, σύμφωνα με τις παλαιές διηγήσεις που προσπαθούσαν να εξηγήσουν το ανεξήγητο του κόσμου, ήταν το όνομα μιας σπηλιάς. Η σπηλιά αυτή βρισκόταν «μακριά από θεούς και ανθρώπους» κι εκεί κατοικούσε μια γυναικεία θεότητα με τη μορφή φιδιού. Μόνον όσοι τόλμησαν να την επισκεφτούν έμαθαν τα μυστικά της.